Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:31, 11 paź 2016

pestka56 napisał(a)
Prześliczne budki
Będzie wspaniała kolonia.
U siebie nie mogę za dużo powiesić, bo dużych brzóz mam zaledwie siedem i to w jednym rogu ogrodu, a ptaki podobno nie tolerują bliskiego sąsiedztwa. Trzeba zostawiać przestrzeń 3 m miedzy budkami. Tak wyczytałam na którejś stronie ptasiej.
Budki dla kopciuszków (lub podobnych) i nietoperzy mam pod okapem domu od tyłu.

Skoro mnie tak pochwaliłaś za dzięciołową to jeszcze jedno zdjęcie wkleję Kilka dzni temu młode bażanty zrobiły sobie grzędę z mojej tymczasowej pergoli winoroślowej. Fotka przez okno kuchenne. Bałam się otworzyć, bo czujne są niczym żurawie.

Świetne zdjecie,cudne, poprosze o wiecej.
Bogdzia 18:35, 11 paź 2016

anna_t napisał(a)

serio? poopowiadaj trochę takich porównań.
ja dzisiaj kopałam to ziemia mokra tylko 10cm a głębiej sucho, a tyle deszczu było

Czasem piszę te ciekawostki pogodowe.Tamten rok wyszuszył ziemie okropnie i podziemne rzeki powysychały , trudno bedzie to odbudowac mimo że sporo deszczu spadło w tym roku.
Basilikum 18:54, 11 paź 2016

Bogdziu ale fajne te budki
napiszesz ile kosztowaly?
i dlaczego naja takie pogrubiane wejscie?

Pestko twoje zdjecie mi uswiadomilo, ze u nas jakos malo bazantow w tym roku. Ogolnie jest ich tu duzo ale ostatnio nie widuje hmmm
U nas znow pojawily sie czaple siwe w niedziele udalo mi sie je uwiecznic

a jeszcze zapomnialam dopicac, ze u nas dzis byl pierwszy snieg. jak jechalam z pracy to wydawalo mi sie, ze w deszczu widzie platki sniegu. Jak wrocilam do domu to M wlasnie wrocila z treningu i opowiadala, ze biegal po lesie i widzial tam biala polanke, taka lekka mgielke sniegu
Krys 19:21, 11 paź 2016

Bogdzia napisał(a)

Bożenko budki slczne,wiem dla koga były by proste do zrobienia...
Może sie nauczymy robic takie oo Nikita na pewno poprowadzi takie zajecia,a ja mam narzedzia potrzebne i materiał pobudowlany tez sie znajdzie.
Bogdzia 19:22, 11 paź 2016

Basilikum napisał(a)
Bogdziu ale fajne te budki
napiszesz ile kosztowaly?
i dlaczego naja takie pogrubiane wejscie?

Pestko twoje zdjecie mi uswiadomilo, ze u nas jakos malo bazantow w tym roku. Ogolnie jest ich tu duzo ale ostatnio nie widuje hmmm
U nas znow pojawily sie czaple siwe w niedziele udalo mi sie je uwiecznic

a jeszcze zapomnialam dopicac, ze u nas dzis byl pierwszy snieg. jak jechalam z pracy to wydawalo mi sie, ze w deszczu widzie platki sniegu. Jak wrocilam do domu to M wlasnie wrocila z treningu i opowiadala, ze biegal po lesie i widzial tam biala polanke, taka lekka mgielke sniegu

Budki były po 30zł plus przesyłka-razem z nią 37,50.Pogrubione wejscie mają po to by nikt sie do budki nie dostał (wiewiórki , kuny itp) i by dziecioły nie powiekszyły otworu i nie zjadły jaj lub młodych. Kasiu mam nadzieję ze zdjęcie z czaplami juz wkleiłas albo zaraz wkleisz.Czaple są piękne.Za śniegiem nie tęsknię, niech na razie nie przychodzi do nas.
Bogdzia 19:24, 11 paź 2016

Krys napisał(a)

Bożenko budki slczne,wiem dla koga były by proste do zrobienia...
Może sie nauczymy robic takie oo Nikita na pewno poprowadzi takie zajecia,a ja mam narzedzia potrzebne i materiał pobudowlany tez sie znajdzie.

Ja z Wami na kazde zajęcia jestem chętna
19:32, 11 paź 2016
na budki się napatrzyłam jeszcze nie mam gdzie wieszać...zresztą obawiam się trochę nadmiaru ptaków ptaków w ogrodzie bo samica bażanta mi się w niedzielę o szybę zabiła ....3 szt ....odkąd tu mieszkamy.
AgataP 20:16, 11 paź 2016

Bożenka budki fantastyczne, ja moje muszę uporządkować, bo jeszcze tego nie zrobiłam. Przed zimą zdążę, a dziś zabrałam się już za kule tłuszczowe bo widzę że sikorki już przy tarasie się kręcą.
Patrzyłam pogoda ma się poprawić. Jak się nie wybierzesz z kimś innym do Rogowa to na przyszły tydzień się umawiamy buziaki
Bogdzia 20:17, 11 paź 2016

eee_taam napisał(a)
na budki się napatrzyłam jeszcze nie mam gdzie wieszać...zresztą obawiam się trochę nadmiaru ptaków ptaków w ogrodzie bo samica bażanta mi się w niedzielę o szybę zabiła ....3 szt ....odkąd tu mieszkamy.

Pewnie nie masz firanek.
Bogdzia 20:18, 11 paź 2016

AgataP napisał(a)
Bożenka budki fantastyczne, ja moje muszę uporządkować, bo jeszcze tego nie zrobiłam. Przed zimą zdążę, a dziś zabrałam się już za kule tłuszczowe bo widzę że sikorki już przy tarasie się kręcą.
Patrzyłam pogoda ma się poprawić. Jak się nie wybierzesz z kimś innym do Rogowa to na przyszły tydzień się umawiamy buziaki

Z nikim sie nie umawiałam wiec jadę z Tobą.