Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Moja bajka 20:09, 04 kwi 2019

Do góry
magnolia pięknieje z każdym dniem

cieszą nos i oczy te hiacynty
Sezon 2017 u Hanusi 20:09, 04 kwi 2019

Do góry
Ale miałaś cudowny dzień na działce, tyle kolorków, magnolia to dama wśród dworzan
Moje żonkile jeszcze śpią, a tulipan jedem pokazał pączek
pozdrówka
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:46, 04 kwi 2019

Do góry
Witajcie troszkę wątek zamarł,ale już jestem

Podziałałam dziś troszkę w ogrodzie
Przycięłam moje pierwsze w życiu ciski ....sadzone krzaczorki , kiedyś z nich będą kule
Pomiedzy posadziłam molinię Variegata

Ogród podlany,bo sucho już się robi....
Wszystko rusza...grabom pekły pąki,hakone prawie 2 tyg.wcześniej niż rok temu, magnolia i kiku shidare tak samo, miskanty i Red baron,jeżówki,szałwie też już ruszyły szok w tym roku wszystko wcześniej...
Jutro posypię nawozy....a za tydzien może skoczymy do szkółki

Pozdrawiam wszystkich

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:22, 04 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajne dymiony z muszlami
Bardzo podoba mi się ujęcie na altanę z za oczka, śliczne jestCiekawa jestem tej kaliny, mam burkwoodii, ale Anne Russell( nie wiem czy dobrze napisałam)

Piekna, nie wiem czy kiedyś jej nie miałam...
Teraz czekam aż magnolia zakwitnie nad oczkiem - to dopiero będzie widok
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:49, 04 kwi 2019

Do góry
asiak napisał(a)
Piękna magnolia

Asiu magnolie zaczynają u mnie i pogoda trzyma to i będzie coraz ładniej
Działeczka Asi :) 15:11, 04 kwi 2019

Do góry
Aniu u Bogdzi w ostatnich postach są podane ilości nawozów.
Magnolia miała być a początku, zgadza się. Tylko wtedy chciałam ją wepchnąć razem z tą hortensją
W tej chwili domek nie do końca tak wygląda, ponieważ mąż z tyłu (za hortensją) zrobił mi takie ogrodzenie jak mam przy kompostowniku. Tam jest miejsce na taczkę, bo nie mieliśmy gdzie jej trzymać. Magnolia miałaby być na tle tej zabudowy.
W domu zobaczę czy mam fotkę, jak coś to wstawię, a jak nie to jutro zrobię, bo dzisiaj wolne od działki
Działeczka Asi :) 14:50, 04 kwi 2019

Do góry
asiak napisał(a)

A jakie Ty masz Aniu?

A ja mam od Ani/Kociejmamy proporcję po 5 ml tych preparatów na 1,5 litra wody. Już u niej w wątku padła konkluzja, że wszyscy mają przepis Bogdzi, a każdy jest inny.

Pamiętam, że już chyba była planowana magnolia na to miejsce, w którym teraz rośnie Magical Moonlight. Moim zdaniem magnolia będzie tam bardzo dobrze pasowała.
Działeczka Asi :) 14:29, 04 kwi 2019

Do góry
Niższe hortki to np Bobo A jakie Asiu Ty zamówiłaś?
Moim zdaniem magnolia kolumnowa fajnie będzie wyglądać na tle rogu domku
A gdzie przesadzisz Magical Moonlight?
Działeczka Asi :) 07:15, 04 kwi 2019

Do góry
Zaczął się sezon i zaczęło się wymyślanie A to wszystko przez słabo rosnące różaneczniki. Pewnie za niedługi czas będę musiała je przesadzić i planuję im nowe lokum
I teraz mam dylemat Oto ta rabata

I teraz tak... z lewej strony rośnie hortensja Magical Moonlight i następnie rododendrony. W miejsce różaneczników chcę wsadzić jakieś niższe hortensje 3 sztuki, żeby za bardzo nie zasłaniały trzmielin.
Chodzi mi po głowie, żeby przesadzić tą hortensję, która już rośnie. W jej miejsce marzy mi się magnolia Genie i do niej wspomniane wcześniej niższe hortensje.
Co o tym myślicie? Doradzicie coś? Zostawiać tą hortensję czy kupić magnolię?
Blaski i cienie nowego życia 05:32, 04 kwi 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ula wywalasz ice dansa a ja go lubię za niezniszczalnośćOczywiście tylko w miejscu gdzie trochę może się rozłazić.Magnolka już? moja w małych pąkach jeszcze.

Ice Dance tylko pojedynczych kępach toleruję. Bo nawet wywalić jest ciężko, jedna kępa waży chyba z 50kg

Magnolia na południowej odsłonie. Ta jest szybka, za to yellow z drugiej strony domu późniejsza, też jeszcze w zamkniętych pąkach.
Ogród w remoncie 11:57, 03 kwi 2019

Do góry

I roślinki z zamówień przedsezonowych przychodzą

Magnolia już pokazuje kolor

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:53, 03 kwi 2019

Do góry
effka napisał(a)

Miło mi

Powiem Ci, że trawnik nawet po zimie źle nie wygląda ale suchego po wertykulacji było baaardzo dużo, byłam w szoku.

