Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Patrycja_KG_Lu 20:02, 15 mar 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Super tester Jaki odstęp zachowałaś między borówkami?

Co półtorej metra sadziłam w rzędzie, a od płotu odsunęłam się o około 2 metry.
Patrycja_KG_Lu 20:20, 15 mar 2024

Spontanicznie kupiłam dziś stelaż pod hamak w Ikea. W tym dziale promocyjnym co jest obok kas. Były za 170 zł. Żal było nie brać.

Wiaan 20:21, 15 mar 2024

O łał świetny zakup
Gruszka_na_w... 20:49, 15 mar 2024

Hamak w ogrodzie jest niezastąpiony. Z żadnej innej miejscówki omiatanie ogrodu nie daje takiej przyjemności.

U mnie glina wchłonęła całe misternie przygotowane stanowisko dla borówek. Życzę Ci, aby Twoje naturalne podłoże nie było tak łapczywe. Ostatnio znajoma mówiła mi, że ona dołki pod borówki wykładała podziurkowaną folią, dopiero potem wrzucała do dołka kwaśny torf, sosnowe igły i kompost.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
MagdaLenka 21:09, 15 mar 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Spontanicznie kupiłam dziś stelaż pod hamak w Ikea. W tym dziale promocyjnym co jest obok kas. Były za 170 zł. Żal było nie brać.

Dzięki z cynk. Jutro się wybiorę.
Wyglada na solidną konstrukcję...
Patrycja_KG_Lu 21:48, 15 mar 2024

MagdaLenka napisał(a)

Dzięki z cynk. Jutro się wybiorę.
Wyglada na solidną konstrukcję...

My zgarnęliśmy tylko dlatego, że inny klient właśnie pakował na wózek i zapytaliśmy czy to ostatnia sztuka, wtedy nam wyjaśniono, że pracownik skręca po jednej sztuce na tyłach. Pani z tego działu mówiła, że dziś wyjechało tak z magazynu około 20 sztuk. Czeka się na skręcenie ok. 10 minut, potem siup przez kasę, a za kasą można spowrotem rozkręcić na części i hop do bagażnika. Podobno, żaden nie stał na tym dziale, bo ledwo skręcili i był zawsze chętny. Więc jakbyś ich nie widziała to pytaj tam na granicy magazynu, guzikiem się obsługę wola.

Edit: Paradoks taki, że nieskręconego w tym dziale nie sprzedadzą. Pytaliśmy
MagdaLenka 22:00, 15 mar 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Edit: Paradoks taki, że nieskręconego w tym dziale nie sprzedadzą. Pytaliśmy

Też od razu przyszło mi do głowy to pytanie.
Dzięki za szczegółowe informacje. Jutro zaraz po śniadaniu pojadę, skoro jest duże zainteresowanie.
Patrycja_KG_Lu 08:57, 18 mar 2024

Przedszkole patyczków trafiło do ziemi.

Ścieżki w warzywniku i borówki z jagodami kamczackimi zostały wysypane trocinami.

Na brzozową trafiło 10 sztuk rozchodników.
April 09:07, 18 mar 2024

Patrycja, a wcześniej patyczki hortensji trzymałaś w wodzie w domu czy na zewnątrz? Mi się jakoś nie ukorzeniają, ta woda szybko robi się taka nieprzyjemna, często zmieniam ale to niewiele daje. A zależy mi na ukorzenieniu Sweet Annabelle Pink, bo ma pojedynczy pień i nie mogę jej podzielić.
Marcin89 10:07, 18 mar 2024

Część użytkowa, warzywno-owocowa coraz bardziej przybiera docelową formę

Póki co nie dałaś żadnego obrzeża? Wybrałaś co będzie?

A w tym pasie między borówkami, a ogrodzeniem żywopłot z laurowiśni?