Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 03:45, 23 sie 2015

Karol99 napisał(a)
A wrzosy będziesz jakoś przesadzać? Bo ja bym je może posadził w szachownice. Twoje te fioletowe mają takie dziury miejscami. One tam wypadły czy jak?

Oj Karol to Twoje bystre oko Tak masz rację tam są dziury,bo kilka sztuk padło i muszę dokupić, tylko nie wiem czy taki sam kolor czy inne?
One były posadzone w szachownice
MirellaB 03:50, 23 sie 2015

amelia_b napisał(a)

a może dla odmiany ta Rubrum? jest purpurowa.

Nie znałam tej rozplenicy - ładna jest,ale Amelio nie sądzisz, że by było za czerwono? Bo czerwone berberysy,fioletowe wrzosy i ta rozplenica purpurowa? Chyba jednak jak rozplenica to zostanę przy Hameln
MirellaB 03:55, 23 sie 2015

Mysza napisał(a)
A ja jeszcze pomyślałam o 3 kolorach wrzosów, albo 2 przemieszanych np.różowy trójkąt, potem żółty i znowu różowy??.Posadzonych jakoś w duże trójkąty i może gdzieś te trawki i berberysy co chcesz???

Gosia to by ładnie wyglądało, tylko co zrobić z tymi co już tam pięknie kwitną? Trochę szkoda mi ich wywalić. Mam miejsce na jeszcze 3 góra 4 sztuki wrzosów, bo padły i muszą dokupić, ale tak jak pisałam Karolowi nie wiem czy ten sam kolor czy inne?

Ale idąc Twoją propozycją to bym mogła mieć wrzośce, które tam rosną żółte i np
dwa rodzaje wrzosów - te fioletowe i jakieś inne. Ale jak je mam posadzić w duże trójkąty? To by ich miało być po 3 sztuki czy to się jakoś inaczej sadzi?
Nigdy nie sadziłam w trójkąty. Możesz mi to jakoś zobrazować?
MirellaB 03:59, 23 sie 2015

Warmia napisał(a)

albo podzielić ten prostokąt na dwa trójąty i ten bliżeż obsadzić wrzosami, a ten bliżej ogrodzenia trawami. Taka luźna propozycja

Nie rozumię tam są żółte wrzośce i fioletowe wrzosy. To wrzośce wywalić? Eeee nie - one są bardzo ładne i pięknie kwitną wiosną

Marta masz dobre pomysły jeżeli chodzi o mój ogród. Wytłumacz mi to jeszcze raz bardziej zrozumiale
MirellaB 04:02, 23 sie 2015

Karol99 napisał(a)
Ja bym najpierw zaczął od uporządkowania wrzosów, ale to decyzja Mirelli.

Ok Karok, ale jak je uporządkować?
Reasumując dosadzić ten sam kolor czy inny? Poprzesadzać je jakoś?
MirellaB 04:13, 23 sie 2015

No dobra to jakiś plan już jest
Matko 04:00, a ja rabatę planuje szaleństwo

Czyli uporządkować wrzosy

I to bym zrobiła dwa kolory w trójkąty - tylko nie wiem jak to się sadzi w trójkąty i ile sztuk? Liczę Gosia,że zobrazujesz
Czyli na tym kawałku by były żółte wrzośce, które wiosną kwitną na biało, i dwa rodzaje wrzosów.

Dodam jeszcze berberysy i rozplenice za nimi. Myślę, że 3 szt.czerwonych berberysów i między nimi 2 szt.rozplenic

A tłem są małe jeszcze posadzone tujki

Dobrze będzie?
Karol99 09:01, 23 sie 2015

Mi się projekt podoba.
amelia_b 09:28, 23 sie 2015

MirellaB napisał(a)

Nie znałam tej rozplenicy - ładna jest,ale Amelio nie sądzisz, że by było za czerwono? Bo czerwone berberysy,fioletowe wrzosy i ta rozplenica purpurowa? Chyba jednak jak rozplenica to zostanę przy Hameln

Zdecydowanie za czerwono mam nadzieję że w pracy byłaś że tak długo siedziałaś
Mysza 13:21, 23 sie 2015

Mirelko ja myślałam o czymś takim.Berberysy czerwone, trawki gracki i wrzosy 2 kolory.

wiunia 15:13, 23 sie 2015

Mirella fajne pomysły masz podsuwane tylko na co się zdecydować?