Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

LyraBea 09:22, 10 wrz 2016

Wykopałam przedwczoraj czosnki wiedziona ciekawością straszną, czy się podzieliły. Z 4 sztuk zrobiło się 8. Trochę miały ciężkie życie, bo koty często załatwiają w tym kącie swoje potrzeby, ale jakoś dały radę. Pierwszą cebulkę niestety lekko uszkodziłam, bo nie wiedziałam czego szukać i na jakiej głębokości.

Wczoraj oprócz host musiałam z działki zabrać kilka róż. To stare okazy, nie mam pojęcia o uprawie róż i nie wiem, czy takie okazy się jakoś odmładza. Baaa, nawet nie pamiętam, w jakim kolorze kwitną. Wiem, że wśród nich są i czerwone, i białe i herbaciane...Przycięłam na razie na tyle, żeby moc łatwo z nimi pracować, dam im miejscówkę u siebie a w przyszłym roku zobaczę, co z nimi dalej począć.
Okazy miały grubo ponad 2 metry. Sam kwiat ścięty sięgał mi za cycki ^_^

Mam się też zaopiekować tym delikwentem. Do rozchodników jeszcze się nie przekonałam. Od zawsze pałętają się po rodzinnym ogrodzie a ja u siebie ich nie chciałam, więc myślę, co z tym fantem począć.

Marga 11:29, 11 wrz 2016

Ja do rozchodników przekonana jestem dopiero od roku Weź, posadź, a jak się w nich nie zakochasz to komuś oddasz. Możesz posadzić je w stipie Poza tym zwabiają przeogromna liczbę pszczół i motyli Ja je uwielbiam także za to.
Fajne zakupy jeżówkowe poczyniłaś Będzie co podziwiać za rok.
LyraBea 13:59, 11 wrz 2016

Marga napisał(a)
Ja do rozchodników przekonana jestem dopiero od roku Weź, posadź, a jak się w nich nie zakochasz to komuś oddasz. Możesz posadzić je w stipie Poza tym zwabiają przeogromna liczbę pszczół i motyli Ja je uwielbiam także za to.
Fajne zakupy jeżówkowe poczyniłaś Będzie co podziwiać za rok.
U Any zobaczyłam w stópkach hortensji i bardzo mi się ta kompozycja spodobała. Fajnie wyglądają w większym skupieniu, w rzędzie. Takie w kupce mi się nie podobają ...Do rzeczki może się przekonam. Biorę
LyraBea 14:11, 11 wrz 2016

Podczas wizyty u Iwonki, Mirka sprezentowała Skrętniki. Przyjęłam zupełnie nieświadoma ich uroku. Teraz żałuję, że nie rzuciłam się na więcej Cudne są!
zoja 15:05, 11 wrz 2016

Śliczne te skrętniki pierwszy raz o nich słyszę.
To kwiatki domowe?
anbu 15:31, 11 wrz 2016

Super ten rozchodnik też dopiero od niedawna poważnie myślę o nich u siebie dobrze, że się zdecydowałaś
tulucy 22:34, 11 wrz 2016

I ja też dopiero od 2 lat mam u siebie rozchodniki - i coraz bardziej je lubię, najbardziej za bezproblemowość po prostu wtykam do ziemi, a on ładnei rośnie... Teraz mam 6 odmian już
Makusia 10:49, 12 wrz 2016

Rozchodników nie mam, ale już choruję na nie- poczekam do przyszłego roku i mus mieć!
Dominika11 11:29, 12 wrz 2016

ja też mam zamiar powiększyć swój areał rozchodnikowy - teraz jak coraz bliżej jesieni to wyglądaja obłędnie - a pomysleć, że chciałam się go pozbyć - ale ja głupia
Zana 17:51, 12 wrz 2016

Bea, widzę że zasoby roślinne z łupów się u Ciebie powiększają. Ja Kochana nie wiem jak można nie lubić rozchodników. Fakt, że motyle je uwielbiają. W sobotę jak zajechałam na swoją działkę, to się po prostu zadziwiłam - na każdym rozchodniku siedziało po 4-5 motyli, a mam ich posadzone 8 sztuk. Widok był niesamowity. O tej porze roku rozchodniki dają piękny efekt w ogrodzie, szczególnie połączone z trawami. Nie marudź tylko się zakochaj.