Iwonko
Najbardziej w tej chwili cieszą mnie hortensje Lime Lighte
Scięłam na tej rabacie przekwitnięte jarzmianki i naparstnice i teraz jest tak
Może powinnam przed hortki dać rozchodnika?
Byłem dzisiaj 'na bylinach' z planem zrobienia sobie zdjęć roślin do planowania, ale zgłupiałem na widok tylu piękności... na szczęście dość mi się śpieszyło i zabrałem tylko to co planowałem... dlaczego już nie mam miejsca na nowe rabaty, oj jak to boli
Mam troszkę zdjęć
A co w ogrodzie słychać nic cisza i spokój
a co dziś ciekawego wyszukałem w storczykarni to że rdest sachaliński można mieć w donicy a u nas to rośnie jako chwast a tak dostojnie może wyglądać w donicy na tarasie co o tym myślicie czy nie wygląda cudnie muszę sobie posadzić do donicy lubię takie ciekawostki, łodyga bambusowa a z liśćmi innymi ...
No to plany mam takie żeby w tym miejscu gdzie narysowany prostokąt zrobić dywan z macierzanki, dookoła obrzeże z kostki a tło to ma być śliczny trawnik.
Czytaj " ma być śliczny trawnik"
Teraz nie patrzcie na to coś bo nie może być mowy o trawniku.
Dlatego wzięłam się dzisiaj za plewienie
dzięki, wogóle miałam inne wyobrażenie tej róży ha,ha ale przecież piszą że wys. 1,2m ale i tak będzie pasowało bo z tyłu mam gracki z werbeną i wyższe róże, a z przodu rozplenice. wszystko mi gra, tylko jakiś niski padół wymyślę, tzn. najniżesze piętro.
Usunąć kamienie, sprawdzić jak głeboko posadzony jest, sprawdzić czy woda nie stagnuje w okolicy korzeni.
Jeszcze jedna sprawa- rośnie tak blisko trawnika, kto wie czy nie spływają weń nawozu z trawnika.
Mnie się to wydaje bardzo skomplikowane i chyba m.in dlatego nie mam bukszpanów poza 3 szt w przedogródku . KAsia trudno oderwać oczy od tego ciurkadełka. A ptaszki to taka kropka nad I .