Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 23:05, 09 sie 2016

Do góry
Mysza napisał(a)
Dzisiaj deszczowo u mnie, jak w całej Polsce
Pstryknęłam niewiele, ale ok...

To na dowód, że dzieci mają gdzie spędzać czas

Gosiu, świetnie skomponowana rabata. A basen macie super. Nie trzeba zmieniać wody w sezonie? Macie jakieś podgrzewanie wody?

Gosiu, co macie murowanego za basenem? Czy tam jest grill? Jeśli tak, koniecznie proszę o fotki, bo w przyszłym sezonie zlecimy murowanie i muszę się dobrze zainspirować.
Za fotki basenu dziękuję. U mnie chyba się tak nie uda zakamuflować, bo jak basenu nie będzie, to miejsce za parking musi robić, a teraz deski na dach tam leżą, a basen zwinięty.
A jutro blacha ma przyjechać na gospodarczy... potem mocy urzędowej musi wszystko nabrać w oczekiwaniu na wykonawcę ...
Życie.

A u ciebie jest ślicznie.
Pamiętam, jak w bólach szlo planowanie, chyba dłużej, niż sadzenie. Bardzo udane zresztą.
Ładnie skomponowałaś roślinki
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:04, 09 sie 2016

Do góry
I takietamy:

Kwitnacy wrzos.... Pióropusze rozplenicy... Czy sie zbliza to cos na litere "j"???

Z południa Polski - ogród Marzeny 23:02, 09 sie 2016

Do góry
Mieczyki, niektóre się bardzo pokładają, nie wiem czy tak mają, czy to wina kotów (nie moich!), bo strasznie mi się tłuką po tej trawiastej...

Żywopłotki cisowe. 23:00, 09 sie 2016

Do góry
Wczoraj zaczęłam wyrzucać Carexy. Głuszą tuje Danica.
Powinnam zrobić to wiosną 17r ale wiem czy zdążę.

Robił się zmrok szybko sadziłam i krzywo. Dziś poprawiałam.
Sadzonki kolorowe i tak sadziłam, wyjdzie przeplatany.

Te kolorki posadzę pojedynczo.

Przedłużam rabatę trawiastą, czeka mnie ściąganie darni.
i przekopię tuje Danica aurea, rozrosły się i będą za gęsto.

jak do tego podejś? wykopać wszystkie i na nowo sadzić? czy wykopać co drugą. Między tujami jeszcze małe, będzie duża przerwa i posadzić trawy, tylko nie lubię takiej przeplatanki.
Pszczelarnia 22:59, 09 sie 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ona ma 2 lata i czas zastanowić się nad nią dogłębnie. Może dołożyć traw albo powtórzyć je?

Tam są takie niuanse niewidoczne na zdjęciach, taka niespójność gatunkowo-kolorystyczna.

Ale kwiatki cieszą przecież!

Krokosomia chociaż czerwona to tu nie pasuje i pomarańczowe żurawki w dali ..ale to już czepianie się szczegółów. U mnie ta rabata by była rabatą na medal.. a u Ciebie szukamy perfekcji

Seslerię ile razy tniesz w roku?? U ciebie tak ładnie sterczy a u mnie leży.. i kwitnie drugi raz.

Sorki za uwagi, ale długo myślałam co cie może tu gryźć w oczy.

I ten sumak na foto wcale źle nie wygląda, taki wyższy akcent

Przyjedź do mnie i wytknij mi co mam źle, a raczej co mam wyrzucić..bo sama nigdy nie zdecyduję się na rewolucje.
Z południa Polski - ogród Marzeny 22:59, 09 sie 2016

Do góry
Coś mi zjada berberysa
Ogród do odnowy 22:58, 09 sie 2016

Do góry
Bogdziu skoro zaglądasz do mnie może powiesz czy to normalne by wiosną kupiony rh kwitł do tej pory? To Viscy.

kwiaty rozwijają się ciągle tylko w jednym miejscu, to chyba piąty. Krzew miał piękne przyrosty i dużo silnych pąków się zawiązało

Ogródek Iwony II 22:55, 09 sie 2016

Do góry

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:54, 09 sie 2016

Do góry
Niepokazywany zazwyczaj warzywnik

Ogródek Iwony II 22:49, 09 sie 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Tak dużo zdjęć u Ciebie, że nie kojarzę tych host z liatrami, o których u mnie piszesz. Pokażesz jak wygląda ta kompozycja?

Aniu, dobrze, ze podglądnęłam na telefonie, to poleciałąm cyknąć fotki.
Ten zakątek jest jeszcze w trakcie dopieszczeń. Obok ma powstać grill w przyszłym roku, więc jeszcze obok wszystko rozkopane.
Ale zrobiłam kilka fotek.
Ta liatra znalazła się przypadkiem w hostach. Koleżanka dała mi wiosną liatrę, która miała być różowa, ja jej dałam siewki mojej fioletowej. Nie miałam gdzie jej wsadzić i poszła pod brzozę pomiędzy hosty. Uśmiałam się, jak zakwitła na fioletowo. I zaczęła mi się podobać z biało-zielonymi hostami. Dosadziłam moje sadzonki tegoroczne i mam nadzieję, że za rok zakwitnie więcej.
ten zakątek nie do końca jest w cieniu. W południe przysłania hostowisko cień budynku. Zatem rano i wieczorem jest tam słoneczko

tu, jak kwitły hosty:

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:47, 09 sie 2016

Do góry

Stipa w pół sucha, Hortki już się przebarwiają na różowo, a Lime Light w tym roku przez wiosenną suszę jest niższa niż poprzednio:

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:40, 09 sie 2016

Do góry
Chyba wszystkim odpisałam?
Więc teraz kilka widoczków sierpniowego ogrodu:

Za tło robi w pewnych miejscach kukurydza z sąsiedzkich pól
Moze jak mój żywopłocik grabowy urośnie do docelowych 180-200 cm, a gracki raczą powiększyć swoja objętość, będzie bardziej intymnie. A z innej strony trochę szkoda mi bedzie tego widoku i otwartej przestrzeni.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 22:33, 09 sie 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)

pierwsza czesc plotu gotowa

i od strony ulicy

No to będzie dziwowisko we wsi.. bo u was płoty nie są w modzie

Fajny ten płotek i pasuje do otoczenia.

Sierpień przeleciałam tak szybko jak Ty biegasz .. wiem co było w sierpniu... czyli biegi, festy, nowe baranki i kotki..
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:29, 09 sie 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Polinka pytanie nie do mnie, ale wklejam odpowiedź obrazkową

Asiu, dzięki! Nie potrafiłam sobie wyobrazić... Niestety obie koncepcje odrzucone, myślę dalej
Ogródek Iwony II 22:29, 09 sie 2016

Do góry
Anusia napisał(a)

Zmieniony awatarek, super. Takie zdjęcie powinnam też mieć zrobione, we własnym ogrodzie. Nadrobiłam i jak zawsze jest co u Ciebie oglądać przy okazji uśmiałam z przygody z kosiarką i reakcji Zbyszka.

Myślę, że Twoja NN jest Limką. Zajrzyj do mnie bo wstawiłam swoje na stronie 340- ej. Są takie właśnie dorodne. Mają sztywne pędy, ładnie się utrzymują pomimo uporczywych deszczy. Podoba mi się Phantom i od zawsze Vanilia Fraize. Te z kolei chciałabym mieć w przed ogródku. Jeszcze przez kolejny rok w sferze marzeń.

Aniu, byłam u Ciebie. Masz wypasione Limki.
Zatem moją NN uznaję za Limlight

Wydaje mi się,że Gosia robiła ci Aniu zdjęcie w ogrodzie i bardzo mi się podobało. Poszukaj tą fotkę i zmień sobie awatarkowe .
Hortensjada 22:23, 09 sie 2016

Do góry
bozga napisał(a)

A dziękuję to jest najpiękniejszy okres w moim ogrodzie, dla niektórych kiczowato a dla mnie baśniowo ( tylko księżniczka nieco starsza )

kiczowato ??? Bożenko toć to raj na ziemi uwielbiam Twój ogród jest cudowny i czasami zdjęcia po 10 razy oglądam nawet mój M się zachwycał jak mu pokazałam ile masz hortek
Ogród do odnowy 22:21, 09 sie 2016

Do góry
Bogdziu, zmobilizowałaś mnie -

chaos, niemniej widać szerokość rabaty, policzyłam wsadziłam w ciągu dwóch dni ponad 50 roślin, co dla mnie jest wyczynem mnie lada

deszcz psuje mi plany dalszej pracy
Działeczka Asi :) 22:18, 09 sie 2016

Do góry
Moje następne pytanie
Zbliża się okres zakupu roślin cebulowych
Co proponujecie zakupić?
Tulipany to na pewno. I teraz ile rodzajów, ile kolorów, jakie ilości na jedną kupkę Jakie kolorki? Wczesne, późne, zwykłe proste czy jakieś pofalowane? Może macie sprawdzone odmiany? Nie chcę dokonać pochopnego zakupu jak z różami
Toszko pomożesz?
Co oprócz tulipanków?

Nikt mnie nie lubi

W takim razie idę Was poczytać

Z Pszenicznej ... 22:07, 09 sie 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Poranny spacer z psem

Kurczę, zazdroszczę jak ja chodzę z psem do mojego lasku to tylko puste butelki i pusxki mi się trafiają....
Ogród z pergolą 22:02, 09 sie 2016

Do góry
Aniu
Jeszcze fotka funki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies