Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:57, 22 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Slicznoty z telefonu.... pisze tez na telefonie...jak takich nie kochac...jak nie kupic. Gdzie to posadzic... kasy szukam by chociaz po 3 posadzic....Postman... ale czerwien.. duze kwiaty...
Delicious Candy...tez nie moglam sie oprzec ..i kilka innych ale sie pogubilam ktore w koncu kupilam a ktore nie..bo wkładałam i odkładałsm. Jak dziecko w fabryce czekolady. Ups ciemniejsza fuksja niz na foto

Oj prawdziwa uczta dla oczu, też obojętnie nie przeszłabym obok takich ślicznotek
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 17:55, 22 lip 2016

Do góry

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 17:53, 22 lip 2016

Do góry

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 17:48, 22 lip 2016

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:47, 22 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Slicznoty z telefonu.... pisze tez na telefonie...jak takich nie kochac...jak nie kupic. Gdzie to posadzic... kasy szukam by chociaz po 3 posadzic....Postman... ale czerwien.. duze kwiaty...
Delicious Candy...tez nie moglam sie oprzec ..i kilka innych ale sie pogubilam ktore w koncu kupilam a ktore nie..bo wkładałam i odkładałsm. Jak dziecko w fabryce czekolady. Ups ciemniejsza fuksja niz na foto

tych jeżówek to faktycznie szkoda byłoby nie wziąć, też bym"ojkała", gdyby kasa się skończyła..
Niektore oferty są ponad siły, nie można przejść obojętnie, dobrze - a może szkoda - że twój sklep tak daleko
Jestem sobie ogrodniczka hop sa, sa 17:47, 22 lip 2016

Do góry
czeresniowapomadka napisał(a)

Aniu szybciochem napiszę że masz pięknie te palety skomponowane, nic dodać
aaaa.... róże i reszta też
Pozdrawiam,
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 17:45, 22 lip 2016

Do góry
6 rano w ogrodzie

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 17:42, 22 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

ze niby sucho lubii na skalniaki dobre...a tu zoonk...uschło...ale mi ślinka leci jak tak łądnie o nim piszesz

Zrobiłam kilka fotek o świcie

W zgodzie z naturą 17:42, 22 lip 2016

Do góry
Dzisiejszy obiadek według przepisu Kamili z oflisowego ogrodu ,
wersja: zamiast kiełbasy wędzony łosoś, zioła- tylko pieprz i oregano z ogródka plus pastani farfalle mniam mniam
Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:35, 22 lip 2016

Do góry
Jednego kłosowca o ciemnych kwiatach...ma byc nizszy od tych co mam... jak nie wziać? Ale jeden to tak ni kij ni w oko... oj dziś cierpiałam... trzeba mnie zamknsc w domu odciac od neta i zabrac karty bankowe... dla mego dobra...
Sprawdze co kupilam to sie pochwale..ale potem ..
Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:32, 22 lip 2016

Do góry
Od nowa ... na przekór wszystkim 17:25, 22 lip 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Iwonko piękne fotki Jak będziesz robić zdjecia cyknij kłosownicę i twój rozsadnik kłosownicy.A i chciałam zapytać czy on jest na słonku czy w cieniu

klosownica na dzien dzisiejszy do cięcia koniecznie bo już ma nasiona i znowu będzie plaga

A tu młode, pierwsze w cieniu, drugie na słońcu

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 17:24, 22 lip 2016

Do góry
Witajcie

Ponownie wracam z moim trawnikiem. Ma już 3 tygodnie:

Jutro chcę mu zrobić pierwsze koszenie, bo chociaż wzrasta nierówno, większość trawnika dobiła do 10 cm. W części gdzie rośnie najszybciej dochodzi nawet już do 12-14 cm:

Niestety jest też sporo miejsc, gdzie trawa nadal jest rzadka i widać spore prześwity:

Generalnie od kilku dni widać, że trawnik stracił wigor. Zbladł i jakby się zatrzymał w swoich dynamicznych wzrostach. Podlewam go rano i wieczorem, zatem na brak wody raczej nie narzeka. Na całej połaci widać już wzrosty dwóch/trzech gatunków, ale co ciekawe są miejsca, gdzie gatunek wschodzący później ewidentnie zdominował gatunek, który wykiełkował jako pierwszy, jakby go zagłuszając.

Możecie podpowiedzieć co może być na rzeczy?

Na razie mam plan jutro go skosić, a z dosiewkami wstrzymać się jeszcze ze 2-3 koszenia, by dosiewać wyłącznie tam, gdzie nie będzie się chciało ewidentnie zagęszczać.

Życie w wiejskim ogrodzie 17:21, 22 lip 2016

Do góry

Potwornie dziś gorąco, 30 kresek w cieniu Ufff .... trawnik zaczął świecić

Anulajda w raju 17:10, 22 lip 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Bardzo proszę

witaj Pięknie u Ciebie spacerując natknęłam się na palety
Tez takowe posiadam i właśnie przy ich robieniu zastanawiałam się czy deskami, czy sztucznym ratanem zamaskować gore i boki siedzisk , tak jak ty to poczyniłaś . Bałam się trochę że może będzie za masywnie i w końcu zostawiłam bez niczego. Ale takie zamaskowane wcale nie są przytłaczające i też bardzo ładnie się prezentują Pozdrawiam Ciepło i wracam do oglądania reszty ogrodu
NewLife w ogrodzie 16:58, 22 lip 2016

Do góry
Wygląd nie jest taki zły. A z daleka zupełnie nie przeszkadza:
Tu właśnie mam ściółkę z trawy. Nawet gazet nie kładłam. Tylko na wypieloną ziemię.
Beatka, widziałaś u mnie za tujami świeżo wyłożoną skoszoną trawę?
Tak potem wygląda...

Nasz przydomowy ogródek 16:46, 22 lip 2016

Do góry
Irenko myślę że ta duża "mamuśka" u mnie to podstawowa odmiana i dlatego dobrze rośnie i kwitnie co roku. Wszystkie inne to wynik doświadczeń i miczurinowskich działań. Tak jest - też widzę że niższe cięcie hortensji zapewnia więcej kwiatów i pędów. Już to wypraktykowała Bożenka z "Hortensjady".

Haniu - trzeba im wybaczyć. U mnie biała też jakaś chorowita, listki ma drobniejsze i dopiero w pąkach.

O zobaczcie.

Życie w wiejskim ogrodzie 16:43, 22 lip 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)
I my to doceniamy śląc ochy i achy

asiak napisał(a)

Kamilko, zgadzam się z Tobą

Dzięki dziewczyny Jesteście bardzo miłe

Życie w wiejskim ogrodzie 16:37, 22 lip 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Przemku która to rozplenica pegasus pierwszy raz słyszę tę nazwę.Gdzie nasionka kupić?

To jednoroczna rozplenica Nasiona dostałem od znajomego, nie wiem czy są dostępne w sprzedaży Na jesień mogę zebrać i Ci podesłać jak chcesz tylko się przypomnij Tak prezentowała się w ubiegłym roku

Przerwa na kawę... 16:36, 22 lip 2016

Do góry

Fajnie się komponuje z tą różową hortensją i lawendą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies