Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 09:52, 19 paź 2016

blyxa napisał(a)

Rozumiem Twój ból <też mam różnicę terenu> Ale prawda taka, ze z różnicą poziomów w ogrodzie jest ciekawiej
no podobno.choć ja już nie raz mówiłam je poziomica u nas płacze.a ja wraz z nią
Madzenka 20:29, 19 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
zagajnik patrząc z tarasu jest w prawym dogodnym narożniku działki. Wgłębniku jest przed nim ale jakieś 23 metry wcześniej
Zrobiłbym fotk z góry z balkonu ale mgliście trochę to końca działki nie widać
A co z kobiety to ja dużo testosteronu mam

Tak myślałam, zatem prawica ogrodu skończona.
Pawlus 20:51, 19 paź 2016

Podziwiam, że w tak paskudną pogodę pracujecie. I to jak!
Ja mam tylko 5 krawężników do wkopania a biorę się za to już nie wiem od kiedy. Problem w tym że w jednym miejscu jest 35 cm uskoku a krawężnik ma tylko 30...Doradzisz coś?
Aggaa 21:56, 19 paź 2016

Witaj Asiu Bywam tu systematycznie uczę się i podziwiam ... siłę charakteru, cierpliwość i niesamowite wyczucie smaku
Będę tu zaglądać.
Pozdrawiam serdecznie
nawigatorka 22:54, 19 paź 2016

Madzenka napisał(a)

Tak myślałam, zatem prawica ogrodu skończona.
tak jakby
właściwie molinowe pasy zostały no i trochę innych detali ale o tym kiedyś
nawigatorka 22:58, 19 paź 2016

Pawlus napisał(a)
Podziwiam, że w tak paskudną pogodę pracujecie. I to jak!
Ja mam tylko 5 krawężników do wkopania a biorę się za to już nie wiem od kiedy. Problem w tym że w jednym miejscu jest 35 cm uskoku a krawężnik ma tylko 30...Doradzisz coś?
moje krawęzniki mają 20 cm więc jeszcze gorzej.
mam kilka miejsc gdzie krawężnik stoi jakby w powietrzu. robiłam to tak ze w ziemi wstawiałąm bloczek betonowy i dopiero na tym stawiałam kraweżnik. wszystko razem zabetonowywaliśmy by było stabilne. bloczek stoi dokładnie na łączniach krawężnika. ale łatwe to nie jest bo najpier trzeba wypoziomowac bloczek a dopiero póżniej kraweznik. wszystko co wystawało ponad ziemię a co nie powinno byc widoczne zakrywaliśmy zrywaną darni,ą z innych miejsc ogrodu, która z czasem stała się" trawnikiem"
uwiez mi, że mieliśmy takie miejsca, gdzie nawet rozciągając sznurek pochylony czyli nierówny z grawitacją miejscami był 5 cm nad terenem a miejscami 50 cm...
można tez układac stopnie, zęby z krawężników.
nawigatorka 23:16, 19 paź 2016

Aggaa napisał(a)
Witaj Asiu Bywam tu systematycznie uczę się i podziwiam ... siłę charakteru, cierpliwość i niesamowite wyczucie smaku
Będę tu zaglądać.
Pozdrawiam serdecznie
Witaj agiś.
tak ładnie napisałaś, ze nie wiem co powiedzieć. dziękuję pięknie i miło że zaglądasz
AniMa 08:20, 20 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
moje krawęzniki mają 20 cm więc jeszcze gorzej.
mam kilka miejsc gdzie krawężnik stoi jakby w powietrzu. robiłam to tak ze w ziemi wstawiałąm bloczek betonowy i dopiero na tym stawiałam kraweżnik. wszystko razem zabetonowywaliśmy by było stabilne. bloczek stoi dokładnie na łączniach krawężnika. ale łatwe to nie jest bo najpier trzeba wypoziomowac bloczek a dopiero póżniej kraweznik. wszystko co wystawało ponad ziemię a co nie powinno byc widoczne zakrywaliśmy zrywaną darni,ą z innych miejsc ogrodu, która z czasem stała się" trawnikiem"
uwiez mi, że mieliśmy takie miejsca, gdzie nawet rozciągając sznurek pochylony czyli nierówny z grawitacją miejscami był 5 cm nad terenem a miejscami 50 cm...
można tez układac stopnie, zęby z krawężników.

łooo matko, współczuję...znam ból 5 cm ale 50????
nawigatorka 10:24, 20 paź 2016

AniMa napisał(a)

łooo matko, współczuję...znam ból 5 cm ale 50????
no.ale na szczęście wpadliśmy na pomysł podnoszenia terenu zrywana darnia. Kilkanaście dobrych raczej i po sorawie
nawigatorka 10:26, 20 paź 2016

Brakowało mi 20 exoticow i wreszcie mam.
Gdyby ktoś się zastanawiał to sklep z metki który się tu reklamował na górze na prawdę istnieje taki magazyn cebul miec...ech dostalam nawet gratis.co prawda różowy ale milo