Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 17:34, 08 paź 2016

Tess napisał(a)
Jestem na bieżąco od 1400 strony. Coś ważnego przegapiłam?
Ogród cudnie dojrzewa. Trawy to jest jednak to.
Nie pokażę już chyba żadnego zdjęcia, po tym, jak komentarz o bałaganiku na parapeciku przeczytałam...
Paskudy wszystko wypatrzą

Tess u mnie nudy jak zawsze ))) wole do Was ))
Paskudy sa przekochane ))))) było by bez nich fest drętwo ))))
lojalna_ 17:36, 08 paź 2016

Kasik napisał(a)
Miałam po Wojsławicach nadrobić wszystko na forum, ale sił i czasu zbrakło. Nawet nie wiem czy odwzajemniłam wizytę, a to już jest karygodne i możesz śmiało mi czegoś okrutnego poszukać.
Przez tą suszę u mnie i dzisiejszą pogodę, to ani z aparatem biegać mi się nie chce, ani po wątkach spacerować.
Dziś nadrabiam nie wiem ile mi się uda, ale chęci są szczere.

Dołączam się do wszystkich "piejących" - ogród Masz piękny, a trawy przecudne. Rozumiem niezadowolenie z powodu braku koloru- ja też przez to przechodzę. Trudno jest jednak w tych poszukiwaniach zachować styl dość powściągliwy , bo kolor dodają te nasze " wiejskie kwiatki" a tu już jest pewien dysonans. Trzeba mocno popracować głową by znaleźć coś co go nam zapewni, a ogród zachowa swój klimat.

Buziol dla Ciebie Kochana- już wiem "Kim Jesteś"

Kasiulka ales napisała ))))). Trafiłas z moimi dylematami w dziesiątke ...strasznie mało ostatnio kupuje i własnie czuje to co napisałas i chce i nie chce i musze dojrzeć do kolejnych nasadzen ))). Buziol
jolanka 17:41, 08 paź 2016

lojalna_ napisał(a)

Od przodu rząd FC chyba 9 sztuk za nimi ciemierniki cały rząd , za nimi brązowa trawka Milk chokolate 5 sztuk.

Wiosna tam doszły białe szałwie , biała latria i biały przetacznik było mdło i chyba to wymienię na roz ))) biel była porozrzucana. Po rabacie ))

Wielkie dzięki Jolu
Myslałam dać pomiędzy derenie jakieś wysokie trawy albo bordowe kolumnowe berberysy. masz rację za duzo bialego, szczególnie u mnie, gdzie jest to róg pod lasem - muszę go "ożywić" kolorami. Będę planować zimą
lojalna_ 17:46, 08 paź 2016

jolanka napisał(a)

Wielkie dzięki Jolu
Myslałam dać pomiędzy derenie jakieś wysokie trawy albo bordowe kolumnowe berberysy. masz rację za duzo bialego, szczególnie u mnie, gdzie jest to róg pod lasem - muszę go "ożywić" kolorami. Będę planować zimą

Jolu masz pieknie ułożone te derenie i moje ulubione Ivory ...pieknie sie to prezentuje derenie wszystko mi pożerają sa ogromne )) proponowałabym Ci cos większego ML wyglądał by ładnie bo u mnie te brazowe trawy sa za niskie brakuje mi tam średniego piętra )))
Flower1 20:03, 08 paź 2016

lojalna_ napisał(a)

Teraz czytam co Ty piszesz ja nie pisałam o berberysach tylko o dereniach )))
Zoju to jest 21 wrzesień

Musze poszukać fotek

Sierpień

Witam po małej przerwie, jak zwykle się nie zawiodłam, widoki jak z katalogu!
Mam w palnie kupno miłorzęba ale chciałabym pendulę,zawsze Twój ogród mi się kojarzy z miłorzębami cudowne wyglądają u Ciebie.
malgol 23:19, 08 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Fotki dla malgo

Gosiu leje wiec foty fatalne a wdoodatku rozplenice zasłaniaja . rabata ma dlugosci 3 metry. Trzy cisy , trzy ML

Jolu, dzięki za zdjęcia Przy okazji znowu obejrzalam Twój ogród i wzdycham z zachwytem. Jest na prawdę piękny.

A wracając do rabatki z cisami i ML to rozumiem, że sadzilas je na przemian co 50 cm?
yolka 08:51, 09 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Dubelek

Troche słonca z zeszłej jesieni /)))mam nadzieje ze liscie nie opadną i doczekamy takich widokow )))

Ale masz dorodne trawiszcza, Jak się nazywa drzewo na pierwszym zdjęciu?
Malgosik 21:33, 09 paź 2016

mojemu miłorząbowi już czubek zaczyna żółknąć
bleebla 22:16, 09 paź 2016

Właśnie mi uzmysłowiłaś, że niedługo będziemy wiązać trawy
ren133 22:20, 09 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Dubelek

O rany Jola już sie przestraszyłam, ze Ty rozplenice powiązalaś!!! dopiero oczy przecieram i czytam drugi raz, że to z ubiegłego roku foty ... ufff