Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:57, 11 wrz 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
Dobranoc :*

Zakochałam się w tym zdjęciu
Gratki Kasiek! Masz oko
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:54, 11 wrz 2017

Do góry
Haniu, frontowa 2014 i 2017 to jak nie ta sama rabata! Widać na porównaniu ile pracy włożyłaś w ogród a teraz wszystkie rośliny odwdzięczają Ci się za ten trud. Pamiętam jak pisałaś ile sił i czasu poświęciłaś na poprawienie gleby.
Piękny ogród stworzyłaś i wiesz, że uwielbiam do Ciebie przychodzić po spokój i wyciszenie

Gratulacje!
Biało różowy ogród za płotem. 20:47, 11 wrz 2017

Do góry
Ale trafiłam Mistrzowski ogród Luki stworzyłeś a rozplenice na skarpie robią niezłą robotę Nie myślałes aby dać je symetrycznie też po drugiej stronie?
Ogrodowy song 20:44, 11 wrz 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Piękny zakątek!

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:59, 11 wrz 2017

Do góry
Polinka namawiała mnie kiedyś do przedstawienia zdjęć jednej rabaty na osi czasu.
Tarasowa- zakładana w sierpniu 2015 roku

rok później w 2016 wyglądała tak

W tym sezonie bardzo się rozrosła

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:25, 11 wrz 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Gratuluję rocznicy i udanej imprezki...super wyszło.

Kawa napisał(a)
Gratulację Poliś!!!
ślicznie !

Dziękujemy! Miło mi bardzo, że dekoracje się podobają choć mam świadomość, ze to bardzo amatorsko wyszło ale klimat się stworzył a to było najważniejsze

nawigatorka napisał(a)
Ciesze się ze wszystko się udało buziaki dla Was

My również jesteśmy ucieszeni Buziak dla Ciebie!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:19, 11 wrz 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ślicznie!!! Nie dziwię się, że goście byli zachwyceni .
Dobra robota .
Jubileuszowe gratulacje dla Was!

Bardzo dziękujemy

AniMa napisał(a)
Cudnie! Cieszy mnie Twoje szczęście Twój post aż nim emanuje i na innych przechodzi

Aniu, cieszę się, że taki jest odbiór Tak się dokładnie dzisiaj czuje
Buziaki kochana!

iwka napisał(a)
pięknie

mikina34 napisał(a)
Prześlicznie teraz czas na kolejne marzenie

Dzięki dziewczyny!!

beta napisał(a)
Ale czadowo! !!!!
Ja na dwudziestke też sobie takie przyjęcie odwale. .A co!!!!!!
Tablica wygląda świetnie
O bilecikach nie wspomnę
Wszystko wyszło mega klimatycznie...pewnie i nowożeńcy nie powstydziliby sie takiej aranżacji

Betko, jak jest okazja to trzeba ją wykorzystać Ogród masz idealny na przyjęcie!
U nas za jakiś czas okrągłe urodziny eMa więc mogę są plany na kolejne spotkanie Mam nadzieję, że do tego czasu powstanie betonowa altana.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:09, 11 wrz 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)

Polinko ja i tak czekam, moje nie będą większe
Mam jeszcze pytanko w jakiej odległości masz cisowy żywopłocik od hortensji? Ja planuje przed anabelkami i nie wiem ile im zostawić miejsca
[/quot

Byłam zmierzyć Zywopłotek jest 60 cm od pnia hortensji do pnia cisa. Nie wiem czy to dobra odległość ale u mnie już więcej się nie dało.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:06, 11 wrz 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nie wiedziałam, że to norma. Już myślałam, że nagle im się odechciało wyglądać przepięknie. Dziękuję za tę informację.
Mam nadzieję, że przyjęcie się udało, a Twoje dekoracje zachwyciły biesiadników.

Haniu, u mnie wszystkie Silvery juz mają suche końcówki. Jedne mniej, drugie więcej i tak już jest cp roku więc nie ma czym się martwić
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:05, 11 wrz 2017

Do góry
babka napisał(a)
Kciuki zaciskam i gratulacje składam Wszystkiego pięknego na dalsze fajne lata !
Głowa do góry, pogoda gwarantowana

Bardzo dziękujemy za życzenia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:04, 11 wrz 2017

Do góry
Msazalka18 napisał(a)

Tylko z czym je można posadzić ... hmhm i następny problem Ciężka ta praca w ogrodzie

Ciężka Ale pewnie ktoś coś podpowie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:04, 11 wrz 2017

Do góry
babka napisał(a)

Na całości, plamami, na końcówkach ...różnie. Łudzę się ze to od nadmiaru wilgoci.
ML ani korzonka ani mieszanki (nie wiem o czy mówisz) nie dostały, z wodą też różnie ale staram się podlewać często i nawozić regularnie.

Ola, naprawdę nie wiem...nigdy nie miałam takiego problemu.
Mieszanka Toszki to dobra ziemia z worka, ziemia rodzima, kompost, obornik, piasek jeśli gleba ciężka i dużo drobnej kory
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:35, 11 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Kokoszka, jak będziesz miała chwilę proszę obfoć dla mnie swoje kostki cisowe.
ok
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:45, 11 wrz 2017

Do góry
Kochani, impreza udała się wyśmienicie Pogoda dopisała w 100% a jeszcze w czwartek zastanawialiśmy się czy nie przenieść do domu...
Byłam przeszczęśliwa jak widziałam reakcję gości na dekoracje, na ogród, na podziękowania dla nich w formie magnesów.
Oświetlenie drzew i świece zrobiły naprawdę dobrą robotę Do tego gitara, pokaz zdjęć z naszej 20 letniej znajomości przygotowany przez przyjaciółkę w formie slajdów stworzyły niezapomniany klimat i wywołały wzruszenie w sercach naszych przyjaciół. I my z eMem ciut urośliśmy od komplementów na temat ogrodu

Zgodnie z przewidywaniami Betki o zdjęciach prawie zapomniałam. W ostatniej chwili pstryknęłam pięć sztuk. Profesjonalne zdjęcia powinnam mieć pod koniec tygodnia to pokażę imprezowy ogród po zmroku.

I prezencik!!! Marudziłam i marudziałam, ze chcę w góry...i mamy góry

Kochani! Buziaki ogromne za pomoc przy aranżacji dekoracji, za wszystkie pomysły!
Navi dzięki za cierpliwość i magesy

Wieczorem na spokojnie odpowiem na pytania.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:05, 11 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)
spokojnie 80-100 cm od żywopłotu.

Iwonka, nie wiem czy będzie na co patrzeć Cisy będą małe i coś czuję, że jakiś czas będzie się denwerwoać jak tylko spojrzę w stronę kostek...

Polinko ja i tak czekam, moje nie będą większe
Mam jeszcze pytanko w jakiej odległości masz cisowy żywopłocik od hortensji? Ja planuje przed anabelkami i nie wiem ile im zostawić miejsca
Kiedyś będzie tu ogród 20:53, 10 wrz 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Ja właśnie mam zamiar dwie komory przygotować na zimę z obornikiem. Poprzekładam warstwami.. Rębak taki super to moje marzenie ale ciiiii.... M coś myśli w tym kierunku
Asiu u mnie też siem kompostuje. A rębak to cudowna rzecz. Bardzo mi brakuje mojego. Zepsuł się po 6 latach intensywnego użytkowania.

Toszka napisał(a)
Rębak to wielkie ułatwienie. Mam znajomego, który mieszka pod lasem. A ów znajomy ma psa, który ze spaceru za każdym razem taszczy wielkie patyki. Po jakimś czasie sterta tych patyków urosła do sporych rozmiarów. Znajomy poszedł po rozum do głowy i kupił rębak. Teraz mówi, że kory już nie kupuje, bo ma własne zrębki, które kompostuje i sciółkuje nimi rabaty.

Hm, mam psa, a nawet kilka... nie mam tylko lasu w okolicy...
(mam tylko sporo patyków z rokrocznego cięcia drzew owocowych)
Rębak to wspaniałe rzecz. Znajomy fajnie rozwiązał 'problem'.

UrsaMaior napisał(a)
Toszka, Ty masz psa, ja mam las;D
Ha, ha, ha...

polinka napisał(a)

A patykami będziecie się dzielic?

W kwestii kompostownika to można przyśpieszyć rozkład gnojówką. U mnie co trzy, cztery tygodnie podczas przerzucania kompostu kolejne warstwy zlewam gnojówką z pokrzywy i w "krótkim" czasie mam złoto ogrodnika
Po twoim wpisie poleciałam wlać do kompostownika resztę niewykorzystanej gnojówki z pokrzyw.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:15, 10 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)

na zdjęciach są Siler Sceptre z suchymi końcówkami. U SS, które są na słonecznej rabacie to norma pod koniec sezonu.

Nie wiedziałam, że to norma. Już myślałam, że nagle im się odechciało wyglądać przepięknie. Dziękuję za tę informację.
Mam nadzieję, że przyjęcie się udało, a Twoje dekoracje zachwyciły biesiadników.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:40, 10 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Haniu zatęskniłam za Twoim tarasem i schodkami...pokażesz?

Zrobiłam zdjęcia. Ale już wiem, że na wiosnę będzie tu drobna korekta. Trawy zagłuszyły róże i te drugie muszę albo wysadzić, albo przesunąć. Trawy spełniły zadanie jakie im wyznaczyłam. Znakomicie przesłaniają taras z boku i częściowo z przodu. Zapewnienie intymności, kiedy ma się taras tylko kilka metrów od tarasu sąsiada, to dość trudne zadanie. Dodatkowo nad swoim tarasem sąsiad ma balkon.

Kiedyś będzie tu ogród 10:22, 09 wrz 2017

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Toszka, Ty masz psa, ja mam las;D

A patykami będziecie się dzielic?

W kwestii kompostownika to można przyśpieszyć rozkład gnojówką. U mnie co trzy, cztery tygodnie podczas przerzucania kompostu kolejne warstwy zlewam gnojówką z pokrzywy i w "krótkim" czasie mam złoto ogrodnika

Typografia ogrodu 09:01, 09 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Jeszcze raz Navi wielkie podziękowania za pomoc przy podziękowaniach dla gości, za wszystkie rady i wskazówki!!!
Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile radości i wzruszeń mi dostarczyłaś...Mam nadzieję, ze jutro taką radość zobaczę na twarzach naszych gości po rozpakowaniu kopert
Poli niesmaczne za co dziękować ciesze się ze mogłam sie dołożyć do Waszej imprezy daj znać jak było i bawcie się dobrze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies