Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 08:46, 09 wrz 2016

amelia_b napisał(a)
Ewciu piękne zdjęcia róż u ciebie zawsze można oczy nacieszyć profesjonalną fotografią

Dziekuje Ja u Ciebie właśnie oczy cieszę fotkami
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:47, 09 wrz 2016

Zana napisał(a)
Ewuniu bardzo Ci dziękuję, Big Purple i Mme Boll to chyba będzie dobry kierunek. O reszcie muszę sobie jeszcze poczytać. Summer Song nie wykluczam, ale to na inne miejsce.

Big Purple ma piekne kwiaty i zapach, ale krzaczek bardzo jest wyprostowany, taki mało reprezentacyjny. Potrzeba mu wg mnie trochę bylin lub traw dookoła
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
margaretka3 09:41, 09 wrz 2016

Anda napisał(a)

Ten kolor jest świetny!
Ja też mam hibiskusy, najdłuższa bylinówka ma w plecach żywopłocik z hibiskusów. Rosną od małych siewek, ale już docierają do wysokości, że widać je zza kwiatów. Może w przyszłym już będą górować nad nimi.
Widziałam raz w Rzeszowie okaz piękny. To był hibiskus chyba 4 metrowy poprowadzony jako drzewo. Bajkowe niebiesko kwitnące drzewo
Bodziszek tak wysoko się wspiął? Pnący chyba ha ha
margaretka3 09:41, 09 wrz 2016

dubelek, to jeszcze napiszę, że róże też cudne wszystkie!
Anda 11:57, 09 wrz 2016

margaretka3 napisał(a)

Ten kolor jest świetny!
Ja też mam hibiskusy, najdłuższa bylinówka ma w plecach żywopłocik z hibiskusów. Rosną od małych siewek, ale już docierają do wysokości, że widać je zza kwiatów. Może w przyszłym już będą górować nad nimi.
Widziałam raz w Rzeszowie okaz piękny. To był hibiskus chyba 4 metrowy poprowadzony jako drzewo. Bajkowe niebiesko kwitnące drzewo
Bodziszek tak wysoko się wspiął? Pnący chyba ha ha

Ten hibiskus to Duc de Brabant. Też lubię bardzo ten kolor Szkoda, że nie mam wszystkich 3 hibiskusów w tym kolorze. A bodziszek u mnie rzeczywiście pnący To Rozanne.
Siewki hibiskusów przeważnie rosną szybciej, niż tych odmianowych.
W Rzeszowie taki duży okaz, wow. Najwyraźniej zimy mu nie straszne
Ostatnio widziałam bardzo ładnego niebieskiego hibiskusa w szkółce - Blue Bird. Szkoda, że miejsca nie mam
inka74 13:59, 09 wrz 2016

Ewa - czy zmierzyłabyś mi swoją Jude? Szerokość i wysokość, tak około, na necie niby 70-100 cm wysokość ale o szerokości niewiele piszą a to akurat dla mnie ważne
Anda 16:21, 09 wrz 2016

inka74 napisał(a)
Ewa - czy zmierzyłabyś mi swoją Jude? Szerokość i wysokość, tak około, na necie niby 70-100 cm wysokość ale o szerokości niewiele piszą a to akurat dla mnie ważne

Zmierzyłam, ma tak ok. 60 cm wysokości i 40 cm szerokości. Wiosną ją krótko ciachnęłam i się na mnie pogniewała Rozbujała się dopiero w lipcu. Mam ją krótko, tylko dwa sezony. Myślę, że w przyszłym będzie szersza
inka74 16:53, 09 wrz 2016

Idealne ma wymiary, nawet jak trochę się rozbuja tez miejsce mam w takim razie dla niej dobre Dziękuję!
17:07, 09 wrz 2016
a ja nie mam pełnych hibiskusów mam te zwykłe (tez odmianowe ale metki odfruneły)

Węgry hibiskusami stoja tam całe pasy przy drogach to hibiskusy albo perukowce ....do znudzenia i juz początkiem lipca hibiskusy ładnie kwitną ...u mnie w drugiej połowowie sierpnia .

wyglad perukowców mnie utwierdził w przekonaniu ze tych krzaków u mnie nie bedzie ...hibiskusy mi sie spodobały ...ale jakbym wiedziała ze mam kupic pełne odmiany to najprawdopodobiej bym tak zrobiła ...wymieniac nie bede chyba ze na hortensję

PS. czytam skrupulatnie uwagi o LO ...kusi mnie
Rench 17:45, 09 wrz 2016

Piękne zdjęcia ! Profesjonalni fotografowie powinni zamieszczać 2x więcej,niż pokazują

Powiedz w jakich odległościach masz posadzone żurawki,że one maja taki jednolity ciąg ?

Poczytałam co piszecie o LO,a ja wywaliłam New Dawn,bo mi dach od wiaty podnosiła,na konto LO, Ale zrobiłam wymianę ,ech