Zakupy moje skromne, trawy do donic i kula ze szkła na kwiatki , pokaże jutro , bo przodu nie obfociłam.
Werbena sama posiała się w odpowiednich miejscach . Podoba mi się taka roślina , bezobsługowa !
Kondziu i Andrzeju - bardzo Wam dziękuje za mozliwość zobaczenia Waszego cudownego ogrodu, jestem pod mega wrażeniem , bajecznie dobraliście byliny i drzewa.... Szczękę z trawy zbierałam bardzo długo a i teraz myślę wciąż o kompozycjach.... Cudownie, stylowo i harmonijnie. Dziekuje za wszysko (pyszne ciacho też )
No i bomba! Ja Ci mówię z doświadczenia - a dzieci masz małe jeszcze - zobaczysz że nie raz będziesz się cieszyc z takiej decyzji. A drzewko wygląda tu ślicznie
ś nowego u mnie tz,że ogog zyje i jest ciekawy
to fajnie,że widzisz co
ciezę się ,że polubiłaś lilie.to naprawdę cudne rośliny i kwiaty.Ja po przekwitnięciu ich tez obcinam nisko.
Wówczas nie widać ich badyli i wzmacniają się cebule.Także dobrze zrobiłaś
Hortensja Adria
Bavaria
Faktycznie ognista
Moja jest ciepła, ale to i tak postęp bo w ubiegłym roku była zaledwie letnia.
Mam nadzieję, że zbierzesz nasiona żółtego tytoniu i gdyby Ci się dalia o ciemnych liściach i brzoskwiniowych kwiatach rozrosła to wiesz ... . Mam nadzieję, że sępienie nie jest karalne.
Pozdrawiam Jasia.
ps piękne bukiety robi leniwy ogrodnik, ale mu też zrobimy piękne 15 sierpnia
Udało mi się narysować jak ma wyglądać wcześniej wspomniana rabatka przed kratkami Narysować to może za duże słowo bo niestety co jak co ale z rysowaniem kiepsko z cukrem na bank poszło by lepiej ale cóż
W środku ma być altanka/pergola z materiałowym dachem przy kratkach rozplenice i róże a przed hortensje i no właśnie tu nie jestem pewna buksy/azalie japońskie? Coś zimozielonego ale może byłoby fajnie żeby kwitło też coś tu wiosną?
U nas dzisiaj trochę popadało, więc nawet podlewanie mnie ominęło. Trawa rośnie, chociaż mam wrażenie, że już nie tak dynamicznie, jak na początku. Zdjęcia marne, ale wkleję, niech jest dokumentacja.
Bo to jest rajski ogródek. Ogródki warzywne są moją ulubioną częścią ogrodów.
Jak zagospodarujesz nowy kawałek posiadłości ? Bo pomysłów pewnie wiele.
Pozdrawiam Jasia
asiu, to jest jarzmianka, kwitnie około miesiąca, jak ścięłam przekwitnięty badylek wypuściła nowy na następny miesiąc. Myślę, że w grupie ładniej bedzie wyglądać. Mam ją od wiosny. Dziewczyny miały w kolorze bordo.