Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Moniq 08:08, 14 wrz 2016

Anula jestem u Ciebie pierwszy raz i zapisuje sobie do ogladania; piekny ogrodi zjawiskowe zdjecia
lojalna_ 08:13, 14 wrz 2016

Powzdychalam z rana. Wiesz tyle tych odmian jezowek ze ja juz nie wiem co chce dokupić jeszcze decyzje trudniejsze niz sie mogłam spodziewać hahha ))
Zana 08:14, 14 wrz 2016

W innych ogrodach oglądam cudnie kwitnące hortensje. Moje Limki przy tarasie niestety nie zachwycają. Co prawda zakwitły chociaż dwie z trzech, ale jakie to kwitnienie. Ponieważ podobnie było w ubiegłym roku (co złożyłam na karb przesadzania) dochodzę do wniosku, że jednak muszę im coś w podłożu poprawić. Trzecia rośnie po prawej stronie.

Kasya 08:14, 14 wrz 2016

a ja dlugo nie scinam i wtedy mi sie duzo wysiewa
zoja 08:20, 14 wrz 2016

Ja jeżówkom kwiatków nie obcinałam dotychczas (chyba, że któraś się złamała) - lubię ich suszki zimą pod śniegiem

Zana, co limkom zmienisz?
Anda 08:30, 14 wrz 2016

Sliczne fotki na dobranoc zobaczylam na dzien dobry
Limki podlewaj pokrzywa i przycinaj mocno na wiosne
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Zana 08:30, 14 wrz 2016

Moniq witam Cię serdecznie u siebie i zapraszam. Ogród jeszcze piękny nie jest, a zdjęcia owszem nawet mi się udają

Jola no właśnie, też mam taką dygresję, że kurka wodna za dużo tych odmian jeżówkowych (albo ogród za mały). Chciałoby się i takie, i takie, i takie... Na pewno nie kupuj nieszczęsnych Caribbean Green.

Kasya ale te odmianowe też Ci się wysiewają? Bo one podobno nawet jak się wysieją, to nie powtarzają cech matecznych.

Zoja takie ostatnie kwiatki też na zimę zostawiam, chociaż zimą jest mi w zasadzie obojętne co jak wygląda, bo i tak ogrodu nie oglądam. Limki chyba za mało dobrej ziemi dostały, jak wiesz u mnie wszędzie żółty piach jest. No i chyba za płytko im podkopałam dołki przy sadzeniu. Teraz zmienię tak, że przekopię cały pas pod płotem, wywiozę piach i po całości dam dobrą ziemię z dodatkami (czyli mączka bazaltowa, obornik, liście dębowe i igliwie). Jak mi w przyszłym roku bujnie nie zakwitną, to się na nie obrażę
Zana 08:33, 14 wrz 2016

Ewa/Anda limki dostawały nawóz do hortensji, wodę, przycięte były nad drugim/trzecim oczkiem, ale chyba podłoże mają za słabe. Pokrzywę muszę w przyszłym roku nastawić, no muszę jak czytam, że ona taka cudotwórcza jest
Zana 08:45, 14 wrz 2016

Motylki kochają świecznice. Super, że ten wrzesień taki ciepły to chociaż raz nacieszę się ich kwiatami i nawącham, boooosze jak one cudnie słodko pachną.

I w całości na hostowej rabacie:

zawitka 09:03, 14 wrz 2016

Poczytałam w zeszłym roku u Bożenki Bozga / że hortki żle rosną jak są wsadzone za płytko ----tak miałam w zeszłym roku .Przesadziłam na wiosnę i były dużo ładniejsze A pająki świecznicy ekstra