Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Izolda 15:27, 08 paź 2013

Dla mnie ten ogród jest doskonały, nie mam pojęcia jak można go jeszcze udoskonalić. Ale będę czekać niecierpliwie na efekty
Gardenarium 15:57, 08 paź 2013

Evchen napisał(a)

Danusiu, szukam ładnych odmian rododendronów biało kwitnących. Czy mogłabyś mi coś polecić?.. Twoje okazy są przecudne, gęste i pięknie zielone.

Cunningham's White, są zwarte z natury i powtarzają kwitnienie latem.

Instagram Ogrodowiska
lenka 19:26, 08 paź 2013

Gardenarium napisał(a)
Ja tak "bije pianę" na te zmiany, których nie ma, potrzymam Was jeszcze w niepewności, chcę zrobić ukośny ogród, ale nie wiem w którą stronę ukośny ma być Muszę wykopać wszystko co drobne, zostawić szkielet i na nowo pokombinować w realu. Nie ukrywam, że to dla mnie trudne, ale wiem, że będzie lepiej POdkłąd działki mam, ale wolę "malować" w ogrodzie roślinami i ich strukturą

ŁAAŁ .... Będzie szaaał
Danuś a te zmiany to jeszcze w tym roku czy dopiero wiosną???
Intrygująco wszystko brzmi i jeszcze ten kanał wodny..... przyznam że z niecierpliwością czekam aż zaczniesz działać.. ..

Pozdrawiam cieplutko
Magda70 19:40, 08 paź 2013

Gardenarium napisał(a)
Ja tak "bije pianę" na te zmiany, których nie ma, potrzymam Was jeszcze w niepewności, chcę zrobić ukośny ogród, ale nie wiem w którą stronę ukośny ma być Muszę wykopać wszystko co drobne, zostawić szkielet i na nowo pokombinować w realu. Nie ukrywam, że to dla mnie trudne, ale wiem, że będzie lepiej POdkłąd działki mam, ale wolę "malować" w ogrodzie roślinami i ich strukturą

Pozdrowionka wszystkim nocne, właśnie skończyłam spotkanie z Gościem

Czy Ty nie masz jeszcze dość Gości??
Szykuje się mi wyjazd w weekend do Warszawy...baaaardzo bym chciała Twój ogród na żywo zobaczyć...ale nie wiem czy mi czasu starczy to po pierwsze a po drugie Ty tez potrzebujesz oddechu....ciągłe przyjmowanie gości robi się uciążliwe...

Pozdrawiam...

Gardenarium 19:50, 08 paź 2013

Przyjeżdżaj śmiało, mój ogród i ja zwykliśmy więcej gości przyjmować
Wczorajszy gość że tak powiem zawodowy nie prywatny

Instagram Ogrodowiska
Magda70 19:58, 08 paź 2013

Oki, jak wyjazd dojdzie do skutku to poproszę Cię o namiary...będę troszkę uzależniona od reszty pasażerów ale może się uda
Zielona 22:39, 08 paź 2013

Gardenarium napisał(a)

Danusiu... ja też w sprawie rh. Myślę o posadzeniu ich przed domem, przy płocie, który widzę z kuchennego okna. Rozważam białe lub fioletowe. Próbowałam wyrysować je superprofesjonalnie na zdjęciu (u mnie w wątku, zeby nie zaśmiecać Twojego) Mogę zapytać, co sądzisz o rh w tym miejscu?
Pozdrawiam.
Dzidka 22:45, 08 paź 2013

Gardenarium napisał(a)
Kochani moi, rewolucja się wstrzymuje, bo roboty huk a coś tam się kluje w głowie, ale radykalnej decyzji brak, to jak z ogrodem marzeń, nie mogę się zdecydować i też powinnam mieć trzy ogrody.

Angielski różany, nowoczesny i taki jak mam czyli bukszpanowo-cisowy.

Jestem bardzo ciekawa tych zmian.
A jednocześnie nie zazdroszczę tych mąk twórczych

Gardenarium napisał(a)
Melduję, że z grujecznika liście spadły,

Z miłorzębów spadły,

A mój miłorząb stroi się w jesienną szatę i nie poddaje przymrozkom.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/779-to-wlasnie-tu?page=211
Evchen 23:59, 08 paź 2013

Gardenarium napisał(a)

Coś mi świta, że chyba jeden z moich krzaczków to właśnie Cunnigham's White... Bardzo się cieszę, dokupię jeszcze kilka i posadzę w rzędzie
Madzenka 07:49, 09 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Powiem, reasumując już teraz: jestem za kanałem wodnym i skosami. Jestem za rewolucją.

Skoro takie zmiany to i ja czekam Tylko nie wiem czy teraz czy do wiosny?