Magnolia Soulange'a Czekam na kwiaty, mam nadzieję, że będą juz w tym roku. Oj trawnika ubywa, ubywa... juz czwarta mini rabata

jak kupiłaś z pąkami to będą To za paręnaście lat będziesz mieć piękne i spore drzewo bo one duże rosną. A jak kwiecą to pięknie jest. Pamiętaj że one nie lubią grzebania w korzeniach i ponoć przycinania, ale widzę że tutaj sproro osób co parę lat je mocno ciacha i potem w 2gim roku już rozsądnie kwitną

ja u siebie nie robię wertykulacji bo chłopina mi tak nie równo ziemię zrobił pod trawnik że te specjalne grabie do wertykulacji w większości nie dostają. Na następnej działce będzie się musiał wykazać lepiej.
A czy te elektryczne czy spalinowe mają regulowany poziom jakoś?
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:16, 03 kwi 2019

Do góry
nicol21 napisał(a)
Super zobaczyć buzię
Piękny macie ten trawnik po zimie. no i ogród też super się prezentuje. Nie doczytałam - jaką magnolię posadziłaś? fajnie! zawsze to super mieć te piękne i wielkie kwiaty już tak wczesną wiosną. A potem cien i wysłonienie i super że rabaty się powiększają

Miło mi

Powiem Ci, że trawnik nawet po zimie źle nie wygląda ale suchego po wertykulacji było baaardzo dużo, byłam w szoku.

Magnolia Soulange'a Czekam na kwiaty, mam nadzieję, że będą juz w tym roku. Oj trawnika ubywa, ubywa... juz czwarta mini rabata
Skąpana w słońcu 10:00, 03 kwi 2019

Do góry
Ewo, magnolia już, już
U mnie jeszcze śpi.
Pozdrawiam wiosennie
Ogród, mydło i powidło. 22:37, 02 kwi 2019

Do góry
Ewo trzymaj kciuki - strasznie wcześnie pąki odsłania magnolia ale co będzie to będzie, kiedyś się tego kwitnienia wreszcie doczekam a czy w tym roku to się dopiero okaże.
Gosiu - Clematisy przycięte, chyba wszystkie w tym roku będę przesadzała to co mam zadołowane, nowych zakupów raczej nie będzie lub jeśli już to niewiele.
Mireczko - magnolia to Iolanthe ma ogromne i pięknie pachnące kwiaty, ostatnio nie przemarzła w 2015 ale wtedy była jeszcze maleńka:

Kamilko też mam nadzieję że się wreszcie uda tfu tfu tfu
Tu narazie jest ściernisko... 22:06, 02 kwi 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Na rabatach masz już pięknie. Tulipany i hiacynty duże i ładnie rozkwitniete.

Magnolie piękne.
A to 1 zdjęcie magnolia ? czy to pigwa ?

Aniu na tym pierwszym zdjęciu jest pigwa.
Japoński ogród Reni i Matiego 21:42, 02 kwi 2019

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)
Reniu widzę że akumulatory załadowane na Maxa! I wrzośćce już posadziłaś? Czyś ty chociaż po powrocie oko zmrużyła?

Londyn wspaniały mhyyy..... rozmarzylam się. Kusisz wrześniowa wyprawą oj kusisz.

A magnolia pięknie kwitnie bo jej chyba papu dobre przygotowalaś

Fajnie tak się wyrwać od pracy zawodowej, zwłaszcza, że teraz u mnie skończył się bardzo gorący okres.

Kasiu jak można spać, jak wszystko chciałoby się przenieś do siebie,no jak?
Powiem Ci, że w tym roku to już nie, ale w kolejnym to kto wie, czy się we wrześniu nie wybiorę Trzeba mieć marzenia...

Magnolce, to wykwintnego jedzonka nie zaserwowałam, mogę powiedzieć, że dobre. Wtedy nie znałam Toszki i jej mądrości życiowych. Teraz to bym jej dopiero wymaściła..eh
Ogród tkany marzeniami 21:22, 02 kwi 2019

Do góry
Lilunia urocza, A magnolia jak wybuchnie to będzie szał
Moja black tulip była sadzona w zeszłym roku. Na zimę owinięta cała białą Agro A dodatkowo w nóżki dostała więcej kory. Na razie pączki ma małe.
Japoński ogród Reni i Matiego 21:15, 02 kwi 2019

Do góry
Reniu widzę że akumulatory załadowane na Maxa! I wrzośćce już posadziłaś? Czyś ty chociaż po powrocie oko zmrużyła?

Londyn wspaniały mhyyy..... rozmarzylam się. Kusisz wrześniowa wyprawą oj kusisz.

A magnolia pięknie kwitnie bo jej chyba papu dobre przygotowalaś
Ogród tkany marzeniami 17:02, 02 kwi 2019

Do góry
Kociamama napisał(a)
Magnolia w pąkach. Może się zdecyduje i jednak zakwitnie wiosną. Dotychczas zawsze kwitła w sierpniu.

Na 100% zakwitnie byle tylko mrozu nie było.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies