Wyjątkowa róża pnąca ( Tantau)o romantycznym charakterze. Osiąga wysokość do 2,5-3 m wys. Kwiaty duże, pełne do 12 cm średnicy, o kremowozielonożółtych płatkach i wspaniałym słodkim zapachu.
Ten porośnięty dach był w Mikołajkach. Cała taka fajna zagroda była.
A ja za bardzo się rozleniwiłam jeżeli chodzi o ogród, chwasty zarastają mi rabaty, robale żrą roślinki, krety ryją gdzie chcą. Już jutro biorę się ostro za ogród, chociaż po południu zaplanowaliśmy wycieczkę rowerową
Moja skarpa przy huśtawce, rabata w trójkąty: Rozchodnik, Rozplenica i Budleja.
Niestety po zimie nie przetrwały rozplenice na górnym poziomie, dwie dosadzałem, stąd nie są takie ładne jak na dole
Klasyka - róża parkowa z kolekcji Meillanda.
Krzak z długimi, silnymi pędami dorastającymi do 150-170, a nawet 250 cm - jeśli prowadzony jest jako pnącze.
Cały obsypany przez duże, nostalgiczne kwiaty - różowe centrum i kremowe płatki naokoło.
Może być prowadzona jako pnąca lub w formie kolumny. Zapach delikatny.
Dzisiaj miałam niezwykle miłą wizytę, odwiedziła mnie Ania Mała Mi . Długo czekałam na Jej wizytę, ale na dobre warto czekać . Aneczko dzięki Ci, że zajrzałaś, że mogłam się choć trochę Tobą nacieszyć. Dzięki też za wszystkie cenne rady, których (zaznaczam jeszcze raz ) absolutnie nie odebrałam jako krytyki . Liczyłam bardzo na nie i się nie przeliczyłam . Fot mam mało, bo pilnie słuchałam wszystkiego co mówisz , ale ździebko mam