Ile pracy już włożonej i jaki efekt. Idziesz jak burza. Sami układacie płyty, gabiony itp? Bardzo mi się układ chodnika podoba. Jakbym miala mieć drugi dom (oprócz tego co mam), to właśnie tak chciałabym zagospodarować przestrzeń wokół.
Nie musze już się namyślać. I ławeczka i ciurkadełko będzie. Marzy też mi się oświetlenie ogrodu kiedyś. Mam mnóstwo kabelków wywleczonych do ogrodu. Pomyślał o tym mój elektryk jeszcze na etapie surowych murów. Na pewno kiedyś je wykorzystam...
Będzie łąweczka. Mam ja w planach jak tylko zajęłam się moją rabatą "z rozmachem"
Macham Kasja. Kurcze, dawno mnie u Ciebie nie było. Leeecę.
A nie wiem, gdzie mają Widzę, że częściej wracają do kuwety w kotłowni a tak pewnie mi podgrzebują w rabatkach
A zawód mój? Dawno zarzucony, ale może mi natchnienie wróci...Skończyłam rzeźbę
Klon jesionolistny 'Aureomarginatum'
właśnie przesadziłem na honorowe miejsce -zasłoni okienko sąsiada i rozjaśni kwaśną rabatę, śmiecące liście- magnolie śmiecą jeszcze bardziej -jedno sprzątanie
w tle widać Flamingo - bez przycinania traci barwy
..............
ktoś na górze przyklepał moją decyzję bo właśnie zaczęło padać
Flamingo w deszczu, wolałbym Carnival ale na piasku i bez cienia nie da rady
właściwie to on też był przesadzany 3lata temu (praktycznie był tej wielkości jak teraz)zbytnio śmiecił przy schodach na taras
taki chichot losu, obok siewek naparstnicy wyrosły dziewanny, jest tego zielska na okolicznych polach więc pewnie nasionka przywędrowały z wiatrem, dopiero jak zakwitły to się zorientowałam, bo liście podobne - osoby, którym dawałam siewki naparstnicy jak były małe też mogą mieć taką niespodziankę
Składniki:
1 kg rajskich jabłek
1 l spirytus 50%
0,3 kg cukru
5 goździków,
kawałek ok. 2 cm kory cynamonu (dałam laskę na 2 kg owoców)
5 cm wanilii (dałam laskę na 2 kg owoców)
Sposób wykonania:
Dojrzałe, całkowicie zdrowe, rajskie jabłka umyć, pokroić na ćwiartki (pestek nie wyrzucać), wrzucić do słoja razem z cukrem i przyprawami i zalać spirytusem. Macerować 2-3 tygodnie w ciemnym, lecz ciepłym miejscu. Po tym czasie nalew zlać, a po kilku dniach przefiltrować i rozlać do butelek.
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu, co najmniej 4-6 miesięcy.
Nalewka ma jasnozłocisty kolorek i oryginalny aromat.
Myślę, że Twoje jabłuszka też się nadają. A ta nalewka, to według mnie jest najsmaczniejsza
To są moje Heidi Klum. Pokazuję 3 krzaczki, bo reszta rośnie w gąszczu
Toszka, a przyciąć je czy nie?
Drugie pytanie kępy trawy podzielić na 2, czy lepiej poczekać do wiosny?
Ty się ciesz i relaksuj, odpoczywaj od garów, bo za chwile przyrośniesz do kuchni, bo pewnie przetwory będziesz robić
Posadzę je co 40 cm kobitki dzięki za pomoc <3
Wygląda smakowicie. Z tego wyżej przepisu na sos słodko-kwaśny Ani czy coś własnego? Jak tak, to poproszę przepis. W lodówce mam 5 dorodnych cukinii wszelkiej maści, następne się spieszą w ogrodzie. Tylko takie weki pozwolą mi nie zmarnować cukinii.
Mnie też zachwycają
Są piękne zapisuję je na listę chciejstw. Nie wiem tylko czy są takie w rzeczywistości czy to zasługa Twojego talentu fotograficznego.