Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek w którym klon osłupiał:) 17:50, 30 lip 2016

Do góry
Ambrowiec do którego dociera najwięcej światła jest o wiele wyższy od pozostałych dwóch. Ambrowce w ogóle rosną bardzo szybko, od zeszłego roku przybyło im ok 70 cm

Mimo urlopu kwiaty w donicach przeżyły

Oczko naprawione niedługo pojawi się w nim woda

Ogród Mirelli 17:46, 30 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
A tu jeszcze bez szczotek

Hortensje cudowne, rozpielnice też większe niż u mnie, w tym roku wsadzałas?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:40, 30 lip 2016

Do góry
Nasza zgrana trójka (Agnieszka, Stanisław i ja), gotowa do ciężkiej pracy, "opitoliła" konserwację ogrodu i udała się na odpoczynek. Przy okazji przeżyliśmy sporą ulewę, która podlała świeżo skoszony i nawieziony trawnik

Mąż Agnieszki (Maciej), sprytnie i sprawnie powiesił świetne lustro w kształcie okna ze szprosami Zapomniałam cyknąć fotkę. Takich okien będzie jeszcze trzy.

Bałągan:

A za chwilę było pięknie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:39, 30 lip 2016

Do góry
Sadzenie jeżówek, różowych ostróżek i rozchodników o bardzo ciemnych liściach na skarpie. A zpomniałam jeszcze o turzycach 'Evergold'.

Ogródek w którym klon osłupiał:) 17:38, 30 lip 2016

Do góry

Lawenda i hortensja już przekwitają
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:37, 30 lip 2016

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:37, 30 lip 2016

Do góry
Najpierw przymiarka

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:36, 30 lip 2016

Do góry
Moim zadaniem było poupychanie nowych nabytków na rabatach, co nie było łatwe, ale udało się. Agnieszka zadowolona z wielkości kwiatów hortensji bukietowej. Są naprawdę imponujące. Jeszcze takich nie widziałam.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:34, 30 lip 2016

Do góry
Dzisiejszy dzień upłynął w zupełnie niezawodowej, choć pracowitej, ogrodniczej oczywiście, atmosferze. Rozpoczął się giełdą oraz dwoma centrami ogrodniczymi...bez załadowanego samochodu mojej przyjaciółki się nie obyło. Ledwo zabrałyśmy się z towarem. Doświadczenie w dopakowywaniu samochodu robi swoje... Ziemię wiozłam pod nogami wtopiona w fotel szybko mknącego samochodu, jako kierowca - Agnieszka.

Oto jej zakupy:

Ogródek w którym klon osłupiał:) 17:33, 30 lip 2016

Do góry
Ogródek zmienia się z dnia na dzień, zadziwia mnie jak rozrósł się od zeszłego roku.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:31, 30 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękne zawilce, u mnie jeszcze w pąkach, ale zachwycam się też zadbanym trawnikiem, liliami wodnymi i kotem Grafitem - w dzieciństwie miałam takiego szarego kotka o imieniu Myszka i te zdjęcia mi go przypomniały

Kotka mam już długo, jest też już doświadczony przez życie, i to mnie cieszy najbardziej, że uratowałam go z wypadaku, samochód ciągnął go po kole, albo w czymś za skórę....
Przeżył, znałazłam go pod hostą, zawiozłam do weta i ten go uratował, tylko dla tego, że widział moją histerię... co ja się napłakałam, a teraz się śmieję
Mój ocalony brzydalek...na ŚDM całuję miłośnków naszych milusińskich i nie tylko

Macham i pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:26, 30 lip 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Och Aguś ale masz te widoki,ach

Te widoki mnie rozleniwiają

Ogródek w którym klon osłupiał:) 17:26, 30 lip 2016

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:19, 30 lip 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)

Dawno mnie nie było, więc nie wiem jak tam warzywnik u Ciebie?

Pochwalę się są skrzynki

ale grunt pod skrzynki nadal nie jest przygotowany, w tym miejscu teraz rosną posadzone wiosną warzywa..
.plan jest taki, że jesienią je ustawimy i zmienimy ten mordor w sensowną, piękną i zdrową przestrzeń
teraz szukam pomidorów, odkryłam papryki, oddnalazłam cukinie

a to kosz pełen chwastów po plewewniku, których są pokłady na tysiące lat....

Ogród Cioci cz. 3 17:15, 30 lip 2016

Do góry
Dubel
NewLife w ogrodzie 17:14, 30 lip 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też potwierdzam, że widok na dom absolutnie rewelacyjny. W tym miejscu koniecznie zaaranzuj ławkę, koniecznie. A obok ławki -delikatna woda z kamienia.

