Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród z łezką II 18:03, 02 maj 2018

Do góry
Wykopywaliśmy rośliny z całej rabaty przyległej do tego cycusia, takiej kichy długiej, z agrestowej, z cycka nr1, z rogu koło pagody...wszystkie lilie z kichy wykopaliśmy i wkopaliśmy na nowo...na oba cycki...a było ich srylion, jak to Sebek mówi Nie przetrwały dwa berberysy, niestety, zwiędły. Przesadziliśmy azalię na cycku...po tej w ogóle nie widać, że ruszana była

Na środek cycusia potrzebuję jeszcze jedną azalię wielkokwiatową, bardzo mi się podobają. Musi być tam coś wyższego, bezpośrednio za ławką są dwa miskanty Droning Ingrid. Myślę, że będzie tam pasowała. W piątek pojadę kupić. Jeszcze kostka ułożona na słowo honoru i linię kroplującą trzeba położyć, ale to już pikuś. Ławeczkę będziemy zwężać i dokupię kulek, tych co teraz stoją obok ławki. Nie zdecydowałam się na rośliny w kamyczkach, znowu linia kroplująca...a i tak mam obawy czy przy dwóch elektrozaworach to wszystko da radę...
Mieliśmy kłopot z zamaskowaniem pokrywy do zaworów wodnych, ale M wymyślił proste rozwiązanie i jest w porządku. Jeszce mam dwa mniejsze zawory na cycusiu, teraz osłonięte doniczkami, też będą zamaskowane. Niedługo koniec!!!

Pierwsza z dwóch zeszłorocznych azalii zaczęła, pachnidełko jest

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:17, 01 maj 2018

Do góry
Lilie rosną i kwiatuszki wiążąWiesz, że za pierona nie mogłam sobie przypomnieć skąd się wzięły Teraz już wiem
Tu narazie jest ściernisko... 20:57, 01 maj 2018

Do góry
Margerytki i lilie z każdym dniem coraz wyższe.
Mój ogródek 20:28, 01 maj 2018

Do góry
zoja napisał(a)
u mnie hortki też nierówno ptzyrastają
dałaś już swoim maginczą? ja pierwsze podlewanie już mam za sobą

Mam nadzieję,że lilie się spiszą

Czyli nie będę się martwić na zapas.

Nie mam magicznej siły.
Muszę kupić.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:37, 01 maj 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
A ja już czekam na Twoje lilie Aniu i jeszcze na czerwoną azalię - hmmmmm chyba nie do końca była czerwona, ale taki miała kolor, że mnie zwaliła z nóg

Jeszcze trochę do kwitnienia lilii.
Pierwsze chyba będa św.Antoniego.
A ta azalia Feuerwerk jest już w takich pączkach.
to taka pomarańczowo- czerwona żarówka w ogrodzie

tulipan Blue Diamont i miał być Tulipan Tabledance.Ale jest jakiś bardziej czerwonawy, niż różowy.Ale też ładny.

Moja działka na Dębowym Lesie 00:42, 01 maj 2018

Do góry
A ja już czekam na Twoje lilie Aniu i jeszcze na czerwoną azalię - hmmmmm chyba nie do końca była czerwona, ale taki miała kolor, że mnie zwaliła z nóg
Ogródek Iwony II 23:52, 30 kwi 2018

Do góry
bacowa napisał(a)
To w tym roku zobaczysz co potrafią śmiałki. Moje nowe te co kupowałyśmy razem też prawie nie kwitły , a te starsze kwitły aż za bardzo.Posadziłam je z rozchodnikami żeby teraz było widać tą zieloną trawkę , a potem tylko kłosy , bo dół nie zaciekawie wygląda latem.

Ciekawa jestem efektu, bo dopiero wtedy będę mogła ocenić, czy wybrałam dla nich odpowiednie miejsce.
Tylko kurcze, jak ta zielono - brązowa trawka będzie wyautowana, to nic nie zakryje nóg śmiałka. Mam tam jeszcze lilie i jeżówki. Zobaczę, co z tego będzie... W tym roku testowanie, jesienią najwyżej będą poprawki
Moja działka na Dębowym Lesie 20:51, 30 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Już wiesz, że to lilia martagon teraz masz lilakowy zapach

W sumie ciesze się,że mam tą lilie.
Już od dawani za nią chodziła.Musiałam ja kupić na jesieni z innymi liliami.
I zapomniałam na śmierć o takim zakupie
Berberys Maria teraz na wiosnę jest taki seledynkowy.
A na jesieni pomarańczowy

pierwiosnki jeszcze piękne
Przedziwny Ogród 22:08, 29 kwi 2018

Do góry
katel napisał(a)
O wow jak u Ciebie wątek pędzi ale co się dziwić ogród na wypasie i kolorowo jest - tak jak lubię .
Ozdoby przepiękne - gratuluje tak zdolnego syna, bezapelacyjnie artystyczna dusza prace plastyczne niezłe ale te ogrodowe to już dzięła sztuki, szczękę zbieram z podłogi, talent po mamusi .
Ale zapach musisz mieć w ogrodzie jak te wszystkie lilie kwitną

Witaj Kasieńko Bardzo serdecznie dziękuję Ci za Tak wiele miłych słów :
). Cieszę się, że Ci się podoba mój ogród. Bardzo się o niego troszczę. Każdy wolny czas w nim spędzam, dbając o niego lub planując jego udoskonalanie
Mój ogródek 21:11, 29 kwi 2018

Do góry
dzieje się u Ciebie roślinki idą jak burza
lilie znowu nas powalą na kolana jak zaczną kwitnąć
Przedziwny Ogród 20:37, 29 kwi 2018

Do góry
O wow jak u Ciebie wątek pędzi ale co się dziwić ogród na wypasie i kolorowo jest - tak jak lubię .
Ozdoby przepiękne - gratuluje tak zdolnego syna, bezapelacyjnie artystyczna dusza prace plastyczne niezłe ale te ogrodowe to już dzięła sztuki, szczękę zbieram z podłogi, talent po mamusi .
Ale zapach musisz mieć w ogrodzie jak te wszystkie lilie kwitną
Moja działka na Dębowym Lesie 20:27, 29 kwi 2018

Do góry
zoja napisał(a)
ten szafirek jest kosmiczny
Piekne tulipany
A chwast wyglada dosc szlachetnie - ciekawe co to jest...

Aniu kroczek po kroczku i tak masz pieknie, teraz masz czas cieszyc sie tym co juz jest, a jak Twoi panowie kiedys wezma sie do roboty to smigniecie
Macham!

Tak ten szafirek jest w rozwoju kwitnienia bardzo ciekawy.Inny i ładny
tulipany wciąż cieszę i jeszcze kwitną
A jak przekwitną to akurat tyle host rozwija się, orliki się szykują, lilaki,potem róże, jaśminy,powojniki ,lilie,liliowce , hortensje i inne
Masz rację wierzę,że będzie taki lepszy czas i będą siły i ręce do tych prac jeszcze za siatką.Bo końcem czerwca chcemy siatkę z tyłu działki zdjąć i przesunąć ją i pomału grodzić nowy cały areał.
Też mi się wydaje ,że ta dla mnie nieznana roślinka nie jest chwastem.
Odmachuję

Mój ogródek 13:57, 29 kwi 2018

Do góry
Rozchodniki

Hortensje, jakoś nie równo wypuszczają listki

Lilie
Ogród, mydło i powidło. 13:55, 29 kwi 2018

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Katel ja się nie przejmuję ,trochę mi żal
Pozdrawiam ciepło

Myślę że będzie jeszcze niejedna okazja żeby się spotkać

Betka napisał(a)
Kasiu mój dereń rośnie jednak dobrze napisałaś nie kwitnie ... Myślę że w przyszłym roku może zakwitnie . Jak myślisz?

Nie mam pojęcia ile czasu będzie potrzebowal ale kupiony u nas to nie będzie marzł a to najważniejsze. Mój pierwszy zakwitł po chyba 7 latach (ale jak go kupiłam to był o wiele mniejszy od Twojego) najpierw kilkoma kwiatami po roku kilkudziesięcioma a teraz calutki - warto poczekać no i jeszcze te płomienne barwy jesienią .

asiak napisał(a)
Kasiu, czy powojniki wsadzone jesienią mogę potraktować pokrzywą, czy coś innego lepiej?
Pozdrawiam

Asiu myślę, że pokrzywą jak najbardziej można i nawozem czy obornikiem granulowanym jak masz to też . Ja najczęściej daję nawóz do powojników ale muszę przyznać, że zazwyczaj tylko wiosną a potem już nie mam kiedy (a powinno się tak jak na etykiecie - co kilka tyg.) w tym roku jeszcze nie zasilałam.

anabuko1 napisał(a)
Kasiu, tulipany piękne
Piękny wiosenny ogród.
Podziwiam te rośliny bardziej , których nie mam ereń kwiecisty, klonik -cudny w kolorycie .I piękna Sesja Judaszowca
.Śliczne kwitnienia

Dzięki Aniu to tak jak ja u Ciebie podpatruję clematisy, hosty, lilie i liliowce i jak się tak napatrzę to zara i u mnie się pojawiają .
W zeszłym roku u nas zaczęły się pokazywać derenie kousa - to może już i u Was są - warto je sadzić są przepiękne i kousa i kwieciste

AgataM napisał(a)
Witaj Kasiu Nie miałam jeszcze przyjemności przywitać się z Tobą
Masz bardzo kolorowy ogród wiosenny. Lubie takie
Wybiorę się niebawem na dłuższy spacer po Twoim ogrodzie. Pozdrawiam cieplutko

Witaj Agatko , lubię kolorki - zaraz lecę do Ciebie po ogrodzie pospacerować, jescze tylko wstawię kilka fotek - aparat wyciągnęłam dziś pierwszy raz od sierpnia, bo tak to tylko telefonem cykam .

Tulipan mi się pochorował - zaraz go wykopałam i cebulki z dzieciaczkami poszły do śmieci ale taki był piękny że dałam go do wazonu - może domowych nie pozaraża .

Różyczki w donicach szczrpione na pniu już mają pączki (kupione w tym roku a jedna w garażu zimowała)

Judaszowiec:
Ptasi gaj 22:37, 28 kwi 2018

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Elu, oczko wysprzątane czy też nie pięknie się prezentuje
Zazdroszczę ci takiego zbiornika Rybki, rybkami, ale widzę jakieś kuma...zaczęły już porządnie koncertować?

Pozdrawiam

Radziu witam odezwałes się. Z oczka trzeba usunac mół robie to odkhrzaczem do takich celów troche zrobilam wiecej niz polowe. W poniedziałek reszta.
Lilie wodne pieknie rosna.
Pogoda jaka jest kazdy widzi. Rośnie wszystko nie mozna nadazyc z pracami.

Ogrodowe kreacje 21:48, 28 kwi 2018

Do góry
U mnie mszyce na kalinie - dzis zauwazylam
A wiesz, ze oprysk na bukszpany zastosowany na lilie wystraszyl czerwone robaczki-zyczki ktore je podjadaly?
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:57, 28 kwi 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Forum cieszy się, bo lilie Gobasi wychodzą Strasznie byłam ciekawa, jak ta lilia wygląda, wreszcie odrobinkę jej zobaczyłam na poprzedniej stronie. Śliczna, jeśli można to i ja piszę się na cebulkę. Posadziłam w tym roku kilka lilii drzewiastych podobno, zobaczymy co z nich będzie

też się bardzo cieszę z tego powodu...
co do cebulek to moje możliwości są ograniczone...mam trochę malutkich przybyszowych...trzeba trochę poczekać ale nie mówię nie ,bede miała na uwadze
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:52, 28 kwi 2018

Do góry
Forum cieszy się, bo lilie Gobasi wychodzą Strasznie byłam ciekawa, jak ta lilia wygląda, wreszcie odrobinkę jej zobaczyłam na poprzedniej stronie. Śliczna, jeśli można to i ja piszę się na cebulkę. Posadziłam w tym roku kilka lilii drzewiastych podobno, zobaczymy co z nich będzie
Ogród z łezką II 07:02, 28 kwi 2018

Do góry
Mam siewki kosmosu Irenko Nie jest ich dużo, ale dla mnie starczy Z 10-15 sztuk się wysiało.

Pierwszy roduś zaczął i pierwsze iryski pumilo. Słabe światło, zdjęcia bez słońca i wieczorem zrobione. Ale radość moja była tak duża, że musiałam pokazać

Lilie już spore. Zbieram poskrzypkę

Działeczka Asi :) 22:00, 27 kwi 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Mam nadzieję, że weekend będzie ładny, bo sporo pracy przede mną
Na wsadzenie czekają: magnolia, szałwie, hosty, lilie, róże..
Część już dostałam, na część czekam Muszę też troszkę poprzesadzać roślinek, weekendu mało Ale cieszę się na tą robotę

Nie ma możliwości żeby pogoda nie dopisała .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies