Spojrzyj na strone "rozacwiek" - to roza tam jest, lub "rozarium" tak musisz szukac odpowiedzi na twoj problem bo zdjecia nigdy nie oddaja rzeczywistosci.
Nieliczne posadzone do gruntu dalie. Sporo ich zamówiłam na wiosnę ale jeszcze siedzą w doniczkach nie posadzone- część posadziłam do donic większych. Tak żeby chociaż te bulwy mi sie nie zmarnowały.Może będzie więcej siły w przyszłym roku
I jeszcze jedno miejsce na kóro nie mam żadnego pomysłu. Proszę o jakieś fajne propozycje.
Tych czerwonych nabłonek już nie ma.
Teraz lecę później napiszę więcej.
Pa i pozdrowienia dla odwiedzających
I wczorajsze zakupy- miałam ochotę dokupić sobie jeżówek- całkiem fajne były u mnie w Konopnicy i chyba tylko po 9 zł. ale odmiany nie opisane
Przy tej jednej różowej było napisane że to Piccolino ale wg mnie za wysoka jak na tę odmianę, więc będę obserwować
I taki fajny dzwonek podobno zimujący- ale to się okaże po zimie
Witam, podłuższej przerwie. Wykopałam trochę roślin i mam miejsce nowe nasadzenia. Chciałam posadzić hortki i bukszpanu i co ś jeszcze wszystkie propozycje mi!w widziane.
Ta najstarsza u mnie z odmianowych Southern Belle - 2 letnia
I z ubiegłego roku Pow Wow- ale mało co jej nie skasowałam po zimie bo nie zauważyłam jej i zdeptałam- powoli odrastała
I najzwyklejsze ale też piękne
Jednak się okazuje, że pomylona werbena patagońska nadal grasuje wśród nasion. Teraz nie jestem w stanie zidentyfikować z jakiej to było firmy, bo nasiona miałam z dwóch. Z niesławnej firmy L. i innej.
a powinna być taka