Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 11:13, 06 lip 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
i dalej

Kasiu raj dla oka i dla fotografasłoneczny ten twój poranek, ślicznie
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:12, 06 lip 2016

Do góry

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:07, 06 lip 2016

Do góry
Lilie

Ogród z pergolą 11:07, 06 lip 2016

Do góry
faaaaaaaajnie tnx
przeglądam stare "działkowce" i wpadł mi taki artykuł w oko

zastanawiam się nad rabata srebrno-niebiesko-białą, popularna na pinie jest
https://pl.pinterest.com/pin/166422148709149458/

założeniem tej rabaty oprócz kolorów jest tez miejsce: sucho i słonecznie
myslę o takich roślinkach
Bylica luizjańska 'Silver Queen'
wydmuchrzyca i stipa
werbena
przegorzan
lawenda
perovskia
szałwia srebrzysta
miodunka

pasowaloby mi przenieść na nią też artemis bo mnie wkurza śmieciuch ale niewiem czy mi nie zaburzy koncepcji liśćmi..
dziewanna jedwabista tez jest super tylko te jej żólte kwiaty :/
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 11:05, 06 lip 2016

Do góry
Spróbowałam przybliżyć trochę liście i kwiaty
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:02, 06 lip 2016

Do góry

Zakątek z ławeczką wygląda bardzo ładnie Oj przysiadło by się z dobrą książką i zapomniało o świecie Superowo
Szmaragdowy Zakątek 11:01, 06 lip 2016

Do góry
Doniesienia owocowo-warzywne ze "szmaragdowego..."

pomidorki jeszcze chwilka...

za to porzeczki i agreścik już są...do wyboru do koloru

a jeżyn to w tym roku chyba nie przejemy....
W basiowie - kiedyś tu będzie ogród... 10:58, 06 lip 2016

Do góry
Racja, róże w lawendzie wymiatają

a tak a'propos, ta rabata właśnie kiedyś...czyli w maju

i dziś

Myślę, że muszę tam zrobić obrzeże, pomiędzy lawendą a dereniami i wysypać kamyki. o inaczej nie dojdę z nią do ładu.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:57, 06 lip 2016

Do góry
Jeszcze z ognistej.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:51, 06 lip 2016

Do góry
Hahaha, faktycznie klonik robi wielkie wrażenie ale spoko, urośnie
Z te rośliny z przechowalnika to może komuś oddaj po prostu? Ja tak zrobiłam z kilkoma, które kupiłam w czasach przedprojektowych obdarowani bardzo zadowoleni

Coś nie mogłam zrobić dobrych fot tych platanów, światło nie pozwalało i wiatr
Ale są takie mniej więcej, sadzone w zeszłym roku

i z bliska, mają śliczne liście

Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 10:49, 06 lip 2016

Do góry
emanuel napisał(a)
Witam serdecznie
Proszę o pomoc w rozpoznaniu co dolega mojej sosnie.

Z góry dziękuję za pomoc

Pierwsza rzecz, jaka mi przyszła do głowy, to brak wody. Jeśli nie widać żadnych pajęczyn, nic nie siedzi na tych igłach (zobacz od spodu, jeśli trzeba weź lupę, złam taką igłę i zobacz czy czegoś nie ma w środku), to może jest to wynik suszy. Iglaki zwykle pokazują, jak się czuły 1-2 tyg temu, więc nie chodzi o brak wody dzisiaj czy wczoraj, ale jakiś czas temu (np. było bardzo gorąco, deszczu brak i nie była podlewana). Ale mogę się mylić, być może to jakiś szkodnik.
Na marginesie: masz pod korą matę czy jest ziemia?
Chwasty w trawniku 10:39, 06 lip 2016

Do góry
Witam
Przedstawie zdjęcia chwastów w trawniku i prosze wyjaśnić ŁOPATOLOGIĄ jak odróżnic chwastnice od wiechliny rocznej .Czym sie różnia liście albo inne rzeczy na tych roślinach.

Pozdrawiam
W oflisowym ogrodzie 10:36, 06 lip 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Dziękuję za odwiedziny u mnie i przyszłam przywitać się u Ciebie. Twoje klimaty takie jak lubię. Pozwolę sobie zaglądać. Zwróciłam uwagę na buczka płaczącego. Ile lat czekałaś, żeby tak duży urósł? Mój strasznie się ociąga.

A ten pomarańczowy kwiatek to może gailardia?

