Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 12:17, 02 sie 2016

Do góry
tak gadacie? kot oszaleje chociaż nie wiem, czy cokolwiek mu może już bardziej zaszkodzić...
U Agi - czyli słońce i piach 12:17, 02 sie 2016

Do góry
Koty

U Agi - czyli słońce i piach 12:14, 02 sie 2016

Do góry
Dawno nie było śliw

U Agi - czyli słońce i piach 12:13, 02 sie 2016

Do góry
A pomocnik rozgarnia/roznosi/rozrzuca jeszcze ziemię z dołków

U Agi - czyli słońce i piach 12:11, 02 sie 2016

Do góry
a oto i ona jeszcze został jeden cyprysik a do przesadzenia rozplanica.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:10, 02 sie 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Na tym zdjęciu widać jaki ogrom pracy włożyliście w puste pole. Roślin przybywa i ładnie się rozrastają. Masz piękne cynie, bardzo je lubię, ale u mnie brak już miejsca na sianie jednorocznych.
Nigdzie nie widziałam szerszego kadru z nimi. Pozbieraj nasiona kolorami, każde osobno i na przyszły rok posiej przy ogrodzeniu na rabatach w 2 zwężających się rzędach - coś takiego /____\ szerszym brzegiem od ogrodzenia. Myślę, że dało by to fajny efekt widoczny już z daleka. Cynie kwitną długo bo do mrozów, jak już urosną są bezproblemowe.No i drugi plus efekt bez nakładów finansowych.

Cieszę się , że rośliny już podrosły i coś widać oprócz trocin
Fajny pomysł Dorotko z cyniami i efekt na bank byłby super, ale powiem Ci szczerze, że jednoroczne u mnie lądują tylko w skrzynkach i warzywniku , a na rabatach same byliny, a to ze względu na brak czasu i parapetów. Pikowanie mi kiepsko wychodzi i jednorocznych mam tylko tyle ile babcia w doniczkach przypilnuje wiosną. Z bylinami mniejszy kłopot cynie udały mi się pierwszy raz od trzech lat
Ogród Mirelli 12:08, 02 sie 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Nareszcie rozplenice zaczynają - moje ulubione

Piękny widok! Czekam kiedy u mnie zakwitną.
Mój zakątek - początki 12:07, 02 sie 2016

Do góry
natka098 napisał(a)
Toszka to profesjonalnie opisała Ja to robię mniej profesjonalnie podsypuje tylko ziemią dociskając gałązkę i też zdaje egzamin, napewno w przypadku trzmielin, tawuł i innych co złapie Z hortensją jeszcze tego nie robiłam, ale to jeden i ten sam sposób

Hortensje mam tylko "szkółkę" z gałązek w doniczkach.

W lewej skrzynce jest kilka sadzonek hortensji bukietowej i ogrodowej, ogrodowa łatwiej się przyjmuje-szybciej.

Totalna profeska , dzięki za odpowiedzi dla Ciebie i Toszki, jak wrócę z leniuchownia to rozmnonożę swoje limki jak się uda
Malutki pod lasem 11:57, 02 sie 2016

Do góry
I z mojego ogrodu
M wczoraj skosił, jakoś się udało, ale wystawiliśmy do odbioru sześć worów pełnych mokrej trawy.
Zaczęłam podcinać lawendę, na razie ma podgolone leżące na bukszpanach boki
Stipę mam najładniejszą w doniczkach
Doczekałam się pierwszej werbeny Dzięki Renia za nasionka
Malutki pod lasem 11:54, 02 sie 2016

Do góry
Odpowiem wszystkim wieczorem, teraz tylko kilka fotek
Kotlinę Kłodzką i Międzygórze pokochałam od pierwszego wejrzenia w zeszłym roku, podczas urlopu z M W tym roku wróciliśmy z dziećmi
Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:53, 02 sie 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
piekne lotosy one nprawde tak krotko kwitna?

a portki juz pewnie suche

Niestety krótko, ale potem maja ozdobne "solniczki" i liście cały czas.. są bardzo efektowne.

