Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Z motyką na słońce

Z motyką na słońce

Constans 09:10, 14 wrz 2016

makadamia napisał(a)
To już wiem co mnie zmyliło! Te chwasty na samym przodzie zdjęcia!
Nie wpadłam na to, że one na alejce rosną!

A w miedzy czasie, bo właściwie czemu nie, machnęłam jeszcze propozycję domku całkiem przy alejce.
Projekt właściwie ten sam co u Makusi.

I teraz tak - na tym etapie można wszystko: kółka, prostokąty, więcej trawnika, mniej, domek od północy, od wschodu. Skolko ugodno. Papier wszystko przyjmie

W tym momencie musimy ustalić położenie domku, bo płyty fundamentowej nie przeniesiecie, jak się koncepcja zmieni

Także nie przejmuj się teraz tym ,czy to ułożenie kółek bardziej Ci pasuje czy tamto, tylko decyduj czy taras na południe czy bardziej na zachód, gdzie zmieści się główny kawałek trawnika (powinien być przed tarasem, a ognisko trochę z boku), gdzie cień, a gdzie słońce ma być (przy ognisku drzewka nie posadzisz - z tego względu też pierwszy projekt najlepszy, bo tam by się zmieściło a w pozostałych nie bardzo).

Aha, i jeszcze jedno - przy tym ostatnim ustawieniu wypada, żeby do domku były drugie drzwi wejściowe. W pozostałych dwóch wystarczy wejście przez taras. Ta decyzja też wpływa na koszty.

No, to myśl teraz koleżanko

Asiu, ten projekt mruga do mnie oczkiem tyle że domek jednak tarasem na południe (czyli tak jak stoi model) może troszkę bym go przesunęła ciut bliżej alejki
Mój blok stoi tak jak działka i okno pokoju mam na wschód ale zasłoniony jest przez blok naprzeciwko i stwierdziłam, że ja bardzo stęskniona jestem za słońcem, światłem Tylko czy ja te koła wyznaczę?
Constans 09:11, 14 wrz 2016

Ognisko widzę tak: (szuka szybko w zapisanych linkach)
Constans 09:12, 14 wrz 2016

http://indulgy.com/post/fhSD9rIFB1/fire-pit
Constans 09:13, 14 wrz 2016

tyle, że siedziska dwa, po obu stronach ogniska
anbu 09:49, 14 wrz 2016

To ognisko to jakiś wypas ekstrawagancja normalnie

A koła wyznaczysz za pomocą kija i sznurka
Makusia 09:58, 14 wrz 2016

nie no....ognisko rewela!
Constans 10:05, 14 wrz 2016

anbu napisał(a)
To ognisko to jakiś wypas ekstrawagancja normalnie

A koła wyznaczysz za pomocą kija i sznurka

Anek no kiedy ja sie zakochałam w tym ognisku, no i co ? no co ja mam teraz zrobić?

Kiedy kupowałam kompostownik (zgadnij gdzie stoi? na balkonie! ) Pani w ogrodniczym przyszła i z takim zaangażowaniem zaczęła mi opowiadać o każdym z nich, a ja stałam obok z maślanymi oczętami wpatrzona w niego - czarny, wysoki, okrągły, no piękny, taki mocny u podstawy, (taki przypakowany koleś, wąski z pasie , szeroki w ramionach - tylko jakby do góry nogami) z solidnym przykryciem - miłość od pierwszego wejrzenia Pani po 5 minutach gadania mówi: - widzę że Pani już dokonała wyboru, z emocjami się nie dyskutuje! i zabrała kompostownik do kasy...

Tak więc z emocjami się nie dyskutuje i ognicho będzie takie

Cześć tak w ogóle Anek
Constans 10:08, 14 wrz 2016

Makusia napisał(a)
nie no....ognisko rewela!

Hej Martusia no ja zakochana w nim Marta, chyba będę musiała u Ciebie wziąć lekcje wytyczania kół
makadamia 10:11, 14 wrz 2016

Pani sprzedawczyni widzę doświadczona

Powiem Ci, że projekt ogniskowiska wybrałaś sobie pełen wypas: dużo pracy i dużo kasy w niego pójdzie. No ale jak pani sprzedawczyni rzekła.

Idę kombinować
anbu 10:15, 14 wrz 2016

Constans napisał(a)

Anek no kiedy ja sie zakochałam w tym ognisku, no i co ? no co ja mam teraz zrobić?

Bezwzględnie zrealizować! Takie chciejstwa, to tylko w taki sposób się leczy!