Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Komendówka 19:13, 25 sie 2016

Do góry
roma2 napisał(a)

Hybryda? Jaki kolor?
Przerwa na kawę... 19:10, 25 sie 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dobra to boscobel sobie odpuszczam, śmieciuchow nie chcę. wole obcinac suche pąki niz patrzec na leżące płatki a ja nie mam tyle czasu żeby w pore obciąć :/

Ania tak Boscobel się starzeje. Ja na tym etapie usuwam kwiaty.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 19:02, 25 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Margerytka.. pobiegłam sfotografować resztki mega grona.. na jednym gronie jest ponad 100 pomidorków, musiałam pojedyncze grona podwiązać bo się odrywały od głównej łodygi.. jemy je od dawna, a na chrzciny poszło tego dużo..
To małe grono (też objedzone)

To najstarsze.. jeszcze resztki owocują

Aniu, to nie Megagroniasty, to odmiana Mirabell. Megagroniasty ma czerwone pomidorki w kształcie gruszki. Nie pamiętam, czy dałam ci Megagroniastego. To te żółte miały być dla Muminków Bo moje dzieci je uwielbiały. A coś pomieszałam z nasionkami i okazało się, że ja ich w tym roku nie mam Ale nie wiesz, jak się cieszę się, że Twoje zaowocowały tak obficie Super
Przekrój pomidorka, w środku są małe pesteczki. Wyciśnij środek na siteczko, podstaw pod delikatny strumień wody i paluchem mieszaj, tak żeby pestki oczyściły się z miąższu.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 18:45, 25 sie 2016

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Dziękuję choć daleko mi do ideału...

Wzięłam się w końcu za moją donicę na tarasie. Zasadziłam w niej bukszpan wychodowany przez moją mamę a przeze mnie przycinany, trawki, ktore mam nadzieję się rozrosną, no i musiałam tymczasowo sypnąć kamienia bo mój kot jak widzi gołą ziemię to od razu ryje. Chyba że tak zostawić tylko dosypać więcej tego kamienia?? Co myślicie??

No a tu widać że kocur już się zainteresował co ja tu robię...

Dosyp koniecznie kamyczków efekt będzie super!
Komendówka 18:38, 25 sie 2016

Do góry
O białym kabelku juz pisałam

Ogród Loczka 18:36, 25 sie 2016

Do góry
Pozdrowienia ogrodnicy
Komendówka 18:35, 25 sie 2016

Do góry
I jeszcze parę zdjęć. Nie ma dużo bo ileż można ciągle to samo?
Jabłoń ozdobna (hi hi) od dwóch czy trzech już nawet lat tak wygląda. Muszę chyba zacząć ciąć wiosną, bo pokraczuch taki ciągle.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:34, 25 sie 2016
Do góry
Toszka napisał(a)
Nie wiem jaką odmianę sedum masz,ale np Brillantinum lub Matrona w dobrych warunkach karpę ma minimum 45cm. Rozeta rozkładać potrafi się. Tym bardziej się rozkłada im więcej wilgoci. A od trawnika będzie wilgoć.

Szczerze mówiąc też nie wiem dokładnie jaka to odmiana, nie była opisana szczegółowo, a ja się nie znam na sedum. Odmian widzę mnóstwo.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:34, 25 sie 2016

Do góry
a to miskant nn
poki co niziutki, wiec pewnie wielki nie bedzie
liscie dosc waskie z bialym paseczkiem

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:32, 25 sie 2016

Do góry
a ja kupilam jezowke nn...moze ktos wie co to za odmiana ?
kolor taki landrynkowy rozowy
Ogród w skali mikro cz.II 18:24, 25 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ja bym chciała ten komplecik ułożony na gotowo zobaczyć, boski jest!!! Pokaż.

Z beżowymi poduchami też można kupić???

Już focia szpecjalnie dla Ciebie poduchy niestety tylko szare , ale za to solidne...no i fakt ,że meble modułowe jest suuuper wybierasz co kcesz i co Ci sié zmieści..pufa , fotelik, kanapé tworzysz wielką i ułożoną tak jak chcesz... Dość solidnie zrobiony mimo ,że czajna
Cieszę się ,że Ci się podoba

Gożdzikowa - wiejski ogród 18:23, 25 sie 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękne masz to drugie kwitnienie roż
Moje mniej okazale ponownie kwitną.

oj bylam ,widziałam wszystko u ciebie rośnie i kwitnie ,że hej
a u mnie
to ta czerwona parkowa ,kwitnie obficie ....pozostale wybujaly w badyle np:,chopin to aż leży na ziemi
Ogród w skali mikro cz.II 18:18, 25 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Meble na dziko pasują do zwierzyny dzikiej w ogrodzie..

Żmiji nie zazdroszczę. ale już wole żmije niż to co chcą ci wybudować za płotem..

Mebelki super

Anulka w mikro ogrodzie fffszytsko dzikie włącznie z właścicielką
Teraz żałuję ,że nie zakatrupiłam żmiji..boję siė ,że bajsnie kota bo popełzła na jego ukoffaną rabatę emuś mówi ,że kot drapieżńik to sobie z gooopią żmiją i to młodą radę da a poza tym...ugryźć mojego kota przez to jego futrzysko , to prawdziwe wyzwanie
Dziwne zresztą ,że ona ma wogóle jeszcze jakieś futro .... Booooo..chyba uwielbia depilację ...na wosk ?? czy tam raczej klej ???... permanentnie łapie się do lepa na mufffy o dziwo nawet nie miauknie jak mu połowę włosów z dooopska wyrywa

Trzymam kciuki ,żeby to coś za płotem albo nie było w bezpośrednim sąsiedztwie, albo ,żeby wcale nie wybudowali z powodu planowanego obsuwu ziemi ( szkody górnicze ) i zalewania....iii..braku drogi może się uda
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:17, 25 sie 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
U Ciebie jak zwykle kwiecia pięknego pod dostatkiem Róż zazdroszczę takich pięknych u mnie deszcz dał się różom we znaki.

mnie deszcz trochę oszczędzał ...padal ale tak w miarę spokojnie
róże przetrzymały bez oprysków...wielkokwiatowe mają trochę wybujałe pędy ale to przez zimny sierpień

Ogród wśród pól i wiatrów 17:59, 25 sie 2016

Do góry
jolka napisał(a)

Hej Asia Dziękuję za miłe słówka Ja zanim trafiłam na O. w ogóle nie znałam wielu roślin, np. sztandarowej u mnie teraz limki. Bukszpany owszem, mam też w rodzinnym domu, w formie żywopłotka wzdłuż chodnika. One się łatwo ukorzeniają, więc spokojnie możesz sobie do wiosny naprodukować swoich sadzonek.

Ale też muszę stwierdzić, że niektóre rzeczy przejęłam bezkrytycznie, zafascynowana O., a dziś bym to zrobiła trochę inaczej ...

Pozdrawiam werbenowo

Heh, wczoraj po raz pierwszy (bez wyrzutów sumienia potraktowałam werbenę jak chwasta, tzn. powyrywałam tam, gdzie się za bardzo porozpychała i w kompost No cóż, taki los

Jejku jak cudnie! Może natrafię gdzieś na Twój ogród, będę przez weekend w małopolskim w okolicy Florynki i Grybowa
Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:57, 25 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Margerytka.. pobiegłam sfotografować resztki mega grona.. na jednym gronie jest ponad 100 pomidorków, musiałam pojedyncze grona podwiązać bo się odrywały od głównej łodygi.. jemy je od dawna, a na chrzciny poszło tego dużo..

To najstarsze.. jeszcze resztki owocują

A dla ciekawych tak wygląda krzew.. grono nad gronem, a na każdym co najmniej 100 pomidorków.. zdrowe pomidory i smaczne..

Szkoda, że nie zrobiłam zdjęć przed głównym rwaniem.

niesamowite te pomidory...czy one mają tak malo liści ,czy je oberwałaś
a do tego mówisz ,żę bardzo smaczne...może wiesz jak się nazywają

koktajlowe mam 1 raz ,ale są wodniste i pękają .W smaku takie sobie,ogona nie urywa a do tego są tak bardzo liściaste ,że nie mogę ich opanować
Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:55, 25 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Najważniejsze że smaczne i zdrowe

Pytanie do różomaniaczek.. czy teraz przekwitłe róże też się przycina????

ja przycinam z powodow estetycznych
Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:55, 25 sie 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A dla ciekawych tak wygląda krzew.. grono nad gronem, a na każdym co najmniej 100 pomidorków.. zdrowe pomidory i smaczne..

Szkoda, że nie zrobiłam zdjęć przed głównym rwaniem.

fajnie to wyglada ale najlepsze sa zolte gruszki bardzo polecam
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 17:52, 25 sie 2016

Do góry
popcorn napisał(a)

jednak musze zapytac co to jest

bo wyglada jak pomidory z cebulą i lody z polewą czeko...ale dlaczego na jednym talerzu ??
Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:44, 25 sie 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ania cudne korale na tych pomidorkach

Najważniejsze że smaczne i zdrowe

Pytanie do różomaniaczek.. czy teraz przekwitłe róże też się przycina????

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies