Teraz widać dokładnie jak to u mnie jest. Naprzeciw domu do końca działki mają być tuje ale tu gdzie teraz kwitną kwiatki jest wąsko na 50 cm. Dlatego właśnie pomyślałam o wąskim pasie cisów, który by wszedł w łezkę przy śmietnikach.
Szukałam przepisów na suszone pomidory i właśnie przypomniało mi się że San Marzano kupiłam z myślą o suszonych. Ale jak teraz patrzę na zdjęcia w internecie i na moje pomidory to wątpię czy to ta odmiana. Dlaczego moje nie są podłużne?
Dominika troche ich juz mam ale kompozycje jeszcze marne.
a dzis byl u mnie paz krolowej. Zachowywal sie po krolewsku odwracal sie ciagle tak, bym go nie mogla sfotografowac ale ja go na czas wzielam i mu sie znudzilo
Cieszę się , że rośliny już podrosły i coś widać oprócz trocin
Fajny pomysł Dorotko z cyniami i efekt na bank byłby super, ale powiem Ci szczerze, że jednoroczne u mnie lądują tylko w skrzynkach i warzywniku , a na rabatach same byliny, a to ze względu na brak czasu i parapetów. Pikowanie mi kiepsko wychodzi i jednorocznych mam tylko tyle ile babcia w doniczkach przypilnuje wiosną. Z bylinami mniejszy kłopot cynie udały mi się pierwszy raz od trzech lat
I z mojego ogrodu
M wczoraj skosił, jakoś się udało, ale wystawiliśmy do odbioru sześć worów pełnych mokrej trawy.
Zaczęłam podcinać lawendę, na razie ma podgolone leżące na bukszpanach boki
Stipę mam najładniejszą w doniczkach
Doczekałam się pierwszej werbeny Dzięki Renia za nasionka
Odpowiem wszystkim wieczorem, teraz tylko kilka fotek
Kotlinę Kłodzką i Międzygórze pokochałam od pierwszego wejrzenia w zeszłym roku, podczas urlopu z M W tym roku wróciliśmy z dziećmi