I jak tak patrzę

to bym może walnęła jakąś rabatę wyspową z drzewem, żeby robiła fajną robotę w trawniku. Nie na środku, a lekko z boku.

Witaj Danusiu u mnie. Aleś mnie ucieszyła swoją wizytą! Dziękuję, że wpadłaś. Miło mi, że się mój zakątek Tobie spodobał. Teraz marzę o pięknej oprawie dla mojego domu, tylko czy mi wiary we własne siły i samych sił wystarczy. Oby.
I tak, jakbyś czytała w moich myślach. Tak. Zdecydowanie chcę naprzeciw domu mieć ławeczkę i mniej więcej w tym miejscu, które wskazałaś. Z tym, że w mojej głowie, z tyłu tam jeszcze widzę drzewo. Zostawiłam miejsce. Tylko nie mam jeszcze wizji, jakie to ma być drzewo. Ławeczka ma stanąć trochę przed nim. Już po lewej rośnie malutka metasekwoja, a po prawej glediczja i śliwowiśnia.
I przyjdzie czas na rabatę w trawniku. Dokładnie tak jak zaproponowałaś, by nie przesłonić domu a jedynie takie przepierzenie zrobić. Nie wyobrażam sobie do końca życia takiego "boiska" bez rabat i nasadzeń. Już się ze mnie śmieją, czy przypadkiem na zawody Euro nie szykowałam murawy Ciekawa jestem, jakie drzewa byś mi zaproponowała. Jak będę działać, to przybiegnę do Ciebie po poradę, ale to jeszcze długa droga. Najpierw muszę się uporać chociażby z miejscem dookoła tego trawnika i je zagospodarować oraz ukryć za żywopłotem z grabu warzywnik.
Natomiast nawet mi przez myśl nie przyszło w tym miejscu ciurkadełko. A to absolutnie świetny pomysł. Już tak zostanie. Na pewno będzie szemrząca woda i ławeczka. Może w przyszłym sezonie uda mi się zrealizować kolejną część planu.

Kurcze, muszę jeszcze raz napisać. Cała głupia z radości jestem, że mnie odwiedziłaś Danusiu.
Dziękuję za rady!
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:07, 30 lip 2016

Do góry

jeszcze nam bramy brakuje ale dopiero musimy obmierzyc, wymurowac slupki, zamowic przasla i Automat do otwierania. Chwile to potrwa jeszcze. Ale juz sie ciesze, ze plot jest, dzis przykrecilismy kolejne sztachety.
Do kina sie spoznimy, bo R jeszcze w polu, czyli na polu
ale juz ciacho upieczone i zapakowane, ciastka tez i kotleciki i pomidorki spakowane. Teraz jeszcze piwko z lodowki wyciagnac i jedziemy. Znajomi Maja nam miejsca zajac.

A ciasto takie blyskawiczne upieklam pyszne jest i bardzo szybkie

jeszcze polowe mamy wiec zapraszam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:52, 30 lip 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)
Śliczne lilie wodne w oczku wypatrzyłam, trawnika idealnego zazdroszczę, bo w tym roku nie mam.
Dawno mnie nie było, więc nie wiem jak tam warzywnik u Ciebie?

Dawno Cię nie było, się stęskniłam, lilie/grzybienie, rosną mi na całego..ale więcej liści mam jak kwiatów,
nie ma chętnego do wchodzenia do oczka, żeby odmłodzić karpy.

trawnik jest regularnie koszony przez syna, lipiec dostarcza nam deszczu w dobrych ilościach
...na skoszonym trawniku nie widać, ale mam ekspansywną koniczynę i kurdybanka, niestety...
nie narzekam, bo nie ma suszy

Moje mini liliowce do Twoich nie dorastają, jeszcze nie do końca zwalczyłam mszycę...jak b ędziesz dzilić,
czy wyrzucać to wiesz, że ja mam potrzebę

Nasz przydomowy ogródek 16:51, 30 lip 2016

Do góry

No i jak tu nie pokazać ketmii która kwitnie obficie jak co roku.

Nie da sie nie pokazywać takiej cudowności
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 16:33, 30 lip 2016

Do góry

Później byliśmy jeszcze z Mężem w szkółce oraz w sklepie ogrodniczym. Wypatrzyłam taką pinię. Czy to ma szansę w moim ogrodzie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies