Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Do raju daleko - u Ewy 19:46, 20 sie 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

U mnie zimno od wtorku, a od wczoraj pada! Ogród bardzo dobrze podlany
Z opryskiem trudno teraz trafić. Ale od jutra ma być lepsza pogoda, więc może Ci się uda.

Moja hortensja Schloss Wackerbarth zaczyna czarować kolorami tak jak lubię

roze masz cudne a ja ciegle na etapie wybierania.

ta hortensja zachwycam sie od wczoraj tylko mnie z neta wywaliło cudowna jest
Lawendowy zawrót głowy 19:44, 20 sie 2016

Do góry
Moje horki po burzy ktora u nas była trzy tygodnie temu cały zcas obwisłe niestety , musze je podpierac tak nimi pozamiatało

Lawendowy zawrót głowy 19:41, 20 sie 2016

Do góry
Justys moje buksy miały kryzys wiosna ,,,podlewałam zasilałam i całowałam to Siakowa mnie tego nauczyła )

Fryzja mozemy tam wciepnac co chcesz moze byc i leczko ))

Agatko jak reka lepiej ? nie wiem czy te zawchyty zasłuzone hihi ale dziekuje ))

Bardzo mi sie podoba rabata pod oknem , konwalnik rosnie jak gupi wreszcie !

Ogród w skali mikro cz.II 19:41, 20 sie 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)

Toszko akurat w kwestiach technicznych to mam bardzo fajna książkę , w której jest wszytsko jak ..krowie na rowie czyli..w sam raz dla mnie

Ooooo ..taka..

Ale moje zapytanie dotyczyło bardziej estetyki...czy masz zdanie na ten temat ?? czy ładniejsza będzie sadzawka wymurowana czy raczej sztywna forma plastikowa też może być całkiem , całkiem

Zabiłaś mnie pytaniem i książką nie wiem co bardziej mnie zabiło

Tak sobie dość długo myślę jakie oczko by było lepsze... a ponieważ oczka nie mam to tylko mogę poteoretyzować co ładniejsze i co praktyczniejsze.
Plastik:
- kojarzy mi się tylko z trzema kolorami - niebieskim, zielonym i czarnym.
- łatwo umyć i odglonić (pragmatycznie rzecz ujmując to wielki plus)
- łatwo zlikwidować
-zapewne łatwo zainstalować
- długo wygląda jak nowe
- zawsze wygląda jak plastik
ktoś zna jeszcze jakieś plusy???

Beton:
- kolor betonowy
- z czasem patyną się pokryje
- jest zarazem rustik i nowoczesne

o ironio, widzę więcej wad w montowaniu i utrzymaniu, ale jest (moim zdaniem) wielki plus - świetnie wygląda... ZAWSZE!

Ja bym zaciągnęła języka u posiadaczy takowych, betonowych. Na pierwszy ogień Danusia
Lawendowy zawrót głowy 19:31, 20 sie 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Joluś cudnie, cudnie, cudnie Chciałabym mieć kiedyś taki ogród, ech

Przeciez juz finiszujesz ))wiosna juz oczy nacieszysz Twoja ciezka praca w tym sezonie ))))u mnie pięc trowek i sto zdjęc hihihi )))

Lawendowy zawrót głowy 19:28, 20 sie 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
ooo Jolka!! Ale nam siebie w sezonie tym dawkujesz ale zdjęcia jak zwykle zachwycające i drzwi nowe i pięknie rozrośnięte rabaty, już nie mówię o kociołku ... aż żołądek mi ścisło
buziaki zostawiam

zarełko pychotka )) Lubisz kociołek ? czasu cos na lekarstwo ale cały czas z myslai z Wami )))

Lawendowy zawrót głowy 19:25, 20 sie 2016

Do góry
Jagodko jak miło Cie widziec , a wiesz jak moje choiny podrosły i tworza cudny zywopłot ))) fajne to sa roslinki fest je lubie ))

Nawigatorka tak co by to nie było bo myslałam ze pustynnik to ma wkopane metalowe barierki bo to dziadostwo lubi sie rozłazic ale nie mogłam sie oprzec co by u mnie troche bałaganu wprowadziła ))

Agus kora przekompostowana polecam dobrze robi roslinkom ))

Moniq cudnie sie spisuja wreszcie sie zamykaja hahha bedziesz zadowolona )))lawenda juz scieta )))wreszcie ))

Małgosiu mam nadzieje ze Ty wreszcie odpoczywasz ))
u mnie tylko hortki buksy i trawy to musi pasowac teraz bede sie kwiecie uczyła od Ciebie ze by cos ciegle oko cieszło )))

Dorciu dzieki bardzo moje buksy wzieły sie w garsc i ciesza oko bardzo mnie to cieszy ze nie choruja tego lata .....odpukac )))))

Kawa wysciskuje Cie mocno i nadrabiam u Ciebie

Ryska kochana kociołek tak ale kurcze nie za czesto hihihi ) wiesz odwykłąm od robienia fotek cos mi koslawo idzie ale jak zobaczyłam TWoje to mus sie podszkoliC

Leonku moj eMdługo sie gapił na Twoje fotki od długo ))) buziam ))

Lustro w ogrodzie 19:22, 20 sie 2016

Do góry
Danusiu Dopiero teraz przeczytałam Twoją odpowiedź. Masz rację ta ściana jest mega przytłaczająca(ale jest jeden pozytyw to jest nasz domek dokupiony kilka lat temu). Po lewej stronie wgłębnika (jest tam takie puste nie obsadzone jeszcze miejsce) planuję drzewo wielopniowe - mam już dwa takie przy ściance wodnej (to jest miejsce po drugiej stronie tarasu, widoczne z wgłębnika):

Ze środka wgłębnika widać tą rabatę ze świdośliwami tak:

Co myslisz więc o takim wielopniowym drzwie po lewo od wglębnika? Chodzi mi po głowie grab wielopniowy.
A jeszcze zastanawiałam się czy nie powtórzyć między donicą a smaragdami trzcinników Karl Foerster?
A jeśli chodzi o tą przytlaczającą ścianę co sądzisz o takim rozwiązaniu?
https://pl.pinterest.com/pin/353321533249313634/
Lub takim zadaszeniu?
https://pl.pinterest.com/pin/353321533249313678/

Lawendowy zawrót głowy 19:13, 20 sie 2016

Do góry
Ewa777 oj kociołka nie kosztowałas mus to nadrobic ))

Ewaknewka dzieki kochana kobitko małe jest tyz piekne hahha ) buziam Cie mocno dawno sie nie zgadałysmy musze u Ciebie nadrobic )

Juzia no wreszcie cos tam ogrodem nazwac mozna hihi kofam Cie za dobre słowo bardzo lubie te trawska bardzo )))))

Marzenko rabaty umnie dostaja kore przekompostowana, szybko sie wypłukuje , znika jak jest wiatr ale jest dobra dla roslin i jak mokra fajnie wyglada ciesze sie ze Ci sie drzwi podobaja )

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:46, 20 sie 2016

Do góry
krok po kroczku górną ścieżką

rzut oka w lewo

teraz w prawo

i dalej do przodu

Podwórkowa rehabilitacja 18:21, 20 sie 2016

Do góry
U mnie sama się wysiewa, bo zostawiam ją długo, z tego co pamiętam to dopiero wczesną wiosną wyrwałam, bo mi się podobała taka sucha.

Rozchodniki powoli rozwijają kwiatuszki.

Posłuchałam Basi, uszczknęłam przekwitnięte kwiaty floksów i znów zakwitły
W samym słońcu 18:20, 20 sie 2016

Do góry
Może podpowiecie jak zaplanować posadzenie hortensji. Aktualnie mam 4 limelight i 3 Annabell. Nie wiem czy jeszcze kupić 3 np Renhy czy Phantom czy inna kolorową.
Mam chyba 5 Tawul japońskich, około 8 bukszpanow małych i dwie trawy, ale nie wiem jaka to.
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:08, 20 sie 2016

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:04, 20 sie 2016

Do góry
Dziś zdjęcia wieczorową porą.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:59, 20 sie 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Chyba przesadzasz z tymi zmianami. Mnie sie podoba.

Maluch świetny.

Te rabaty muszę poprawić, a jest rabata, która w tej chwili jest w przeróbce to nawet zdjęć nie robię, bo wygląda koszmarnie. Od południa też trochę poprawiłam, myślę, że w przyszłym roku będzie lepiej.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 17:52, 20 sie 2016

Do góry
Latam z kosiarką.... lato mamy.. a eM pomaga dokonczyc ulozyc kostke bo rozwalone od kwietnia... h
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:50, 20 sie 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A wiesz jak już na ten chodnik czekałam? Pracę mam siedzącą to ruch wychodzi na zdrowie figurze , bo mam niestety tendencję zajadania problemów Gorzej z eM , ale się przynajmniej wyspał

Ja może nie zajadam problemów, ale łasuch jestem okropny.

Minuta w ustach, godzina w żołądku, a całe życie w biodrach.

Pozdrawiam.
NewLife w ogrodzie 17:36, 20 sie 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Ostatnio trochę się u mnie rzeczy niekoniecznie planowanych zadziało, więc podczytywałam Ogrodowisko i zaglądałam do siebie z doskoku. Wczoraj nadrobiłam. Dzisiaj kilka zdjęć ze spaceru po ogrodzie. Na zdjęciach wygląda jakby nie wiem jak dojrzały był. Potęga odpowiednio wykadrowanego ujęcia
Ślicznie wyglądają Stipy, które wsadziłam w dosyć zwartej kupie. Malutkie siewki dostałam od Gosi (Margo). Efekt na tej rabacie przerósł moje oczekiwania. Cudnie się mieni na horyzoncie, gdy słońce pada lekko z tyłu. Efekt dla mnie nowy, ponieważ to pierwszy rok tej rabaty i słońce jeszcze pod takim kątem na nią nie padało.

Śliczna ta rabata Piękne masz też berberysy i hortensje
Trzymam kciuki za bukszpany. Sąsiad mógł się przyłożyć lepiej do wykopania.
Ogród Ani :) 17:28, 20 sie 2016

Do góry
Mira to będziemy ten Twój jabol popijać przez długie, jesienne wieczory, projektując rabaty

Monia zaraz skrobnę Ci PW na temat kory i qpy

Toszko jak OW służy bukszpanom, to mnie jego stosowanie przekonuje
Bo to one (bukszpany z grzybem) są praprzyczyną moją i mobilizatorem moim do sporządzenia mikstury do oprysków

Może to zabrzmi jak wazelina ale zarówno Królowa Toszka jak i Król Mazan potrzebni bardzo na tym forum
Te nasze zagródki - ogródki biedne bardzo bez Was by były

Powiem Wam w tajemnicy, że będę miała nowe kompostowniki
Emuś zlecił robotę jakiemuś Panu Stolarzowi. Jeszcze nie wiem kiedy będą, ale ważne że będą Zacznę produkować mój własny, osobisty kompost
A jak będę miała własny kompost, to może się i skuszę na ANHK, tylko te wężyki wszystkie muszę rozgryźć, bo ja bardzo nietechniczna jestem

Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 17:22, 20 sie 2016

Do góry
Witam
Ostatnio odkryłem na serbach takie kokony. Nie wiem czy to przedziorek czy zwykły pająk i czy zaszkodzi moim drzewką. Może pomożecie?

W środku siedzi pełno małych pająków. Na jednym drzewku, są dość małe ok 60cm, jest po jednym takim kokonie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies