To tu- to tam- łopatkę mam !
20:34, 10 wrz 2016
Rano odwiedziłam sklep na L i udało mi się wyszperać 4 ostatnie paczuszki czosnków główkowatych oraz jedną jedyna paczuszkę z cebulami białych tulipanów. Oparłam się pozostałym czosnkom, bo po wykopaniu sadzonych kilka lat temu czosnków stałam się posiadaczką kilkudziesięciu cebulek. Teraz trzeba się zastanowić nad wyborem miejscówki.
Skwar dzisiaj był okropny. Bez wyrzutów sumienia spędziłam leniwe popołudnie kryjąc się w cieniu katalpy. Słońce wędruje teraz zdecydowanie niżej i na tarasie od godzin południowych nie ma już cienia. W takie dni najbardziej brakuje mi drzew w ogrodzie.
Bonica i Eden Rose
Wielkokwiatowe NN
Kapusta brukselka wpasowała się w widok na ścieżce do warzywnika.
Bez czarny Black Lace i derenie Sibirica -galązki już czerwienieją. Ta odmiana ma najbardziej czerwone gałęzie zimą.
Skwar dzisiaj był okropny. Bez wyrzutów sumienia spędziłam leniwe popołudnie kryjąc się w cieniu katalpy. Słońce wędruje teraz zdecydowanie niżej i na tarasie od godzin południowych nie ma już cienia. W takie dni najbardziej brakuje mi drzew w ogrodzie.
Bonica i Eden Rose
Wielkokwiatowe NN
Kapusta brukselka wpasowała się w widok na ścieżce do warzywnika.
Bez czarny Black Lace i derenie Sibirica -galązki już czerwienieją. Ta odmiana ma najbardziej czerwone gałęzie zimą.