Czy Ty nie masz jeszcze dość Gości??
Szykuje się mi wyjazd w weekend do Warszawy...baaaardzo bym chciała Twój ogród na żywo zobaczyć...ale nie wiem czy mi czasu starczy to po pierwsze a po drugie Ty tez potrzebujesz oddechu....ciągłe przyjmowanie gości robi się uciążliwe...
ŁAAŁ .... Będzie szaaał
Danuś a te zmiany to jeszcze w tym roku czy dopiero wiosną???
Intrygująco wszystko brzmi i jeszcze ten kanał wodny..... przyznam że z niecierpliwością czekam aż zaczniesz działać.. ..
Pomogłabym Ci, bo jestem niedaleko, ale niestey w pracy... Buziam i czuje źe jest ciepło w Warszawie.
Na sobotę ustawiam celownik na sadzenie cebulowych, nawet w deszczu.
Sympathie to dość popularna i znana odmiana, znam ją od dawna i u nas na pewno lepiej zda egzamin, tej drugiej nie znam. Nie sadziłam jej. Sympatia z kolei lubi być atakowana przez głownie skoczka, który powoduje brzydkie odbarwienia na liściach, Ponadto mączniaka prawdziwego, szarą pleśń i czarną plamistość , oraz mszyce. Nie ma idealnej róży niestety.
Tak, już nawet próbowałam, ale tam nie ma ziemi, jest sam gruz. Nie wiem, jaką dziurę musiałabym wydrzeć i nasypać ziemi, żeby to drzewo nie zmarniało po paru latach wzrostu?
Ponieważ z powodu słupa, masz taką wcinkę na działce, to polecam posadzenie za płotem drzewa, np. kolumnowego graba, grujecznika, śliwy wiśniowej na pniu, aby zasłonić cokolwiek i spowodować przysłonięcie brzydkiego betonu.
Może nawet świerk serbski byłby niegłupim pomysłem.