duzo sfotografowalam bez nazwy, bo nazwa byla niekorzystnie ulokowana albo stala miedzy dwoma krzaczkami i nie wiedzialam do ktorego nalezy no i czasu nie mialam za bardzo
chyba bedzie duuuzo fotek, no bo jak tu sie ograniczyc. I tak nie sfotografowala wszystkich , ponoc bylo 400 odmian
Na poczatek odmiany z czesci muzealnej, nie do sprzedazy
Zdjęcie dla Ewy K., która prosiła o info dot. śliw.
Nie jest z tymi śliwami tak źle jak na zdjęciu... Dziś ponuro, deszcz pada, liście mokre i gałęzie idą w dół. Ładnie wyglądają podświetlone południowym słońcem.
Asia kupilam sobie hosty "Praying Hands" (tu dwie sadzonki włożone do jednej doniczki)
Świdośliwę i skrzyp z dwóch źródeł, bo ciekawa byłam jak będzie różnica w sadzonkach
Po dwie sadzonki Śkrzypu Zimowego Robustum (po prawej w misce dwie sadzonki na raz)
Jak widać te mniejsze sadzonki ladniutkie zielone, ale te drugie za to już grubaśne i trochę im się wygło w pudełku
Będę musiała ich trochę dokupić, żeby to jako tako wyglądało w pojemniku
O, ja też taką samą posadziłam na wiosnę., przy różach. Ma chyba z 10 kwatów.
Ale też niska urosła.
Nic, na drugi rok urosną nam
Ale dużo masz hortensji.I piękne odmiany.Nie wszystkie mam.
Moja Bavaria , kupiona w tamtym roku.Jest malutka na 20 cm.ale kwitnie
Bardzo się cieszę, że do mnie wpadłeś Wszystkich hortensji nie pokazywałam, bo część ogrodowych kwitnie dość skąpo. Bukietowe zaś są w pąkach i wszystkie wyglądają teraz podobnie.
U mnie nie pada, ale bardzo dużo jest chmur. Żeby zrobić zdjęcia musiałam wychodzić kilka razy, żeby złapać trochę słońca Wiem, że masz w planie prace ogrodowe i deszcz wtedy przeszkadza. Odpocznij na razie przy lekturze lub programach ogrodowych - na to też zawsze brakuje czasu A przecież to przyjemne
Lilia REDFLAVOUR - jedna z perwszych , która trafiła do mojego ogrodu, ok, 7 lat wstecz [
Trojeść bulwiasta - Trojeść, tą mam już kilka lat.Posiałam, i potem sama się wysiewa.Ładna taka żaróweczka
Hej Reniu, wróciłaś, cudne miejsca zobaczyłaś, nigdy tam nie byłam
Spotkanie udane
Zobacz, jak ładnie zakwitł krwawnik z nasionek od Ciebie. Różnymi kolorami, ale bardzo mi się podoba Nawet środki kwiatków są różne