Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Rododendronowy ogród II. 22:46, 20 sty 2013

Do góry
Witaj Bożenko. Płóz na śniegu po sankach nie zobaczyła ale pikne ptaszki i wiersz.

Chciałam dzisiaj na spacerze zrobic zdjęcie pieknemu czarnemu ptakowi z pomarańczowym dziobem. Nie zdązyłam. Powiedziałam M, że Bożenka na pewno by wiedziala jaki to ptak. Patrzę a u Ciebie jest napisane kos o juz nam 3 gatunki
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:40, 20 sty 2013

Do góry
Zeta ogrodniczki tak mają. Buty na wiosnę mnie nie interesują. Poza tym powinnam sobie jakieś wygodne kozaczki kupić, bo szpileczki stoją sobie od miesiaca w szafie i się błyszczą ale ja zamawiam donice...
Ale kupiłam sobie nowe kaloszki to na wiosnę mogę chodzić.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:38, 20 sty 2013

Do góry
Iza mnie się podobowuje Twój dąb bielony !!

Tylko Ty mi powiedz jak ja z jajecznicy na elewacji ma dab bielony zrobić?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:37, 20 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jestem na bieząco i pozdrawiam.

Bożenko muszę sprawdzić czy wnuki podeptały śnieg
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:36, 20 sty 2013

Do góry
aneta230972 napisał(a)
Marzenko jestem u Ciebie i czytam, czytam,.....
Cudnie jest a to dopiero początek początku

Dziewczyno mam nadzieję, ze tylko zdjęcia oglądasz? Trudno będzie chyba w tym słowotoku je znaleźć, dlatego zrobiłam wizytówkę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:36, 20 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

i siem zakochałam w varelkach ... zapisane w notatniku ... będę szukać

Iza to juz idż po kredyt do banku...
Shrekol mi okazyjnie w Łodzi kupił te maluuutkie po 90 zł szt... A ta duża 280 zl....
Była wymiana barterowa on mi varelki a ja mu bukszpaniki
ciekawe kiedy Shrekol wróci na forum?

O masakro czemu to takie drogie...ja chba w tego Totka zagram....

A Ty wiesz co ja przeżyłam w Casto jak tę dużą varelkę zobaczylam. ZA blond kudły się wyciągałam ze sklepu ale nie da rady...sama wlazła mi do koszyka...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:34, 20 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
No własnie ja też mam dylemat z tymi deskami.....znalazłam olej flugger aqua do tarasów...ja chyba kiepski olej używałam ...i tu jest ten problem...a pozatym w zeszłym roku nic z nim nie robiliśmy bo leń w nas wstąpił....i patrzeć na niego nie mogę...a jak malowaliście taras to pędzlem czy gąbką.?

Właśnie flugger aqua używałam pędzlem fluggera w promocji dostalam

Ale myśle jakby w tym roku pistoletem do farb pomalować? Bo ja ciepliwości nie mam i muszę wszystkie kasztanowe szpary zapryskać.... Brrr ten kasztan na deskach był koszmarny...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:32, 20 sty 2013

Do góry
Iza ja nie wiedziłam co to Święty Krzyż.... Ja nigdy w Świetokrzyskim nie byłam.... Ale jakże pieknie! Musowo przyjechać po drodze do ..... Szczecina?

Ale najbardziej lubię jak odbierasz otoczenie i pokazujesz nam je zupełnie innymi oczami. Ty nasza CZARODZIEJKO
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:26, 20 sty 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
i siem zakochałam w varelkach ... zapisane w notatniku ... będę szukać

Iza to juz idż po kredyt do banku...
Shrekol mi okazyjnie w Łodzi kupił te maluuutkie po 90 zł szt... A ta duża 280 zl....
Była wymiana barterowa on mi varelki a ja mu bukszpaniki
ciekawe kiedy Shrekol wróci na forum?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:23, 20 sty 2013

Do góry
Iza a co ma u Ciebie zejść, biel czy dąb?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:23, 20 sty 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
To Izo użyj myjki ciśnieniowej z dużym ciśnieniem i zmyj go kierując końcówkę blisko deski. I zostaw potem naturze

U mnie z kasztanu rude łaty zostawały po myjcee..... Poddalismy się. Po szarości poszliśmy... Teraz te łaty wyłażą.... Strach się bać jak śnieg z tarasu zejdzie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:22, 20 sty 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
mam 5 dni urlopu i chyba się podciągnę z topografii nasadzeń bo cieniutko ... cieniutko przy dziewczynach wypadam a tak niby zakofana jestem w geometrii i tak dalej ... czeba popracować ...

Wyślę Ci pocztą projekt abyś wyryła na pamięć
Termin przydatności 1 rok bo już i tak połowę planuje znów przemieszczać, zwłaszcza liliowce....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:20, 20 sty 2013

Do góry
Różne ujecia varelki
Wiosną zaraz po posadzeniu

I w środku lata jak ją dookoła obrosło

Te sosny kształtują się same w kule i podobnie jak inne nie lubią nadmiaru wody i lubią słońce. Dlatego rośnie u mnie na tej rabacie, bo tam wyjątkow ziemia nie jest gliniasta i ma słońce przez cały dzień. Gubiła trrchę igieł ale po oskubaniu wyglądała pięknie.

A na tym zdjeciu kolejne trzy sztuki varelek posadzone pod kosodrzewiną na pniu. Jeszcze malutkie. Wiosną o prawej stronie będą piwonie (jeśli odżyją po przesadzeniu w sierpniu....) a po lewej rozplenice (medium boy, które zastąpiły madżenkowego potwora - vertigo). Na całej tej rabacie królują (będą królować za kilka lat) wiśnie kiku - shidare (5 szt), budleje (9 szt) oraz niebieskie powojniki, na razie widać tylko podpory a nie powojniki.... No cóż ogród wymaga myślenia wiele lat w przód i cierpliwości...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:13, 20 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Aha ja mam taras z ipe i strasznie odłazi mi ten olej ...a ty swój olejem impregnujesz?
A te varellki to jak kosodrzewiny niewymagające ...i one same tak w kulki rosną ??

Mi nic nie odłazi, olejuję W 212 roku Fluggerem a poprzednio jesienią 2010 wstrętnym kasztanowym kolorem Altaxinu mi wykonawca pomalował... I cały 2011 czekałam, ze wypłowieje.... i nie był olejowany ...
Ale czekam, ze znów się ten ciemnoszary zmyje i w tym roku jaśniejszym będzie olejowany
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:58, 20 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
A ja ma słońce do Ciebie pytanie bo staram się ogarnąć Twój wątek od części pierwszej...i chyba masz sosenki varella czy jakoś tak ...gdzie one u Ciebie rosną...na której rabacie ich szukać...bo mam na nie ochotę na wiosnę...i niewiem z czym je skomponować..??. I jeszcze jedno pyt ..bo masz taras drewniany ...a jakie to drewno i czym impregnujesz??. Czy to prawda że trzeba go impregnować dwa razy w roku.??. No widzisz jestem na 437 stronie wątku 1 i tyyyle pytan mam ...no ale te najważniejsze..

Jesteśmy za leniwi aby taras olejować 2x w sezonie... Tylko wiosną go odnawiamy...
Mamy taras wykonany z modrzewia, najgorszej jakości, bo to juź był koniec budowy i nie było na gatunek A tylko C..... ale wygląda nieźle i tylko niektore deski pękają. Ale mamy kilka na wymianę

Marzył mi się taras drewniany, bo jest ciepły i nie jest śliski jak z płytek ceramicznych.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:55, 20 sty 2013

Do góry
Madzia pilna z Ciebie uczennica varelki były przy tarasie kuchennym a jesienią zostały przeniesione na boczną rabatę przy garażu.
Ale varelki należy podziwiać u Domi, bo ma piękne wielkie kule!!!

Na tym zdjęciu widać największą kulę pod wiśnią Kiku-shidare to moja najpiękniejsza varelka, dorodna kuleczka. Rośnie między innymi kosodrzewinami gorskimi, różami okrywowymi, pod wiśnią. Poszukam lepszych zdjęć, ale muszę się przesiąść na inny komouter
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:45, 20 sty 2013

Do góry
Wystraszyłam śię Bocka i na pewien czas zniknę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:22, 20 sty 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Madzenka, no fiesz, takie masz pysznosci w lodowce, nie badz sobek podziel siem posilkiem...
Ta szyneczka, no zobacz jak sie do mnie smieje

I wersji ze sie nie sprawdzi (prognoza) uczepie sie pazurami

Częstuj się . Na kolację zrobię sałtkę grecką b mnie naszła ochota. Wpadnij wypijemy winko
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:21, 20 sty 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
w pogoni za wiosną chciałam ostatnio nakupić różności, ale się opamiętałam ) tych kompletów cebulki+wazoniki z L. czy z B. też sobie odmówilam, bardziej ze względu na wazoniki, bo nie mam już gdzie tego trzymać za dużo takich bibelotów już mam )) ale na same cebule się skuszę, bo doniczkę fajną mam )

Kasiu ja właśnie takich małych wazoników na 1 stokrotkę nie mialam
Roztoczańskie klimaty 17:20, 20 sty 2013

Do góry
ha, ha Madżenka, ty masz dobre pomysły!!

bardzo fajna, jak w innym miejscu..niech biała się ostanie, jak do kompletu, przemalować!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies