Twój przedogródek to mistrzostwo pomysłu, doświadczenia co jest dla ciebie ważne, lepiej się sprawdzi i finalnie zaprojektowania tak, by było to raptem kilka godzin pracy w roku. No bingo Haniu
Uwielbiam to zdjęcie, 3 toskańskie jałowce, płynące, przenikające się kule różnej wielkości, kostki, żywopłoty duże i małe, luźne formy "choinkowe", świetnie wyszło.
Muszelko, o tak z rodziny zastępczej psiej, przeszła u mnie psioterapię
Alu ja jeszcze pracuję i sezonu nie zamknęłam, o ile aura pozwoli będzie kontynuacja
Jolu nawet mam 3 naparstnice, niektóre roślinki oszalały, a jak kwitnie szałwia omączona, ho, ho.
teraz wklejam różowe tulipki z mojego ogrodu wraz z nazwami dla Klaudii:
Tulip Miss Elegance, raczej niski ok 30 cm, bez wykopywania, chyba 3 rok, rozmnożyły się z 5 sztuk, są śliczne:
Tulip Light Pink, fajne, ok 40 cm:
Ciemny róż z fioletowym oczkiem, niskie typu "na skalniak" Little Beauty, max 20 cm
Tulip pełny Angelique i tu mam 2 odmiany kolorystyczne jasny róż i ciemniejszy, przepiękne, kwitną długo i wyglądają jak kwiaty piwonii, max 30 cm:
Jeszcze mam Tulip Grenland, ale zdjęcie kiepskie, też ciekawe, wysokie do 50 cm z zielonym akcentem na różu.
Iwonko przez ten czas wszystko bujnęło i zmieniło już charakter pustej przestrzeni, ale fakt wtedy było zadbane i dopilnowane na czas, a teraz z deficytu czasu jest jak jest, ale mam nadzieję, że czasowo. A ja zamiast się skoncentrować teraz na szybkim nadrabianiu przed zima pielęgnacji nakupiłam dzisiaj roślin i na przyszły tydzień mam zapewnione sadzenie
Grzybki świeże, zdrowe
Prawdziwków niewiele, może 10, głównie kozaki czerwone i te ciemno brązowe - nówki sztuki, twardziutkie, bez robali Podgrzybków nadal niewiele, ale nadzieja umiera ostatnia
Z głodu nie umrzemy
Tak powstaje powolutku półokrąg z oknem i strażniczką na przejściu z części ozdobnej na część gospodarczą
W ubiegłym roku potraktowała go dość solidnie ćma
Jolu, ogród i zdjęcia dziękują za pochwały
Rzeźb nie przybyło, nabierają tylko pożądanej formy.
To będzie strażniczka ogrodu
Tak wyglądała w 2015 roku
to początki pawia 2017 rok
tak teraz