Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:15, 25 sie 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Wspaniała ta Twoja Rodzinka!!!

Bo na zdjęciu.. ha, ha, ha..

A tu wcale nei ha, ha... to jesień.. zimowity już kwitną..

Komendówka 16:10, 25 sie 2016

Do góry
roma2 napisał(a)
Dla Edziuli

Dziubek pierwszy i zaręczam solennie, że ostatni w życiu. Sauté

Roma jeśli to Ty, to strzeliłaś sobie tym zdjęciem w kolano!
Pozdrów męża tudzież brata!

I wyszło na moje
Ogród Małej Mi - sezon 2016 16:09, 25 sie 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)
O lotos wow i reszta cudna werbenę jak zawsze podziwiam , u mnie panuje gąszcz i tyle a teraz spadam bo wyjazd mam pozdrawiam

Lotosy aż pobiegłam dziś pstryknąć.. szkoda stracić taki spektakl.. dawałaś drugi raz nawóz?? Jest sens dawać teraz?? Trzeba do Mariusza zastukać..

Pojawiły się mszyce.. zaraz załatwią wszystkie paki..

Doświadczalnia bylinowo-różana 16:08, 25 sie 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Właśnie zaczynam zgrywać fotki na kompa. Może uda mi się już dziś jakieś wrzucić.

Na razie dla Ciebie Jude

Piękna róża!
Komendówka 16:07, 25 sie 2016

Do góry
Dla Edziuli

Dziubek pierwszy i zaręczam solennie, że ostatni w życiu. Sauté

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:52, 25 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
KAsiu
Pokazałabyś swojego klona cynamonowego?

Jeden

I drugi
Działeczka Asi :) 15:38, 25 sie 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Hemoglobina to stary jak świat naturalny nawóz bogaty w fosfor, żelazo, potas etc. Ponieważ to produkt naturalny to nie ma ryzyka zasolenia ziemi. Daje się ok. 2-3 łyżki na krzak, obsypuje naokoło bryły korzeniowej i miesza z ziemią.

Robaków nie ma, ani much, bo w tej postaci jest nieatrakcyjna.
Jesli szykujesz stanowisko pod rosliny/roślinę to dajesz do dołka szeroko przekopując.

Komendówka 15:26, 25 sie 2016

Do góry
Tak ładnie zarasta domek ogrodnika. Zięć też zarósł, ale i tak Go kocham. W planach mężowskich dach ma być zielony. Tłumaczyć nie pomaga. Niech tam się z tym sam zmierzy. Poczekam. A potem się uśmiechnę tylko , ładnie!

Komendówka 15:17, 25 sie 2016

Do góry

Komendówka 15:15, 25 sie 2016

Do góry
I parę zdjęć więcej, bo Iza się domagała

Lasek rośnie

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:13, 25 sie 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Julka to Princess Anne

A tak wyglądają róże w domu , inne światło, inny aparat i już nie widać czerwieni

Piękne purpury i rzeczywiscie kolory lepiej można rozróżnić, zwłaszcza na iPadzie Podpiszesz je jeszcze raz? Parę rozróżniam, ale nie wszystkie.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:08, 25 sie 2016
Do góry
W jakiej odległości od limek posadzić sedum (rozchodnik okazały) i jak gęsto by ładnie wyglądały?

Nie wiem czy poszerzać rabatkę czy wcisnę je pod hortki.
Mam narazie 30cm od hortensji, czy poszerzyć o kolejne 30?

I ile miejsca zostawić od sedum do trawnika?

jałowce i żurawki wykopie, ich tam nie będzie.

Zielonym do góry... :) 15:08, 25 sie 2016

Do góry
To zasługa szałwi od Gosi-Margaretki dziękuję
taka była jeszcze niedawno
Choroby i szkodniki jałowców, jałowiec - Juniperus 15:01, 25 sie 2016

Do góry
Witam Was, jestem tu nowa -ale już widzę, że forum to kopalnia informacji! Zwracam się do Was z pytaniem co dolega moim jałowcom ? Posadziłam je wiosną - to były egzemplarze kopane z gruntu -wszystkie ładne i zdrowe. Około maja kilku zaczęły usychać końcówki. Po analizie danych z netu uznałam, że to lycinek jałowcowiaczek. Spryskałam je lancą wszystkie 15 sztuk Mospilanem -ponowiłam miesiąc później i jeszcze w międzyczasie podlałam je Mospilanem wprost do gleby. (w zalecanych proporcjach). Koło czerwca zauważyłam wśród gałązek motyle - chyba to był lycinek -ale głowy nie dam. Gąsienic do dziś nie widziałam. Większość drzew w środku, przy poniu ma wysuszone / brązowe gałązki. Czy to brak światła ??
Część drzew po opryskach jakby odżyła -pojawiły się zdrowe odrosty, ale 3 sztuki są kompletnie szare ;( czy mam jeszcze coś działać ? Ponowić wszystkim Mospilan? Jak sprawdzić czy one odżyją ?
Największego biedaka podlałam w lipcu gnojówką z pokrzyw.

