Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

aga_podlasie 11:30, 19 sie 2016

Uznałam, że jak mi obsługa zwróci uwagę, to powiem, że przecież po sobie posprzątam. Ale najwyraźniej wariatkę wszyscy woleli omijać z daleka
zoja 11:36, 19 sie 2016

aga_podlasie napisał(a)
Uznałam, że jak mi obsługa zwróci uwagę, to powiem, że przecież po sobie posprzątam. Ale najwyraźniej wariatkę wszyscy woleli omijać z daleka

Myślę, że czekali aż skończysz i ewentalnie wtedy by o bałaganie wspomnieli gdybyś taki pozostawiła. Domyślam się, że pracownicy też mogą mieć ogródki i rozumieć nasze szaleństwo
lojalna_ 16:11, 19 sie 2016

Jezowki sliczne ) a z hortkami duet wysmienity , roze masz tez piekne a ja ciagle bez ale z zamiarem kupna. Pod hortkami swietne masz kulki to tujki?
Anda 16:14, 19 sie 2016

Zaczął się już szał cebulowy?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
UlaB 17:58, 19 sie 2016

aga_podlasie napisał(a)
Będę sadzić, już mam co Ograbiłam dwie B. z takich:

Do tego wykupiłam wszystkie białe czosnki i wszystkie iryski, ale ich dają mało, 1 paczka na karton. Dosadzę też Dolls Minuet, bo w tym roku były piękne. I jeszcze jakieś bladoróżowe. I na razie tyle. Poczekam na kolejne sklepy i drugi wysyp w B. wtedy może będą Exotic Emperor.

Narcyzy u mnie też słabo rosną, sadzone w poprzednich latach czasem nie kwitną. Stawiam jednak na tulipany. Te są niezawodne.

kupiłam te same tulipki ale nie szalałam jak Ty Wystarczyła mi zawartośc jednego kartonu Czy DollsMinuet były w kartonach? Nie zwróciłam uwagi. One sa ciemnorózowe, prawda? Podobały mi sie równiez hiacynty ale na razie odpuściłam - doszłam do wniosku ze bede kupowac wiosną już kwitnące, gdy widac ich realny kolor. Bardzo mi sie podobały tej wiosny wsadzone w skrzynie przy wejściu - pachniały mi obłednie przy drzwiach.
Exotic Emperor zdaje sie juz są w sprzedazy ale w Obi (jade w przyszłym tygodniu do tresiowej to pewnie nawiedze Obi) - ja bym popatrzyła równiez w LM. Iryski tez chce dokupic ale w kartonach które przeglądałam były tylko te jasne, a ja chce ciemnych. Widziałas ciemne? Robiłam przegląd z jedną panią i tez narozwalałysmy ale potem grzecznie poustawiałysmy kartony i przykleiłysmy spowrotem cenę
Ciekawa jestem co robimy nie tak z narcyzami. U mnei nawet juz nie powinno im byc za mokro - nie wiem co za czort. A były te fajne narcyzki... kurcze, moze po nie wroce i zaryzykuje...

W których janinkach robisz zakupy, żebym wiedziała gdzie ograbione i nie zaglądać na darmo?

UlaB 18:00, 19 sie 2016

zoja napisał(a)

Myślę, że czekali aż skończysz i ewentalnie wtedy by o bałaganie wspomnieli gdybyś taki pozostawiła. Domyślam się, że pracownicy też mogą mieć ogródki i rozumieć nasze szaleństwo

ja mysle, ze oni to widza na codzień w wydaniu wielu osób gdy sa fajne rosliny w dobrych cenach
zoja 18:06, 19 sie 2016

UlaB napisał(a)

ja mysle, ze oni to widza na codzień w wydaniu wielu osób gdy sa fajne rosliny w dobrych cenach

Wlasnie z b wyszlam
I mam te pelne i elegant lady
Jeszcze kilka podejsc i bedzie rzeczka
UlaB 18:32, 19 sie 2016

zoja napisał(a)

Wlasnie z b wyszlam
I mam te pelne i elegant lady
Jeszcze kilka podejsc i bedzie rzeczka

brawo
zoja 20:28, 19 sie 2016

UlaB napisał(a)

brawo

aga_podlasie 21:49, 19 sie 2016

lojalna_ napisał(a)
Jezowki sliczne ) a z hortkami duet wysmienity , roze masz tez piekne a ja ciagle bez ale z zamiarem kupna. Pod hortkami swietne masz kulki to tujki?

Tak, to tuje Mr Bowling Ball. Są idealne, polecam.
Ty zamierzasz kupić róże a ja marzę o powojnikach takich jak Twoje. Od momentu jak je zobaczyłam po raz pierwszy kilka lat temu