Joasia, Aga(gusiarz), Justyna ja też jestem zachwycona tym klonikiem Chciałabym takiego na front domu - tylko wysoko szczepionego, ale nigdzie nie ma... Tzn.są ale nie mają formowanej korony. A tak ciachać samej w kulkę koronę ponad 2-metrowego drzewa to się nie podejmuję... Przy tym kloniku ona już była ufromowana, ja tylko docinam, koryguję każdej wiosny.
Aga też mnie słoneczko cieszy za oknem pracowym..... zaraz po, pędzę do domu w wiadomej sprawie .... .... otóż mam już u siebie wisienkę umbraculiferę od Wieloszki.... ... wczoraj nastąpiło przekazanie pięknego okazu ....tak , tak dzisiaj fotki będą
Fajne górolskie fotki, ale jaka widzę ten górotwór ze śniegiem za Tobą.... brrrrrr!!! Wolę to słonko, co mi świeci za oknem pracowym Cieszę się, że odpoczęłaś i wróciłaś Buziole
Cześć dziewczynki ! Brzózek na razie ni ma Być może dopiero za 2 tyg. ale kopane z gruntu i dlatego się waham, czy w ogóle brać, bo mam złe doświadczenia z jesiennym sadzeniem kopanych roślin... Z kolei wiosną ceny są wyższe... Ech, muszę to przemyśleć, żeby znów nie wyrzucić pieniędzy w błoto... A na ogród w ogóle czasu nie mam - dom-praca-szkoła-rehabilitacja i tak w kółko
Ale podglądam na bieżąco, jak się u Was duuuużo dzieje
Pięknie u Ciebie i wcale nie jesiennie Słońce i nasycenie barw jak latem - mocne i wyraźne. A nowe kule bukszpanowe w donicach rzeczywiście dostojne - nic im nie brakuje A jak poczytałam ileeee wsadziłaś cebul... !!! Szacun
Realizacja Gardenarium w najnowszej, październikowej Magnolii. Tym razem "podniebny" ogród ze świerkami serbskimi, wrzosowiskiem i trawiasto-kwiatowymi kompozycjami w donicach na tarasie apartamentowca. Łąka czy las?
A ja już wszystko wczoraj dokładnie przeczytałam w ramach relaksu niedzielnego-popołudniowego na tarasie Gratuluję kolejnej wspaniałej realizacji Danusiu!!! Te trawy robią niesamowity klimat!
Megi - na tym rozgardiaszu zmysłów nie pobudzisz, masz rację ale kiedyś może tak zaglądaj ... dzięki za odwiedzinki ....
Marzenka - dzisiaj szalunki z altany zostały już zdjęte .... Pozostało wylanie betonu przy ogrodzie zimowym z zachowaniem dwóch poziomów jako III etap wylewania .... Może dzisiaj , może jutro .... czekam na decyzje od M .... Teraz widzę już jak kształtują się poziomy terenu przy altanie .... wizja już jest .... będę zapisywać swoje myśli na kartkach co by nie poginęły ... bo kilka rozwiązań mam już w głowie ale która dla mnie optymalna??? ... tego jeszcze nie wiem
Wykasia - witaj lawenda zachwyca bo tegorocznie sadzona pozdrawiam
Lena - bardzo dziękuję .... jedyne co jest mi niezbędne to wsparcie ... Ładnie to ujęłaś łączenie wnętrza domu z jego zewnętrzną częścią ... Taki jest dokładnie zamysł przemieszczania się z domu po dywanie trawiastym z drugą jej część ściskam mocno i przesyłam pozdrowienia od Kuby dla dziewczynek
Wieloszka - widzę , że zostałam przez Ciebie dokładnie zlustrowana .... Jest kilka już koncepcji ... muszę zdecydować się na tę jedną jedyną Bardzo dziękuję ... buziol
Gosiu cofnęłam się troszkę, co by tą "zieleninę" Twoją pooglądać, a tam zieleniny to właściwie mało Pięęękne limki, lawenda, zachwycające róże, werbena, żurawki - no wszystko u Ciebie kolorowo rośnie A dzięki zdjęciom "przed" i "po" (uwielbiam je!) widać jak niesamowicie rośliny mogą wybujać w jeden sezon!
Syla, nie wątpię że wizje zmian nasadzeń, ustawień elementów wodnych i lustrzanych to już pewnie masz! Znając Ciebie - do zimy nie wytrzymasz z planowaniem Zimą to Ty będziesz tylko dogrywać szczegóły Roboty ziemne idą pełną parą i trzymam kciuki, żeby wszystko szło zgodnie z Twoim planem Buziol
Sebek masz rację, przejrzałeś mnie widać że dobrze liczysz....
Mam 420 tulipanów i narcyzów
200 krokusów
Szafirków 110
Irysów 50
Czosnkow giganteum i gladiator 11
na chwilę obecną zatem 791 szt i jutro kolejne 120 szt tulipanów
O matko chyba kupię jeszcze sto aby w sezon z tysiącem wejść...
Ubiegłorocznych nie liczyłam.....
WOOOW!!! Lista imponująca, powala na kolana!!! To wiosną oglądamy Madżenkowy serial cebulowy !
Wieloszka,Agnes,Joanka, Ewa, Ania, Richie, Alinka, Martuś - bardzo dziękuję
Joaska - kopiuj do woli na zdrowie
Enya73 - odwaga jest potrzebna bez niej nic dziękuję ... Planujemy w ogrodzie zimowym ogrzewanie podłogowe a co do rodzaju to pewnie kamień .... pozdrawiam
I cieszę się, że mam nawadnianie bo bez wysiłku ogród jesienią pięknieje
No a fotki z nawadniania gdzie? Dziś to już musztarda po obiedzie, bo nawadnia się prosto z nieba nawet u mnie Ale u mnie jakoś nic nie pięknieje jesiennie, więc fotki z Twojego pięknienia proszę
Aguś fotki nawadniania były teraz trudno uchwycić bo o 4:00 zraszanie aż tak Cię nie lubie aby się nad ranem zrywać do robienia zdjęć
Aga i Srbek Nowe zdjęcia ogrodu dopiero w weekend... Wracam ok 18, spacer z psem, obiado-kolacja i już noc...
Wczoraj przeczytalam , że bedzie padać to o 20:00 w ciemnościach dwa worki nawozu wysypałam na rabaty....