Cieszę się , że rośliny już podrosły i coś widać oprócz trocin
Fajny pomysł Dorotko z cyniami i efekt na bank byłby super, ale powiem Ci szczerze, że jednoroczne u mnie lądują tylko w skrzynkach i warzywniku , a na rabatach same byliny, a to ze względu na brak czasu i parapetów. Pikowanie mi kiepsko wychodzi i jednorocznych mam tylko tyle ile babcia w doniczkach przypilnuje wiosną. Z bylinami mniejszy kłopot cynie udały mi się pierwszy raz od trzech lat
I z mojego ogrodu
M wczoraj skosił, jakoś się udało, ale wystawiliśmy do odbioru sześć worów pełnych mokrej trawy.
Zaczęłam podcinać lawendę, na razie ma podgolone leżące na bukszpanach boki
Stipę mam najładniejszą w doniczkach
Doczekałam się pierwszej werbeny Dzięki Renia za nasionka
Odpowiem wszystkim wieczorem, teraz tylko kilka fotek
Kotlinę Kłodzką i Międzygórze pokochałam od pierwszego wejrzenia w zeszłym roku, podczas urlopu z M W tym roku wróciliśmy z dziećmi
Toszka to profesjonalnie opisała Ja to robię mniej profesjonalnie podsypuje tylko ziemią dociskając gałązkę i też zdaje egzamin, napewno w przypadku trzmielin, tawuł i innych co złapie Z hortensją jeszcze tego nie robiłam, ale to jeden i ten sam sposób
Hortensje mam tylko "szkółkę" z gałązek w doniczkach.
W lewej skrzynce jest kilka sadzonek hortensji bukietowej i ogrodowej, ogrodowa łatwiej się przyjmuje-szybciej.
Kasiu, jak sprawuje się ta róża? Szybko rośnie? Kupiłam dosyć ładny i powiedziałabym spory krzaczek na Różanym Weekendzie, pachnie super. I tak zastanawiam się gdzie ją wsadzić, a raczej wcisnąć
Masz fajny klimat ogrodu a z dziećmi wiadomo - lepiej nie zadzierać Mam takiego słodkiego 2-latka w domu
To ty teraz przez tą siatkę skaczesz? Rany! Niezle ćwiczenie, faktycznie coś psy listonoszy nie lubią...
My wczoraj mieliśmy gorszą pogodę, padało i wiało, więc tylko przesadziłam cisy, co je ostatnio sadziłam bo jakoś trochę za blisko siatki, dobrze że mąż nie widział, bo by się pukał w czoło, że przesuwam o 5 cm... No i prowadziłam dochodzenie w sprawie mojej hortensji NN, która prawie na 100% (za rok się potwierdzi) jest Sundae Fraise.
A te Twoje za siatką to które? Te niby Bobo, czy niby Limelight? Zrób zbliżenia, bo już kilka dni minęło
Dziś też dużo nie zrobię, bo mam inne zajęcia, ale trudno, czasem inne sprawy ważniejsze. Będę zaglądać