Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Mary 22:41, 19 paź 2016

Małgosiu.
Zaglądam i zostawiam życzenia imieninowe.
Muszę się kiedyś wybrać do Rogowa. Tylko czasu wciąż brak.
AnnaCh 22:49, 19 paź 2016

Margarete napisał(a)
Czytałam i Bogdzi że ty jeszcze tam jesienią nie byłaś. Musisz to koniecznie kiedyś nadrobić, bo pięknie tam i blisko
Pewnie się kiedyś wybiorę No koniecznie, muszę
Margarete 10:38, 20 paź 2016

AnnaCh napisał(a)
Pewnie się kiedyś wybiorę No koniecznie, muszę

Pozdrawiam!
Margarete 10:42, 20 paź 2016

MariBere napisał(a)
Małgosiu.
Zaglądam i zostawiam życzenia imieninowe.
Muszę się kiedyś wybrać do Rogowa. Tylko czasu wciąż brak.

Hej Maryniu,
miło że zaglądasz. Za życzenia dziekuje bardzo , tym bardziej mi miło
Co do Rogowa to wiem że z drugiej strony Warszawy mieszkasz ale i tak odległość od ciebie do Rogowa przy dzisiejszych drogach nie jest jakas przerażająca, a miejsce ładne, szczególnie teraz-jesienią, choc i wiosną w porze magnolii i rododendronów tez ładne. Jeśli chcesz w tym roku ten kolorowy spektakl jeszcze ogladać to musisz sie spieszyc, wilgotna i deszczowa jesien nie sprzyja niestety temu wybarwianiu sie roslin, sucha byłaby lepsza do tego celu. Moze za rok ci sie uda...Szczerze polecam !
ren133 10:43, 20 paź 2016

Margarete napisał(a)

Cuuuuudny widok)))))))
Margarete 16:17, 20 paź 2016

ren133 napisał(a)

Cuuuuudny widok)))))))

Aż się chce od razu ze 3 takie kloniki u siebie posadzic i podziwiać...tylko miejsca brak
Buziaki !
bql3 18:45, 20 paź 2016

witam,

Hmm.... klony palmowe, shirasawanum i japońskie zawsze posiadają swoje niepowtarzalne piękno

pozdrawiam
Jan

ps. Gosiu - często spaceruję po twoim ogródku lecz nie zawsze jest czas na wpis, macham gorąco i jesiennie.
Bogdzia 19:08, 20 paź 2016

jankosia napisał(a)
Piękne kadry Małgoś. Uwielbiam Rogów

A ja choc lubię ogrody naturalistyczne to w Rogowie niezbyt mi się podoba, głównie dlatego ze w niektórych miejscach straszne zageszczenie roślin a w innych wyciete polany nie doporowadzone do porzadku, rośliny nie mają dobrej ekspozycji . Byc moze to sprawa finansów bo wiadomo ze bez kasy ludzi sie nie zatrudni.
jankosia 19:28, 20 paź 2016

Bogdzia napisał(a)

A ja choc lubię ogrody naturalistyczne to w Rogowie niezbyt mi się podoba, głównie dlatego ze w niektórych miejscach straszne zageszczenie roślin a w innych wyciete polany nie doporowadzone do porzadku, rośliny nie mają dobrej ekspozycji . Byc moze to sprawa finansów bo wiadomo ze bez kasy ludzi sie nie zatrudni.

Wymieniłaś dokładnie to za co ja Rogów lubię W naturze też czasem łysawo a gdzie indziej na bogato
Bogdzia 19:34, 20 paź 2016

jankosia napisał(a)

Wymieniłaś dokładnie to za co ja Rogów lubię W naturze też czasem łysawo a gdzie indziej na bogato

Tak ale tam mozna by cos posadzic , uporzadkowac , wyrównac i byłoby ładnie a przez to nadmierne zacienienie rh mi sie u nich nie podobają, kiepsko kwitną i takie drapaki rosna.To tak jak mniej wiecej z lasem , rzadko posadzony daje szanse kazdej roślinie a gęsto sprawia ze drzewa sa łyse od dołu bez lisci czy igieł i tak jest brzydko.