Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 11:09, 21 sie 2015

Karol99 napisał(a)
Mirko, mam do Ciebie pytanie.

Na wiosnę wisiały mi się berberysy, przesadziłem je do doniczek, ładnie podrosły, teraz mają z 20-15 cm. Ukorzeniły się świetnie. Czy mogę je przesadzić na jesień do gruntu?
Ja bym już posadziła to zdążą jeszcze się zadomowić na nowym miejscu.Wrzuć jakąś ich fotkę
Mirka 11:18, 21 sie 2015

inag napisał(a)
Kwiatek piękny
A te brązowe trawki to u Ciebie wyglądają bez cięcia o niebo lepiej niż u mnie. Co Ty im tobisz?
Rozplenica za rok już będzie wielka!
Padało u Ciebie w nocy ?
Przyjęły sie ładnie całe podzielone 30 sztuk i podwoiły swoją objętość.Nic nie karmiłam bo wiadomo że młodziaki za to podlewałam na początku potem radziły sobie dobrze .Chyba mój piasek i brak wody im pasuje że takie sztywne.Zrobię potem aktualny stan na dziś Ty mnie już nie pytaj o deszcz no oczywiście że nie padało.
Karol99 11:21, 21 sie 2015

Mirka napisał(a)
Ja bym już posadziła to zdążą jeszcze się zadomowić na nowym miejscu.Wrzuć jakąś ich fotkę

wrzuce dzisiaj.
to super wsadzam na jesieni, bo maja utworzyc obwodke
Mirka 11:33, 21 sie 2015

Kasya napisał(a)
A jak hortek masz dużo...a nie pokazujesz
A te czarne rozpleniczki puszczają klosy ? Moje hameln zeszloroczne maja Juz po 1
Chociaż strasznie się męczą w malutkich doniczkach
Nie pokazuję bo nie ma co pokazywać już dawno przekwitły.Pamietasz jak wcześnie anabelki zakwitły potem susza zrobiła swoje .Pokażesz jaki kłos mają
Mirka 11:35, 21 sie 2015

Karol99 napisał(a)

wrzuce dzisiaj.
to super wsadzam na jesieni, bo maja utworzyc obwodke
Nie na jesieni tylko teraz z początkiem września puki jeszcze soki krążą to się zadomowią
inag 11:51, 21 sie 2015

Mirka napisał(a)
Przyjęły sie ładnie całe podzielone 30 sztuk i podwoiły swoją objętość.Nic nie karmiłam bo wiadomo że młodziaki za to podlewałam na początku potem radziły sobie dobrze .Chyba mój piasek i brak wody im pasuje że takie sztywne.Zrobię potem aktualny stan na dziś Ty mnie już nie pytaj o deszcz no oczywiście że nie padało.

Ja swoich wcale nie nawożę i dodam że rosną w typowym piachu. Przy sadzeniu średnio się do nich przyłożyłam a są coraz grubsze.
U mnie też nie padało wykończy mnie to nerwowo.
Milka 12:16, 21 sie 2015

Mireczko, za rok znowu anabelki będą piękne, wazne aby korzenie przeżyły
Mirka 13:34, 21 sie 2015

Milka napisał(a)
Mireczko, za rok znowu anabelki będą piękne, wazne aby korzenie przeżyły
Tylko jak to sprawdzić czy żyją jak one już w stanie bezlistnym są.Irenko u mnie na samej patelni przez cały dzień zielone są i kwitną limki albo wanilki już sama nie wiem co mi zakwitło.W niedzielę pokażę fotki do rozpoznania.Jak myślisz ciachnąć je teraz?:
Mirka 13:39, 21 sie 2015

inag napisał(a)

Ja swoich wcale nie nawożę i dodam że rosną w typowym piachu. Przy sadzeniu średnio się do nich przyłożyłam a są coraz grubsze.
U mnie też nie padało wykończy mnie to nerwowo.
Z tego wniosek że wolą ubogą ,mało wilgotną i piaszczystą ziemię.Dla mnie to dobrze będę dzielić na maksa jak podrosną
Milka 13:40, 21 sie 2015

Mirka napisał(a)
Tylko jak to sprawdzić czy żyją jak one już w stanie bezlistnym są.Irenko u mnie na samej patelni przez cały dzień zielone są i kwitną limki albo wanilki już sama nie wiem co mi zakwitło.W niedzielę pokażę fotki do rozpoznania.

No nie da się, trzeba czekać..ja codziennie podlewam i ratuję, ale u ciebie nie da się.