Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

lojalna_ 15:47, 04 paź 2016

Na koncu same perełki /))))
Gruszka_na_w... 15:57, 04 paź 2016

Toż to sama proza w postaci szklanych paciorków. Gdzie mi tam do pereł?
Znam swoje miejsce w szeregu.
U mnie rozchodniki sucho miały. Latem padało dwa razy, ale glina chyba trzymała im wilgoć.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basilikum 15:58, 04 paź 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
I takie tam na koniec

ta trawa po prawej jak gorejac krzak
kolorowo u Ciebie
lojalna_ 16:04, 04 paź 2016

Gruszka tos poleciała ...... Dla mnie rozplenice to najpiękniejsze sOm a Ty je wzywasz od szklanych paciorków ?
Gruszka_na_w... 16:39, 04 paź 2016

Iza, ta trawa to proso rózgowate. Występuje w wielu odmianach. To trawa amerykańskich prerii. Tylko bizonów i Indian mi brak...dla całokształtu klimatu.

Jolu, no rozplenice są piękne, ale żeby zaraz perłę z niej czynić. Toż rośnie niczym chwast, nie kaprysi, dobrze się czuje w każdym towarzystwie (z każdym ogrodowym plebsem jej po drodze). Za to ją lubię!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 17:13, 04 paź 2016

Mira, one są takie:
Te pierwsze przebarwiają się trójstopniowo (od bieli, poprzez róż do ciemnej czerwieni/bordo). Te drugie wcześniej przekwitają, są niższe, kwiat mają taki fioletowoczerwony, a liście z obwódką

Te z drugiego zdjęcia w pełni kwitnienia wyglądały tak

Basilikum 17:49, 04 paź 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Iza, ta trawa to proso rózgowate. Występuje w wielu odmianach. To trawa amerykańskich prerii. Tylko bizonów i Indian mi brak...dla całokształtu klimatu.

kup sbie zubra tylko nie o takim w butelce mysle

a trawka sliczna, taka fajna plame tworzy i mgielke tajemniczosci
pestka56 23:47, 04 paź 2016

Ślicznie jest, Gruszeczko

Na kiepską trawę poradzę Ci wydatek. Będzie drogo, ale skutecznie - posiej albo Kieppenkerl albo Barenbrug.
Makusia 13:04, 05 paź 2016

No podobają mi się ogromnie Twoje ścieżki- strasznie są tajemnicze i takie wołające "pójdź mną, pójdź mną"- ja bym w każdym razie chętnie nimi pospacerowała po Twoim ogrodzie
Urzeka mnie w nich, że rośliny to już nie "pacholęta", a dojrzałe okazy rodzaju roślinnego, i fajną ściankę tworzą
Figielka 13:10, 05 paź 2016

Czy ten rozchodnik ma jasnozielone liście , czy to efekt zdjecia.