Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 20:59, 31 lip 2016

Do góry
wrobelki napisał(a)
Ula powinnam Cię na rękach nosić za namiary bardzo bardzo dziękuje byłam wczoraj nakupiłam wszystko co było potrzebne do skończenia rabaty frontowej wielki całus dla Ciebie :*

No to się cieszę że kupiłaś, wpadnę oczywiście zobaczyć co nakupiłaś

U mnie takie widoki

Ukojenie 20:59, 31 lip 2016

Do góry
Cd.

1 phantom
2 grandifora
3 annabelle
4 doamant rouge

-------
Annabelle:
w najlepszym momencie:

Przekwitajaca:

I diamant - chyba przypomina limke
Blaski i cienie nowego życia 20:57, 31 lip 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
hop hop.Pomimo aury macham słonecznie!

dzisiaj ogród w deszczu i ze słońcem

To właśnie tu 20:56, 31 lip 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
sliczny jest taki naturalny

Bardzo trafnie go określiłaś

Ukojenie 20:54, 31 lip 2016

Do góry
Najpierw dla Sarenki moje hortensje:

Te sa niziutkie - okolo 30cm:
To właśnie tu 20:53, 31 lip 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ale cudny widok

Może dla przeciwwagi dla tego kwiatowego widoku, pokażę, pobliski różance warzywnik.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:51, 31 lip 2016

Do góry
Zaproszenie do Ogród, głównie klony, w Boskoop, Holandia: https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 było 2 strony wcześniej.

Teraz zapraszam do do ogrodów w Appeltern/ tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6
Szmaragdowy Zakątek 20:50, 31 lip 2016

Do góry
Niedziela...i tu główna rozrywka i atrakcja weekendu….już od rana zaskoczyła mnie na maxa, żeby nie powiedzieć, że po prostu powaliła mnie na kolana !!!
Ale od początku…
Tak (mniej więcej) jeszcze wczoraj wieczorem wyglądała moja „zielona ściana” …

…ale za sprawą mojego niereformowalnego sąsiada, który zamiast relaksacyjnej zieleni woli wielkomiejski, szary beton…w niedzielę do południa wyglądała tak jak na załączonym obrazku….

Kłębowisko gałęzi i liści tworzyło 2,5 metrową stertę !

Nieprawdopodobne? Ale niestety prawdziwe !!!

Przez 6 godzin odcinałam, piłowałam i łamałam gałęzie starego bluszczu i winobluszczu (niektóre gałęzie miały średnicę nawet 4-5 cm). Potem część gałęzi wywiozłam na zaprzyjaźnioną działkę rekreacyjną celem utylizacji (czytaj: spalenia w ognisku) a resztę wywlekłam na trawnik przy ulicy…leżą tam teraz 4 stosy poplątanych gałęzi i nie mam pojęcia co z nimi dalej zrobić !!! Są tak ciężkie, że nie mam siły wtaszczyć ich do mojego samochodu. O godzinie 18:45 pobojowisko po democe zostało prawie uprzątnięte…masakra…ruszać się nie mogę, bo wszytko mnie boli (nawet paznokcie), moja powłoka cielesna jest cała podziargana do krwi od połamanych gałęzi a to tego wszystkiego osiadło na mnie jakieś 30 kg kurzu…obraz nędzy i rozpaczy.

Sąsiad najpierw miał pomysł żeby całość popryskać Randapem…ale szybko i bardzo dobitnie mu tą myśl wyperswadowałam z jego małego móżdżku. Nie pomogły zapewnienia, że taka zielona ściana z pewnością jest ładniejsza od brudnego betonu. Nie przemówił także fakt, że ściana porośniętą roślinnością nigdy nie jest mokra (korzonki roślin wyciągają przecież wilgoć z muru), latem jest zacieniona dając chłód a zimą zapewnia ciepło osłaniając od mrozu. Po prostu rano wlazł na dach i odciął końcówki pędów. Resztę już zrobiła grawitacja…pod ciężarem gałęzi i liści moja „zielona ściana” zaczęła osuwać się na dół aż w końcu z impetem zwaliła się na moją działkę.
Do raju daleko - u Ewy 20:48, 31 lip 2016

Do góry
Yokudanka zaczyna rozkwitać

You & Me Passion

Ogrodowa nn

I kolejna nn

Wielkość jej kwiatów widać, jak porówna się z kwiatami hortensji, która rośnie obok.

To właśnie tu 20:46, 31 lip 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
a jaki nieidealny trawnik tam maja az mi sie humor poprawil
ciekawie sie relacja zapowiada, czekam na kolejne fotki. Napiszesz gdzie bylas?

Myślę, że jeszcze bardziej Ci się humor poprawi jak napiszę, że to jest ogród w Anglii.

Ogród Loczka 20:44, 31 lip 2016

Do góry
Żonka robi za szofera. Można by się przyzwyczaić
To właśnie tu 20:43, 31 lip 2016

Do góry
Ale cudny widok

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:41, 31 lip 2016

Do góry
Mira, w końcu się udało umieścić kilka fotek

zdjęcia rabaty bylinowej - mnostwo interesujacych roślin

rozmowy o tym jak projektować nowy kawałek posiadłości...

no i nasze wspólne zacienione foto...w tle widać konstrukcję dachu - to budowa sąsiadów...było spokojnie a teraz jeszcze z drugiej strony następni budują...trudno...

To właśnie tu 20:38, 31 lip 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Często podglądam z ukrycia Twój piękny ogród, a że u Ciebie łatwo można się ukryć to wiele takich osób jak ja nie zostawia śladów bytności, ale stale bywamy i delektujemy się pięknem Twojego ogrodu. Pozdrawiam

Doroto, i ja często podglądam ogrody / jak to określiłaś/ z ukrycia.

Aktualnie, te powojnikowe zarośla najskuteczniej by nas skryły.

Ogród Cioci cz. 3 20:32, 31 lip 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wróciłam i zastałam ogród zarośnięty niesamowicie. wiele przekwitło i trzeba było ciąć, ciąć i kosić Wyszłam już na prostą i tak jest obecnie

Kiedyś nie można było wyjeżdżać z domu ze względu na zwierzęta, teraz doszedł też ogród. Małgosiu, Wasz ogród zmienił się diametralnie i to na pozytywnie. Gratuluje
To właśnie tu 20:26, 31 lip 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Masz go jeszcze?

Niestety, nie mam. Prusznik blady Marie Simon przetrwał najwyżej dwie zimy.

Ale inna roślina, którą byłaś też zainteresowana nie tylko przeżyła, ale i owocowała / no, może to za dużo powiedziane /

Z myślą o Tobie podejmę próbę. Może znowu się uda.
Skąpana w słońcu 20:26, 31 lip 2016

Do góry
Basiu, ta róża też bardzo mi się podoba.

Roma, budowa idzie, ale ile to kosztuje nerwów. Wiesz jak ktoś robi nie u siebie, trzeba każdego pilnować. Leż do góry brzuchem na urlopie. Budowa przerwana to odpoczniesz psychicznie.

Kasiu, podziwiajcie i kupujcie

Bogusiu, zapraszam

A teraz dobra wiadomość

Wysiały mi się jeżówki i w tym roku zostawiłam siewki. Jedna zakwitła iiiii

niespodzianka.

Myślałam, że to będzie zwykła różowa a jest double decker - nie moge w to uwierzyć. Już zawiązuje daszek

Mamusia też zawiązuje

I taki widoczek, lubię ta kompozycję

Rozrósł się zawilec

Jest kilka miejsc do zmiany bo mi się niezbyt podobają
O....! 20:22, 31 lip 2016

Do góry
Haniu, ja też nie mam cierpliwości i zawsze podziwiam Bogdzię, ktora robi swietne zdjęcia i ptakom i motylom i żabom itp, ale po prostu kiedyś chodziłam po tym moim tarasie z trawy a pod nim przed murem jest ta 'angielka' i uwijało się tyle motyli na kwiatach, a ja byłam w takiem odległości, ze im nie przeszkadzałam i nie uciekały... z góry robiłam te fotki

Nicol, dzięki widziałam, że nakupiłaś roślin, muszę wpaść na dłużej i popatzreć spokojnie...

Basiu, no tak ta przestrzeń i widoki podgórskie to fajna sprawa

Mira dzięki za miłe i smaczne spotkanie ogrodowe, bardzo lubię odwiedzać Twój ogród, podziwiać piękne kompozycje, ciekawe okazy i zawsze różne nowości, dzięki za miłe rozmowy z Tobą i Kasiek oraz Twoje opowieści o angielskich ogrodach a bukszpany przytnij jutro jeżeli jeszcze tego nie zrobiłaś ! a z aparatem to faktycznie, było nas trzy i zadna nie robiła fotek, moje z komorki słabo wyszły, ale może w końcu uda mi się umieścić ze 2-3 u Ciebie dzisiaj...

Kasiek
bardzo miło było Cię poznać, sympatycznie pogadać, jak zwykle czasu zawsze zbyt mało, mimo, ze kilka dobrych godzin spędziłyśmy w ogrodzie Miry

i z mojego ogrodu ostatnie fotki...

Ramzes jak zwykle mi towarzyszy...

ma teraz na kilka dni koleżankę, która goni po całym ogrodzie non stop
Do raju daleko - u Ewy 20:20, 31 lip 2016

Do góry
Dominiko, a ogrodowe lubisz? Bo ja bardzo

Schloss Wackerbarth w tym roku jakby opóźniona. W ubiegłym roku w lipcu była już czerwona. W tym panuje długo zieleń

Magical Noblesse

You & Me Together otwiera nowy kwiat

Tak wygląda cała

Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 20:18, 31 lip 2016

Do góry
Z tego co wiem słabiej się wybarwia w słońcu

To mój ,uwielbiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies