Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

AnnaCh 20:49, 28 wrz 2016

frezja napisał(a)
Tak Dominiko..i końca nie widać
To dobrze, ruch w interesie musi być
MirellaB 12:02, 29 wrz 2016

Ewa jeszcze rośliny kupujesz? Ja już odpuszczam no chyba, że cebulowe
Fajny ten dereń. Duży rośnie?
Dominika11 12:05, 29 wrz 2016

frezja napisał(a)

Tak Dominiko..i końca nie widać
to jeszcze planujesz cos kupować ???
Mirka 12:15, 29 wrz 2016

frezja napisał(a)
Zapomniałam wspomnieć, że wczoraj przesadzałam młode buki.

Nie wiem, czy ciąć teraz mogę ??
Ewa buki z doniczek czy przesadzałaś?Coś w dołki im dawałaś?Też mogę od sąsiada z lasku sadzonek wykopać tylko czekam aż liście opadną.
frezja 16:04, 29 wrz 2016

MirellaB napisał(a)
Ewa jeszcze rośliny kupujesz? Ja już odpuszczam no chyba, że cebulowe
Fajny ten dereń. Duży rośnie?

Kupuję Mirela..jak coś wpada w oko i jest z tych zaplanowanych, to sobie nie odpuszczam. Trawy sadzone jesienią u mnie przetrwały i nawet kapryszącą Hameln miałam zadołowaną i jest ok
Dereń duży wyrośnie ponoć do 2,5 m. Można też ciąć w kulki (wiem od Irenki). U mnie ma być prowadzony wyżej, gdyż koniecznie muszę się osłonić.
frezja 16:08, 29 wrz 2016

Dominika11 napisał(a)
to jeszcze planujesz cos kupować ???

Znalazłam miejsce na niskie róże..tworzę rabatkę nie zważając na jesień, ale ona tylko w kalendarzu i teraz zastanawiam się, co oprócz The Fairy się sprawdzi. Może jakieś typy podsuniecie.
Anda 16:11, 29 wrz 2016

Ewa, właśnie od Reni Rench do Ciebie przyszłam, czytam co szukasz, a ona właśnie taką piękną, pachnącą i niską floribundę pokazała - Princess of Wales. Może to coś dla Ciebie? O szczegóły pytaj Renię
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
frezja 16:13, 29 wrz 2016

Mirka napisał(a)
Ewa buki z doniczek czy przesadzałaś?Coś w dołki im dawałaś?Też mogę od sąsiada z lasku sadzonek wykopać tylko czekam aż liście opadną.

Mirko rok temu kupiłam i jednak musiałam zmienić im miejsce. Dawałam żyzną ziemię ogrodową z worka z domieszką kwaśnej. Inna ważna rzecz to nie lubią zbyt głębokiego sadzenia czyli zakrywania szyjki korzeniowej. W miejscu, gdzie rosły wcześniej przeżyła połowa tego co miałam...i w sumie nie znam powodu...może jednak brak wody..hmm. Nie martwię się tym zbytnio, bo są bardzo tanie. Nie wykopałam jeszcze tych, które bez oznak życia (korę drapałam i nie ma nic zielonego, co by mogło wskazywać na życie)może poczekam do wiosny, ale to złudne
frezja 16:14, 29 wrz 2016

Anda napisał(a)
Ewa, właśnie od Reni Rench do Ciebie przyszłam, czytam co szukasz, a ona właśnie taką piękną, pachnącą i niską floribundę pokazała - Princess of Wales. Może to coś dla Ciebie? O szczegóły pytaj Renię

Dziękuję Ewciu..zaraz pędzę
Dominika11 07:29, 30 wrz 2016

frezja napisał(a)

Znalazłam miejsce na niskie róże..tworzę rabatkę nie zważając na jesień, ale ona tylko w kalendarzu i teraz zastanawiam się, co oprócz The Fairy się sprawdzi. Może jakieś typy podsuniecie.
z różami nie pomogę moze Mirelka coś podpowie