Ukojenie 11:51, 02 sie 2016

Do góry
Nie mam fazy na prace... ...myslami jestem nie wiem gdzie ale nie w pracy...

Kilka zdjec w energetycznym kolorze:
Ogród z lustrem 11:51, 02 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jak się nazywają miskanty, które tak cudnie kwitną (te koło buka)?
Mój zakątek - początki 11:50, 02 sie 2016

Do góry
Toszka to profesjonalnie opisała Ja to robię mniej profesjonalnie podsypuje tylko ziemią dociskając gałązkę i też zdaje egzamin, napewno w przypadku trzmielin, tawuł i innych co złapie Z hortensją jeszcze tego nie robiłam, ale to jeden i ten sam sposób

Hortensje mam tylko "szkółkę" z gałązek w doniczkach.

W lewej skrzynce jest kilka sadzonek hortensji bukietowej i ogrodowej, ogrodowa łatwiej się przyjmuje-szybciej.

Moja bajka 11:46, 02 sie 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Bracia Grimm - dziś wygląda tak . ten kolor niesamowicie przyciąga wzrok

Kasiu, jak sprawuje się ta róża? Szybko rośnie? Kupiłam dosyć ładny i powiedziałabym spory krzaczek na Różanym Weekendzie, pachnie super. I tak zastanawiam się gdzie ją wsadzić, a raczej wcisnąć

Masz fajny klimat ogrodu a z dziećmi wiadomo - lepiej nie zadzierać Mam takiego słodkiego 2-latka w domu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:41, 02 sie 2016

Do góry

Pomóżcie proszę jak zasłonić te śmietniki tak po ogrodowiskowemu.
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:35, 02 sie 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Kolejne jeżówki zbzikowały.

Były czerwone...w chwili zakupu i tydzień może dwa i zmieniają kolor.

A może one tak mają? Ja jakoś też nie dogaduję się z jeżówkami, ale cały czas próbuję
Co i jak? Nowicjuszka 11:28, 02 sie 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)
Dominiko przyznaję bez bicia nie posadziłam dziś Walczyłam z inną rabata tzw. misz-masz, bo chwasty masakryczne. Jutro muszę ją dokończyć grrrr.
Zagoniłam wieczorem męża, żeby dokończył swój kolejny pomysł - ogrodzenie przed psem, bo moja psina jak widzi listonosza to dostaje szału, amoku i co tam jeszcze. Płotek, który miałam był dla niej za mały, przeskakiwała sobie Ten jest wyższy, a co za tym idzie muszę nogi bardzo wysoko podnosić, ćwiczenia doskonałe Czerwone jak było.

A Ty co porabiasz na ogrodzie?

To ty teraz przez tą siatkę skaczesz? Rany! Niezle ćwiczenie, faktycznie coś psy listonoszy nie lubią...

My wczoraj mieliśmy gorszą pogodę, padało i wiało, więc tylko przesadziłam cisy, co je ostatnio sadziłam bo jakoś trochę za blisko siatki, dobrze że mąż nie widział, bo by się pukał w czoło, że przesuwam o 5 cm... No i prowadziłam dochodzenie w sprawie mojej hortensji NN, która prawie na 100% (za rok się potwierdzi) jest Sundae Fraise.

A te Twoje za siatką to które? Te niby Bobo, czy niby Limelight? Zrób zbliżenia, bo już kilka dni minęło

Dziś też dużo nie zrobię, bo mam inne zajęcia, ale trudno, czasem inne sprawy ważniejsze. Będę zaglądać

W obi sprzedają świeżą kupę?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 11:26, 02 sie 2016

Do góry
Astilbe

a przed nia rosnie Lwia Paszcza w wersji mini

i motle
tych brazowych mam Cale mnostwo, nie mam pojecia jak sie nazywaja
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 11:22, 02 sie 2016

Do góry
Hortensja Nymphe na poczatku kwiaty sa biale a potem sie przebarwiaja

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies