Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 12:55, 20 sie 2016

Kasik napisał(a)

Co to znaczy Ela History- historyczna?
Ja właśnie oddałam 3 sztuki.

Napisz nazwę- moje źle trzymały krzak, rosły rosochate i bardzo szybko oblatywały płatki. Kwiatki miały małe, a przy pogodzie deszczowej miały trudności z rozkwitnięciem.
U Ciebie jest mało miejsca i trzeba 3 razy się zastanowić.
To tylko tak ku przestrodze Nie gniewaj się.
Ale jeśli już przemyślałaś to mój post wyrzuć do kosza.
Jeszcze coś - jednak
Jak wróciłam do zdjęcia to widzę, że ona ma duże kwiaty. Bo ja pisałam tylko o historycznych.

Kasiuuuu jak posta wyrzucać ???? Noo coś Ty. ...podziękować
History to prostu nazwa róży..
Wszystkie sugestie mile widziane

http://aniads-rosegarden.blogspot.com/2010/10/history.html

Dziewczyny mnie kusiły Leonardem , i on jesr naprawdę cuuudny..ale kolor nie ten a miejsce jest tylko na jedną różė więc jest dokładnie tak jak piszesz Kasiu...wybór musi być dogłębnie przemyślany...
Kasik 14:15, 20 sie 2016

gierczusia napisał(a)

Kasiuuuu jak posta wyrzucać ???? Noo coś Ty. ...podziękować
History to prostu nazwa róży..
Wszystkie sugestie mile widziane

http://aniads-rosegarden.blogspot.com/2010/10/history.html

Dziewczyny mnie kusiły Leonardem , i on jesr naprawdę cuuudny..ale kolor nie ten a miejsce jest tylko na jedną różė więc jest dokładnie tak jak piszesz Kasiu...wybór musi być dogłębnie przemyślany...

Ela- piękna - widziałam u Ani

Super wybór
m_gocha 14:58, 20 sie 2016

Zaglądam często, podczytuję od początku, choć tego trochę jest Mój ogród też w skali mikro. Chciejstw sporo a miejsca mało I tak upycham to tu to tam Lustro super wkomponowane - przyznamy że jedno z moich marzeń ogrodowych A tu jeszcze oczko w zamyśle.... Pozdrawiam
gierczusia 15:38, 20 sie 2016

m_gocha napisał(a)
Zaglądam często, podczytuję od początku, choć tego trochę jest Mój ogród też w skali mikro. Chciejstw sporo a miejsca mało I tak upycham to tu to tam Lustro super wkomponowane - przyznamy że jedno z moich marzeń ogrodowych A tu jeszcze oczko w zamyśle.... Pozdrawiam

Gosiu witaj w moim mikro królestwie w porównaniu z Twoimi 6 arami moje 30 m2 to naprawdę maleństwo

Na lustro masz dużo fajnych miejsc,a i ma się w nim co odbijać , bo masz cuuudne topiary pomyśl.....z lustrem jest łatwiej niż się wydajerama , kotwy , szklarz i już a oczko...już jest, ale musi być zmodernizowane bo wygląda naprawdė kiepsko

Pozdrowionka i zapraszam
gierczusia 15:39, 20 sie 2016

Kasik napisał(a)

Ela- piękna - widziałam u Ani

Super wybór

Nooo to ja się cieszę że nie wybrałam najgorzej

Buziole
JulkAd 16:34, 20 sie 2016

Poczytałam zaległości. Ty to bez remontów żyć nie możesz ...jak nie w domu to w ogrodzie (zbiornik wodny konieczny w tym sezonie?). Pamiętaj Ela, że wakacje ku końcowi, odpocznij o ile jeszcze możesz ...ja już od poniedziałku idę. Czekam na fotkę mebli na tarasie

Ściskam siarczyście
Bea 16:42, 20 sie 2016

Różę fajna też taką bym chciała.
Meble fajowe. Byłam i oglądałam.
anbu 17:52, 20 sie 2016

Przyszłam oblukać nowe meble tarasowe a tu ni ma
Zielona 19:39, 20 sie 2016

Gierczuś - kiedyś usłyszałam, że ktoś kupił różę w pojemniku, która była "golasem" nie sprzedanym wiosną i wciśniętym do doniczki. Niestety nie przekorzeniła się i trudno ją było nazwać "różą z pojemnika". Tylko po to zaglądam różom w korzenie - by sprawdzić, czy je mają

A Twoja ze zdjęcia wygląda bardzo ładnie Dlatego twierdzę, żeś ekspertem i ładną wybrałaś
Toszka 19:41, 20 sie 2016

gierczusia napisał(a)

Toszko akurat w kwestiach technicznych to mam bardzo fajna książkę , w której jest wszytsko jak ..krowie na rowie czyli..w sam raz dla mnie

Ooooo ..taka..

Ale moje zapytanie dotyczyło bardziej estetyki...czy masz zdanie na ten temat ?? czy ładniejsza będzie sadzawka wymurowana czy raczej sztywna forma plastikowa też może być całkiem , całkiem

Zabiłaś mnie pytaniem i książką nie wiem co bardziej mnie zabiło

Tak sobie dość długo myślę jakie oczko by było lepsze... a ponieważ oczka nie mam to tylko mogę poteoretyzować co ładniejsze i co praktyczniejsze.
Plastik:
- kojarzy mi się tylko z trzema kolorami - niebieskim, zielonym i czarnym.
- łatwo umyć i odglonić (pragmatycznie rzecz ujmując to wielki plus)
- łatwo zlikwidować
-zapewne łatwo zainstalować
- długo wygląda jak nowe
- zawsze wygląda jak plastik
ktoś zna jeszcze jakieś plusy???

Beton:
- kolor betonowy
- z czasem patyną się pokryje
- jest zarazem rustik i nowoczesne

o ironio, widzę więcej wad w montowaniu i utrzymaniu, ale jest (moim zdaniem) wielki plus - świetnie wygląda... ZAWSZE!

Ja bym zaciągnęła języka u posiadaczy takowych, betonowych. Na pierwszy ogień Danusia