Anula witam u siebie
Tak to jest gailardia
Trochę historii buka
2011

2012

Nie mam fotki z 2013 ale wystrzelił w tym czasie
2014 prostowałam go i wyciągałam przewodnik na kiju

2016
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:29, 06 lip 2016

Do góry
Wysiewane wiosną szałwie zaczynają kwitnąć. Werbena hastata, choć maleńka w stosunku do swoich docelowych wymiarów, też już kwitnie. Szałwia muszkatołowa nabiera masy.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 10:23, 06 lip 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Kasiu pysznoglowki sa od bialych po bordowe

Piękne. I te dystanse!
Typografia ogrodu 10:19, 06 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Informuje ze temperatura w naszm basenie wynosi 31 stopni zatem plazowanie trwa w najlepsze

Sprzyja temu tez brak powiadomien...

Z ogrodowych czynnosci ograniczam sie do delikatnego slalomu z wezem

A i M przytransportowal dzis pierwsze z trzech koryt z piaskowca dzielny moj
Szukalam jednego znalazlam trzy ale nic nie zginie
I choc to akurat pewnie stanie sie donicą to koryta poszukiwalam w zupelnie innym celu.ale to ze jakies dwa tygodnie, a to dlatego ze dopiero za tydzien przywieziemi dwa pozostale z uwagi na utrudniony transport i potrzebnych do tego ludzi bo koryta maja 3,3 metra dlugosci

Przy okazji wydobywania dzis koryt z pierwotnego miejsca M poznal sympatycznych ludzi co dodatkowo cieszy.

Mam nadzieje ze fajnie wpisza sie w nasz ogrod.zreszta kamien pojawi sie u nas jeszcze w kilku postaciach

Świetne!
Typografia ogrodu 10:16, 06 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
wczoraj mówie do M: jutro kopiemy fundamenty pod pergolę. propozycja z kategori nie do odrzucenia. no i poszlam z rana, wbiłam łopatę - pada. oczywiścoie deszcz potrzebny bo planowałam dzs nawadnianie odpalić ale niech się do popołudnia wypada bo znów mi motywcja odejdzie.

ale co tam dwa otworki w deszczu pokopałam. do miana fundamentów im jeszcze daleko. a to dlatego, że tam gdzie mamy plac pod pergolę zdjęlismy kiedys koparką humus i wsypaliśmy wszystkie wykopane na naszej działce kamienie polne. a było tego sporo (zaraz poszukam fotki) więc teraz kopiemy w kamieniach jeden wyciągałam 30 minut...

ps widzicie to maleńkie drzewko? to dziś ekran lipa

2013

No i dla przypomnienia
Dzis

Aż chce się oglądać.
Typografia ogrodu 10:12, 06 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Ja mam vive choc nie z Obi a z innego miejsca i bardzo jestem z niej zadowolona.jest duza, bardzo gesta,piekna zima i tworzy geste kule. Mialam kiedys te ciemna i nie wygladala tak dobrze.ale ja tez patrze na lawende jak i na inne rosliny bardziej afhitektonicznie niz kolorowo wiec jej bladosc mi nie przeszkadza.oby urosla bo miejsce ma trudne.ale licze ze dogoni starsze egzemplarze

Co do kamienia jest juz wyczyszczonymyjka i zaraz inaczej wyglada. Piszesz o zegarze zatem zdradze ze mial wlasnie z zarna powstac zegar sloneczny.ale nie wiem czy by mi wiedzy i inteligencji starczyło polysly byly tez inne: wiatrowskaz(ale nie taki z kogucikiem),roza wiatrow,stolik ale ostatecznie pewnie skonczy sie na poidelku.jedynie trzeba mu dodac kilka unowoczesniejacych elementow i to obmyslam.

Lawenda i żarna i obraz rodzinny u Teściów w jadalni na ścianie - bardzo mi się podoba. Ale nie doczytałam skąd żarno - wracam dalej.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:12, 06 lip 2016

Do góry
Goździki szabo w tym roku oszalały. A dopiero zaczynają... Będę się upajać zapachem

Bylinowa zmienia swe oblicze Brakuje mi jednak werbeny, która w tamtym roku przezimowała i już o tej porze kwitła, mając półtora metra.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:08, 06 lip 2016

Do góry
rozark napisał(a)

dzięki, to z tel. było robione, obiecuję poprawę

Byłysmy na wycieczce w Powsinie, na różach . Zaspokoiłam apetyt na wydoki różane, na szczęście, bo bedę mieć gości w ten weekend i do Forst nie pojadę.

zostawiam dla ciebie taki widoczek

Ojej! I Białystok i Końskowola! I ja czekam też na opinię o Zephirynie. Bo też ją mam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies