Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 22:02, 20 sty 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Izabello-Konstancjo, Tokarnia i Święty Krzyż - nic więcej dodać nie trzeba.

no tak ... wczoraj kogut i indyczka z Tokarni a dziś zima na Świętym Krzyżu ... ja tylko kuszę ...
alinak 22:05, 20 sty 2013

Iza tez się co rusz w życiu pukam po głowie , nie tylko ogrodowo, ale w każdej dziedzinie . już dawno temu postanowiłam się cieszyć życiem jak głupia i za nic nie wyrosnąć z tej radości .

spacerek jak w bajce królowa śniegu . a do czerwonych kann ja co roku mam rudbekię żółciutką i krwawnik żółty . o rany nie sposób od was odpocząć ...ciągnie wilka do lasu ( czyt. mnie ) i już od przyjazdu wieczory mam z głowy ....zaś wsiąkłam w to towarzystwo
Konstancja30 22:11, 20 sty 2013

alinak napisał(a)
Iza tez się co rusz w życiu pukam po głowie , nie tylko ogrodowo, ale w każdej dziedzinie . już dawno temu postanowiłam się cieszyć życiem jak głupia i za nic nie wyrosnąć z tej radości .

spacerek jak w bajce królowa śniegu . a do czerwonych kann ja co roku mam rudbekię żółciutką i krwawnik żółty . o rany nie sposób od was odpocząć ...ciągnie wilka do lasu ( czyt. mnie ) i już od przyjazdu wieczory mam z głowy ....zaś wsiąkłam w to towarzystwo

Alina i wychodzi ci to !!! ... jak diabli Ci to wychodzi ... od radości to jesteś moim guru ...

no właśnie tylko ja mam problemik z żółtym ... ofisjalnie go nie lubię a u innych mnie zachwyca ... pukanie nie pomaga ))))
Konstancja30 22:13, 20 sty 2013

an_tre napisał(a)

I baaaardzo podoba mi się to co napisałaś u Danusi w wątku, że zacytuję:
"(...)
kiedyś nie lubiłam ceglanej kamienicy w granicy ... straciłam kilkanaście lat na użalanie się nad nią i sobą ... zobaczyłam angielski motyw cegły i puknęłam się w łeb ...

potem rąbkiem spódniczki baletnicy stały się małe gabaryty działki ... zobaczyłam ogród nie tylko bukszpanowy i puknęłam się w łeb ... ponownie ...

potem zobaczyłam jak małe nawet zasoby przy wielkich staraniach dają efekty w ogrodach naszych ogrodniczek ... puknełam się e łeb i grabie kupiłam ...(...)"

to uzmysłowiło mi pewne sprawy i też sie puknęłam w łeb

Pozdrawiam
no i nauka goni naukę uwaga! aktywizuje się przez puknięcie w łeb fajne

dobre ... aktywizacja poprzez puknięcie w łeb ...
alinak 22:19, 20 sty 2013

u mnie ten żółty jest dobrym przerywnikiem między czerwonym a kompletnie nie pasującym do niego pomarańczem trytom. i nic nie zmieniam .
mam 3 wielkie wiadra 25 litrowe pacioreczników czerwonych . inne kolory kompletnie u mnie nie dają rady zakwitnąć . dostałam od Sebka fajną ...już nie wiem jaką bo zapomniałam , i były tylko piękne liście . chętnie bym sie wymieniła , ale co z tego , jak inne nie zakwitają .
Konstancja30 22:21, 20 sty 2013

alinak napisał(a)
u mnie ten żółty jest dobrym przerywnikiem między czerwonym a kompletnie nie pasującym do niego pomarańczem trytom. i nic nie zmieniam .
mam 3 wielkie wiadra 25 litrowe pacioreczników czerwonych . inne kolory kompletnie u mnie nie dają rady zakwitnąć . dostałam od Sebka fajną ...już nie wiem jaką bo zapomniałam , i były tylko piękne liście . chętnie bym sie wymieniła , ale co z tego , jak inne nie zakwitają .

moje też czerwone ...

Bogdzia 22:21, 20 sty 2013

Iza , wiele razy byłam na Swiętym Krzyzu ale zawsze latem lub jesienia a tam zima najładniejsza przynajmniej tak wynika z Twoich zdjec. Dzieki za nie.
KasiaWB 22:29, 20 sty 2013

"Doktor Żywago" , pałac Warikina........... bardzo lubię kiedyś nawet miałam założenie, że moja córka będzie miała na imię Lara.....

A do tej kanny może by tak fioletową szałwię omszoną? czy yy?
Madzenka 22:32, 20 sty 2013

Iza ja nie wiedziłam co to Święty Krzyż.... Ja nigdy w Świetokrzyskim nie byłam.... Ale jakże pieknie! Musowo przyjechać po drodze do ..... Szczecina?

Ale najbardziej lubię jak odbierasz otoczenie i pokazujesz nam je zupełnie innymi oczami. Ty nasza CZARODZIEJKO
Konstancja30 22:53, 20 sty 2013

Bogdzia napisał(a)
Iza , wiele razy byłam na Swiętym Krzyzu ale zawsze latem lub jesienia a tam zima najładniejsza przynajmniej tak wynika z Twoich zdjec. Dzieki za nie.

czas zobaczyć i zimą ... chętnie potowarzyszymy