Komendówka 15:01, 25 sie 2016

Do góry
Pojeździliśmy po okolicznych szkółkach, bo jest ich sporo. Tawuł odpowiednich nie znalazłam. Wszystkie żółte. W jednej szkółce były o zielonych listkach (nie pamiętam nazwy, gdzieś mam zapisane), ale tylko dwie. Dwie to za mało. I nie kupiłam. Zaczęłam szykować miejsce na tawuły i bukszpany przed brzozami. Tymi doniczkami obliczałam ile tawuł

Rozpoznawanie chorób i szkodników 14:58, 25 sie 2016

Do góry
Witam Was, jestem tu nowa -ale już widzę, że forum to kopalnia informacji! Zwracam się do Was z pytaniem co dolega moim jałowcom ? Posadziłam je wiosną - to były egzemplarze kopane z gruntu -wszystkie ładne i zdrowe. Około maja kilku zaczęły usychać końcówki. Po analizie danych z netu uznałam, że to lycinek jałowcowiaczek. Spryskałam je lancą wszystkie 15 sztuk Mospilanem -ponowiłam miesiąc później i jeszcze w międzyczasie podlałam je Mospilanem wprost do gleby. (w zalecanych proporcjach). Koło czerwca zauważyłam wśród gałązek motyle - chyba to był lycinek -ale głowy nie dam. Gąsienic do dziś nie widziałam. Większość drzew w środku, przy poniu ma wysuszone / brązowe gałązki. Czy to brak światła ??
Część drzew po opryskach jakby odżyła -pojawiły się zdrowe odrosty, ale 3 sztuki są kompletnie szare ;( czy mam jeszcze coś działać ? Ponowić wszystkim Mospilan? Jak sprawdzić czy one odżyją ?
Największego biedaka podlałam w lipcu gnojówką z pokrzyw.
Dziękuję z góry za pomoc,

Ogrodowa symfonia 14:40, 25 sie 2016

Do góry
Solero

Rosenfee i Jude the Obscure

Komendówka 14:38, 25 sie 2016

Do góry
Aaa, kotek mały od sąsiada przesiaduje u nas

Z Flipem jakoś po dwóch dniach się dogadał, ale ile mi naniszczył, to jego. Trzcinnik okazał się wspaniałą drapaczką. Połamała mi mała zaraza trzcinniki, połamała mnóstwo werben (pięknie się kołysze i zaprasza dziada do zabawy), połamała mnóstwo bylin, bo zwiewała przed psem. Noż cholery dostawałam. Mąż mój, jak zwykle ze stoickim spokojem przyjmował kolejne straty i uciszał mnie słowami „co chcesz?, przecież to małe zwierzątko”. Sąsiad natomiast z pięknym uśmiechem stwierdził, ze chyba będzie ta kicia „nasza wspólna” (!!!???). Chyba wraz z wiekiem coraz mniej rozumiem niektórych ludzi. Ja tam lubię zwierzęta i mogę przeboleć rozpirduchę u mnie, ale przecież jakoś trzeba o swoje własne zwierzę się zatroszczyć. Co to znaczy wspólne? Nawet mnie zapytał, czy dostaje u nas jeść. Mówię temu...(...), ze nie, bo nie chcemy go przyzwyczajać, przecież jesteśmy na działce rzadko. Jak usłyszałam aaa, to wróci do mnie... to mi ręce opadły. Wolałam się wycofać, bo potrafię bardzo niecenzurowanymi słowy odpowiedzieć. Dobrze, że mąż dyplomata.
Działeczka Asi :) 14:37, 25 sie 2016

Do góry
A gdzie mogę poczytać o hemoglobinie?

Od nowa ... na przekór wszystkim 14:27, 25 sie 2016

Do góry
iwka napisał(a)
grujecznik mnie tak wkurza, że nic o nim nie napiszę. Czy te dolne odrosty mam mu obciąć, czy tak zostawić. Serce mi złamał.

Iwka, ale działasz, 4 m2 na dzień - wow Twoja Matrona to niestety nie matrona, szkoda.
Co do grujecznika, to jak długo go masz już? Na zdjęciu widzę tuje. One maja bardzo gęste i wszystko wysysające korzenie, a grujecznik nie lubi sucho i lubi być też dobrze nakarmiony. Może w tym problem?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies