Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Edit 17:08, 21 sie 2015

Iwono, poczytałam trochę o tych nieszczęsnych kolorach....
Obejrzałam Twoje zdjęcia jeszcze raz (oglądałam często ale ślad rzadko ostatnio zostawiałam) i muszę Tobie powiedzieć, że masz piękny ogród. Masz tyle wspaniałych okazów, że ja Tobie ich normalnie zazdroszczę chociaż ja akurat nie mam u siebie koloru czerwonego, to u Ciebie z ogromną przyjemnością go oglądam ja sama nie mam, nie dlatego że nie jest 'modny' tylko myślę że to tak samo wyszło....a wyszło dlatego, że trzeba mieć ogromną umiejętność aranżacji tego koloru, bowiem ten kolor jest bardzo intesywny. Ja takiej umiejętności chyba nie mam Ty ją masz, dlatego pięknie u Ciebie wszystko się komponuje. Ja ten kolor bardzo lubię ale się boję, że sobie z nim nie poradzę.
Wrzuć jeszcze jakieś foteczki bo fotograf też z Ciebie jest ok.
Edit 17:16, 21 sie 2015

Zapomniałam dodać, że ostatnio stipę nazwałam oficjalnie chwastem u Wszystkich podziwiam a u mnie jej nie będzie.....bo u mnie miejsce roślinek jest na rabatach a nie w kostce bardziej lubię strzyc, przycinać, sadzić niż pielić. A na koniec usiąść i podziwiać, wtedy się relaksuję. Nie chcę tylko zasuwać w ogrodzie a żeby inni się w nim relaksowali. Ja też chcę relaksu, a co!
Katkak 18:02, 21 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Kasieńko, a pokażesz choć troszkę tego co straszy? Już lecę
A tak swoją drogą, to ja już chcę wrócić do mojego ogrodu, do moich rabatek, motylków, bzyczków, do wieczornego podlewania, wyrywania chwaścików, wypalonej trawki, jeżówek, czerwonych róż i żółtej rudbekii, ... i kawusi na tarasie.
JESZCZE DO SOBOTY

Coś Ty, nie pokazuję . Choć ugorek raz pokazałam. Zresztą mogę pokazać, co mi tam. Kiedyś będzie tam pięknie, nie? I tego się trzymajmy .
Iwk4 20:57, 21 sie 2015

Efffa napisał(a)

Ewelina, dziękuję, ze zaglądasz. Po całym dniu podglądania z telefonu wreszcie mogłam odpalić kompa. Mam chwilkę na Forum
Dziękuje za miłe słowa

Ciekawe co będzie szybciej? Wrzosy, czy rozchodniki?

Efffa 21:01, 21 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Edytko,

Ewelina
Iwk4 21:01, 21 sie 2015

Kacha123 napisał(a)
Pozdrawiam i dalej bądź sobą!

Kasiu, zaglądałam do Ciebie, nadal urlopujesz, czytam, ze ci z tym dobrze
Pozdrawiam zatem gorąco kurcze, nie wiem, czy gorąco, temperatury wysokiej i suszy chyba już dość
Iwk4 21:03, 21 sie 2015

Efffa napisał(a)

Ewelina

Matko kochana, bardzo Cię przepraszam za zmianę imienia , poprawiłam
Karol99 21:03, 21 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Jolu, zaryzykowałam. W lutym poleciałam na rabatkę, ucięłam moje pędzelki z NN i wysiałam. Coś wzeszło, pikowałam, podlewałam i mam.
Przy okazji wyhodowałam sobie zielsko.
Potem się Juzi pytałam, co jest czym
Wyszło mi 8 sztuk rozplenicy. Wygląda jak Halmen. Porównałam w szkółce.
Tylko nie pokazywałam, bo bałam się, że jakieś zielsko hoduję i w błąd kogoś wprowadzę

Też muszę spróbować.
A do jakiej ziemi mam wysiać, torf?
Iwk4 21:06, 21 sie 2015

A przy okazji pochwalę się, że będąc dziś na weekendowych zakupach w Janinie znalazłam szafirki i tulipany Quin off Night - wrzuciłam kilka do koszyczka
Iwk4 21:13, 21 sie 2015

szemusia napisał(a)

Kupiłam hameln wiosną, zakwitła i już osypują się nasionka, więc zebrałam. Czytam, że z sukcesem je wysiałaś. Jest więc nadzieja dla mnie. Tylko, czy te nasiona zdążyły już dojrzeć?!
U mnie ta rozplenica na pełnym słońcu cały dzień. Podlewana sporadycznie, tak zresztą ja stipa. I żyje i ma się dobrze

Beatko, nie znam się na nasionkach, choć poczekaj, mam fotkę moich, co zebrałam zimą Wytrzepałam wtedy do pudełka, wiele nie było, pewnie reszta się już otrzepała, bo to było w lutym.

Wysiałam do ziemi ogrodowej - takiej z worka, ja lubię tą z Janiny - ma fajną strukturę. Bywa też ziemia do wysiewów
Tylko wydaje mi się, ze skoro zebrałam nasionka zimą, to były przemarznięte. Czyli warto spróbować połowę zmrozić w zamrażalniku, a pozostałe wysiać od razu. Ciekawe, które lepiej wzejdą?