Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 15:21, 04 paź 2016

Toszka napisał(a)

Zapewne ważne, by nie sadzić w pasie drogowym.

Jak patrzę z ulicy, to widziałabym te platany w środku, a jak patrzę z ogrodu, to lepiej mi pasują na zawnątrz. A Waszym zdaniem?

lojalna_ 15:23, 04 paź 2016

Jesli by juz musiałbym dwa to jedno wyższe a drugie niższe i np. Obok strzelam jakis klon mniejszy czy cos ))))

Wyższe wtedy w srodku )))
Nett 15:24, 04 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Jesli cokolwiek moge Ci zaproponować to trzy albo jedno a jedno to za mało czyli trzy ))) zrobisz jak zechcesz ale dwa jakos mi nie leza zupełnie .....

Jola trzy Nigry to dla mnie taka "rewolucja" mentalna. Wcześniej nie myślałam żeby w ogóle je mieć w ogrodzie, później myślałam o jednej gdzies jako akcent, teraz dojrzałam do dwóch, a Ty mi piszesz, że tylko trzy żeby zasłoniły.
No ale Ty wiesz co piszesz, więc trzeba pomyśleć. Ide patrzeć.
lojalna_ 15:28, 04 paź 2016

Anetko zeby była jasność ja pierwszy raz w zyciu drzwo kupowałam dwa lata temu, pierwszy raz w zyciu je cielam w marcu ja nie wiem czy ja wogole powinnam sie tutaj odzywać. To tylko propozycja .....
Nett 15:32, 04 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Anetko zeby była jasność ja pierwszy raz w zyciu drzwo kupowałam dwa lata temu, pierwszy raz w zyciu je cielam w marcu ja nie wiem czy ja wogole powinnam sie tutaj odzywać. To tylko propozycja .....

Jola, ale jak mi Twoja propozycja nie będzie pasować, to przecież nie posadzę tych drzew, nie?
Joluś, ja wiem, że drzewo to nie pizdryk, który za rok przesadzę albo wyrzucę. Jak nie będę przekonana, to nie skorzystam, ale pomyśleć zawsze trzeba.

lojalna_ 15:34, 04 paź 2016

Zima na to jest bardzo dobra ....oglądaj duzo juz realnie istniejących rozwiązań w ogrodzie /))) ale plissss nie sadz dwoch )))
UlaB 15:49, 04 paź 2016

Ja mam dwie ale to takie rozwiązanie de mode - na wejściu, po obu stronach furtki
Gdybym miała przestrzeń to bym sobie nie załowała z ilością drzew

Platanów byłoby mi szkoda sadzić na zewnatrz - z prozaicznego powodu - a jak Ci przedpłocie ktos czytak drogowcy tudziez od innych prac ziemnych zdemoluja? Albo psy osikają i padnie? Albo pijak skopie i połamie? Przesadzam z czarnowidztwem? Ale zdaje sie ze Ana ma Umbry na zewnatrz i nic sie nie dzieje. Przesadzam chyba....
natka098 16:20, 04 paź 2016

Ja będę kupować nigry z tego względu że nie przemarzają, a pissardii potrafi podmrozić. Ale u Ciebie chyba to nie problem.
Nett 21:00, 04 paź 2016

Jola, oglądałam, mierzyłam i masz rację, potrzebne są 3 drzewa. eM też potwierdził. Ale w takim razie nie Nigry, bo mi za ciemno przed oknem będzie. Musze poszukać czegos innego, niestety.
A już myślałam, że mam ogarnięty temat drzew. A tu Zonk.
sylwik69 21:42, 04 paź 2016

Ja też nieśmiało stwierdzam: posadziłabym 3 sztuki,tylko że ja nie jestem obiektywna,bo mi podobają się kolumnowe formy.Buki,graby,miłorzęby...