Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogródek Iwony 09:27, 21 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A tak swoją drogą, to ja już chcę wrócić do mojego ogrodu, do moich rabatek, motylków, bzyczków, do wieczornego podlewania, wyrywania chwaścików, wypalonej trawki, jeżówek, czerwonych róż i żółtej rudbekii, ... i kawusi na tarasie.
JESZCZE DO SOBOTY

Cha, cha...
Rasowa ogrodniczka

Też tak mam. Wystarczy parę dni poza domem i już tęsknię do tej kawki na tarasie
Pozdrawiam cieplutko...

Edit:
Zapomniałam o rozplenicy.
Kupiłam hameln wiosną, zakwitła i już osypują się nasionka, więc zebrałam. Czytam, że z sukcesem je wysiałaś. Jest więc nadzieja dla mnie. Tylko, czy te nasiona zdążyły już dojrzeć?!
U mnie ta rozplenica na pełnym słońcu cały dzień. Podlewana sporadycznie, tak zresztą ja stipa. I żyje i ma się dobrze
Lawendowy zawrót głowy 08:43, 21 sie 2015

Do góry
AgaeM napisał(a)

To już ten przyjemny czas zakupu cebulek.

Z zainteresowaniem oglądam twoje roślinki posadzone symetrycznie, w rządkach. Ja też zawsze mam taki plan. Kupuję kilka sztuk. Po czym, na miejscu nigdy nie udaje mi się ich tak posadzić. Jakiś wewnętrzny głos każe mi je powtykać pomiędzy inne rośliny. Chyba nigdy nie uda mi się założyć jednolitej rabaty, najlepiej jednogatunkowej.
Twoje bardzo mi się podobają. A najbardziej te wysokie donice z czerwonymi trawami.

Czerwona rozplenica niestety jest jednoroczna z checia bym ja w grunt wsadziła . U mnie nie wszedzie jest tak linijkowo i kto wie co tam za rok poupycham ale z Twoim ogrodem i pieknymi roslinami mojego poczatku ogrodowania nie mozna porownywac buziaczki
Roztoczańskie klimaty 07:39, 21 sie 2015

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Zeta cudnie jest nad rozplenicami pieje z zachwytu.

Aneto piejemy razem
Moja rozplenica jeszcze żadnej kiśli nie ma ....a może to nie rozplenica hihihi

Zetka ślicznie u Ciebie
Pozdrawiam
Mirkowy ogród (początki) 06:37, 21 sie 2015

Do góry
Za pokłon dziękuję ☺To podzielona Rozplenica na 4 więcej się nie dało☺ werbena troszkę zasłania a i zauważyłam że może żyć bez wody tak jak i te brązowe trawki☺
Czasem słońce czasem deszcz 22:04, 20 sie 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Juzia, Ewa- to rozplenica rubrum, czeka w ziemi na wsadzenie do donicy

Ewa, widziałam tę rozplenicę w następnym sezonie. Przezimowała w garażu. Może warto spróbować?
Makowo na Kociewiu 21:35, 20 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Ogród wygląda świetnie, zero objawów suszy. Mam pytanie, co to za czerwona trawka przy hortensjach?

Karol to rozplenica fireworks ...jest śliczna

Na Łowieckiej 18:12, 20 sie 2015

Do góry
O żesz ty ale fotkiWarto było czekać Twoja rozplenica u mnie też ma kilka kłosków Ilona ile lat ma twój ogród?
Co z tym ogródeczkiem począć 17:20, 20 sie 2015

Do góry
Aga ta rozplenica występuje pod nazwą piórkowa czy tez perłowa jak Marta Zielona widziała .
Ja ją wysiałam z nasion ,ładna jest tylko trochę za sztywna .
Bardziej podoba mi się Rubrum .
W Kruklandii 17:05, 20 sie 2015

Do góry
No i poszłam trochę dalej

NIe mam wcześniejszego zdjęcia z tej samej strony, to wrzucę jakieś dwa dla zobrazowania chociaż...
Tak było

A tak jest

Od prawej do lewej jest rozplenica, Vanillka, Rh Cunningham's W., za kulką Zebrinus i obok, po lewej lilak Palibin.

