Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 23:37, 07 paź 2013

Wietrzyku i bez dołowania zapraszam serdecznie
Gardenarium 00:08, 08 paź 2013

Wiunia, zapomnisz jak już naprawisz zniszczenia, będzie dobrze. Każdy miał jakieś budowy i zniszczenia, a nawet rewolucje.

Instagram Ogrodowiska
ermigo 14:55, 08 paź 2013

wiunia napisał(a)

Ermigo jak my się wprowadziliśmy to chodziły słuchy, że kiedyś ma być kanaliza ale prawdę mówiąc nikt się tym nie ekscytował, bo wiadomo jak to z terminami po pół roku zaczęto prace, minęło właśnie dwa lata od kiedy położono kanalizę w naszej ulicy i dopiero teraz można się podłączać, myślę, że to jednak będzie bardziej komfortowa sytuacja niż szambo, czas pokaże

Wiuniu będzie bardziej komfortowo! Już kilka razy zapomniałem zadzwonić do "szambiarza" na czas. I wiesz, jaki wtedy jest STRES? A zimą modlimy się, żeby samochód podjechał pod bramę.
My też chcemy kanalizę!!!
Aż ci zazdraszczam
Milka 15:13, 08 paź 2013

Gardenarium napisał(a)
Wiunia, zapomnisz jak już naprawisz zniszczenia, będzie dobrze. Każdy miał jakieś budowy i zniszczenia, a nawet rewolucje.

Danusiu, a jak mnie czeka!!!!!
no ale chyba warto
Milka 15:14, 08 paź 2013

wiunia napisał(a)

no własnie Bogdziu myślałam, że to raz ciach i po bólu, a to trochę trwa, ale M obiecał, że dopilnuje żeby było równo i bez dołów będę obserwowała

Mężuś na pewno też chce, aby było ładnie, zadba, bo faceci dbają o trawniki
wiunia 23:21, 08 paź 2013

Gardenarium napisał(a)

Danusiu no tak to jest, że czasem strach ma wielkie oczy, a ten rów pod tą rurę mamy naprawdę ogrrrrromny , na dwa metry głęboki i dwadzieścia długi, taki spad ma rura! damy radę Pozdrawiam i dziękuję , że zajrzałaś do mnie!!!
wiunia 23:28, 08 paź 2013

ermigo napisał(a)

Wiuniu będzie bardziej komfortowo! Już kilka razy zapomniałem zadzwonić do "szambiarza" na czas. I wiesz, jaki wtedy jest STRES? A zimą modlimy się, żeby samochód podjechał pod bramę.
My też chcemy kanalizę!!!
Aż ci zazdraszczam

Doczekacie się szybciej niż myślisz, u nas tak było liczyliśmy, że za jakieś pięć lat do nas dotrze kanaliza, a tu taka niespodzianka tylko dwa lata Tylko starajcie się nie sadzić mniej więcej na lini podejścia rur nic na czym wam szczególnie zależy,bo wtedy może być nieciekawie tylko pewnie jeszcze nie macie studzienek więc i tak nie wiadomo co i jak dzięki za wizytę u mnie!
wiunia 23:32, 08 paź 2013

irena_milek napisał(a)

Mężuś na pewno też chce, aby było ładnie, zadba, bo faceci dbają o trawniki

Chce Irenko chce, tylko ile to sie trzeba nagderaćżeby eMowi sie chciało Pozdrawiam sedrecznie no i dbaj o siebie, bo jak Cię długo na forum nie było to tak jakoś nam smutno wszystkim było!
JoannA 07:14, 09 paź 2013

Wiuniu, bałagan bedzie trwał krótko ale za to jaka wygoda będzie z tą kanalizą. Ja marzę o tym bo koszty wywozu szamba niestety duże. A trawniczek juz wiosną będzie równiutki i piękniutki.
Pozdrawiam serdecznie
wiunia 20:45, 13 paź 2013

A to widoczek po bitwie, zdemolowany trawnik sporo gliny na wierzchu, doły, dołeczki itp.
Czy można na to wszystko nawieźć dobrej ziemi, wyrównać te doły i posiać trawkę czy konieczna jest wizyta glebogryzarki, aby tą zdemolowaną darń przemielić? Wolałabym pierwszy wariant ze względów
technicznych, ponieważ glebogryzarki nie posiadam

Czekamy jeszcze, aby ziemia się ubiła , tzn. osiadła w miejscu kopanego rowu, do kiedy można siać trawkę dziewczyny, koniec października wchodzi w grę? ( oczywiście jak nie będzie mrozu!)