Wypełniaczami zajmę się w przyszłym roku
Czasem słońce czasem deszcz 14:58, 20 sie 2015

Do góry
Juzia, Ewa- to rozplenica rubrum, czeka w ziemi na wsadzenie do donicy
Handmade by Elka 23:47, 18 sie 2015

Do góry
Pochwalę się też pierwszym kwitnieniem trawek. Rozplenica pokazała bazie, spójrzcie

Po raz pierwszy miskant pokazał swoje piórka i niesmiało wygląda z werbeny.

To tyle , robię zdjęcia z telefonu i to mnie zniechęca. Muszę kupić dobry aparat. Koniecznie !
W Kruklandii 22:03, 18 sie 2015

Do góry
babka napisał(a)
Co tu się wyrabia?? Nie łap doła kiedy ładnie masz ! Przecież kółko Ci pasowało więc po co zmieniać nasadzenia ? Ostatnio były rozplenice i rozchodniki i jeżówki i jakieś trawki, ładnie to było skomponowane i nie żadne tam plamy ! Dlaczego nie chcesz tego powtórzyć ?? Nie kombinuj bo przekombinujesz. Ja to mam ból ! W ramach odstresowywania zjadłam dziś dwie chałwy ... wcale mi lepiej nie jest a nawet gorzej

Ale koło ok! Ja mówię o całej reszcie!
Nie chcę 4x hortka 3x rozplenica 5x hortka 7x miskant. Nie podobie mnie się tak.
Życie w wiejskim ogrodzie 20:38, 18 sie 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
rozplenica w łanach ...niby miałam juz więcej rozpenicy w ogrodzie nie chcieć...aleś mi w głowie zamącił

Jak tu można jej nie chcieć O tej porze roku najpiękniejsza No weź
Wszystkiego po trochu 20:29, 18 sie 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Tak Ewo, gdyby nie ten bzik to co to za życie by było?
Dzisiaj znów kupiłam 4 horti, dwie Vanilki, jedną Phantom i jedną White Lady

a to odętka nareszcie zakwitła

Leonardo powtarza kwitnienie

rozplenica rubrum

mieczyk kupiony jako fioletowy

I Piruette w towarzystwie szałwii

wow, bosko jest.
Życie w wiejskim ogrodzie 20:22, 18 sie 2015
Do góry
rozplenica w łanach ...niby miałam juz więcej rozpenicy w ogrodzie nie chcieć...aleś mi w głowie zamącił
Lawendowy zawrót głowy 18:55, 18 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Jola, co to za rozplenica z jeżówkami w duecie, takie jasne kłosy??

To hameln
Lawendowy zawrót głowy 13:53, 18 sie 2015

Do góry
Jola, co to za rozplenica z jeżówkami w duecie, takie jasne kłosy??
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:39, 18 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

o wlasnie ! ja tez czekam ale dopiero drugi rok u mnie...

jak zimujesz pampasową ?

Cały czas w tym samym miejscu w gruncie, nie okrywam, nic nie robię, to jest u mnie takie miejsce, gdzie wytrzymują rośliny nie z naszych klimatów. Zimę -29 przeżyła, to teraz juz tylko lepiej, niech zakwitnie jest wielką trawą

Arundo Donax też nigdy nie okrywałam, choc zalecają i też 4 rok u mnie i super sobie radzi, już 2,5m gdzieś ma, uwielbiam je za te kolory i bezproblemowość

kolejna ulubiona trawa, molinia variegata

a tu ta rozplenica Black Beuty, jak zakwitną będzie cudnie i ciekawe czy znowu w tym roku zakwitną mi miskanty ML

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:33, 17 sie 2015

Do góry
Monic napisał(a)
Marzenko, jak się mają Minervy? Czy rozplenica Moudry może mieć imię Marzenka? Wyczaiłam piękny okaz

Minerva ma sie znakomicie, wyeksmitowała Gospel i Darcey'a Bussela na inna rabatę coby sie rozgościła orzy Lavender Ice i Heidi Klum
Będzie mi bardzo mil jesli Moudry będzie Madżenkowa
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:34, 17 sie 2015

Do góry
To z czym miałabyś tam lawendy jak nie ze stipą?
Bardziej chodziło mi żeby nie mieszać traw, tylko jeden gatunek.
Ale czy lawenda z rozplenicą? chyba nie za bardzo, bo lawendę jak zestniesz to dopiero rozplenica kwitnie. Nie będzie spektakularnego efektu, a taki lubisz

Ukryłaś przede mną kulę! - o Ty Działasz z zaskoczenia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies