Proszę bardzo Biało - żółty jest śmieszny, choć mu słabe zdjęcie zrobiłam.
A rozchodniki wielkie byczki się zrobiły Może być ciekawie jak zakwitną
Dobrej nocy Macham zielonym
Bardzo proszę o podpowiedz jak i kiedy ciąć moje młódki? Maleństwa sadzone były rok temu co 40cm i jeszcze się nie stykają. To lawenda wąskolistna Hidcote, mam ich ponad 50szt. Część prawie przekwitła, ale wiele krzaczków ma jeszcze nie rozwinięte pączki.
Elu, tak pestkowe tniemy po zbiorach. Tylko trzeba wybrać porę niezbyt upalną, Mam na myśli nie porę dnia, a raczej tygodnia.
Za komplementy dziękuję, pewnie nie zasłużone, ale miłe.
Błyxa-trawko wodna kochana, grajdołek to ja mam! U Ciebie przestrzeń jak okiem sięgnąć! I w dodatku pięknie zaaranżowana! Również pozdrawiam.
Boski tylko na foto.. ale z góry już jest do... czytam, że lubią ludziska jak w trawniku jest różne inne zielsko.. ..bo to tak swojsko i ekologicznie..
Mam odmienne zdanie, bo ani to swojsko ani ekologicznie .. trawnik ma być trawnik, a jak już to łąka kwietna.. Danusia wrzuciła u siebie 2 foty z wyjazdu... a tam trawnik marzenie.. nie topiary. a trawnik jest obiektem westchnień.. i czymś co nadaje elegancję ,daje ramy, tło.. taka kropka nad i. Nie czarujmy sie.. brzydki trawnik zawsze zeszpeci ogród.. nawet najpiękniejsze rabaty przy zielsko wkoło będzie tylko kwiatkiem (bardzo pięknym) do kożucha.
Homar na plastykowym talerzu
Obraz bez ramy
Brudne giry do eleganckich szpilek (może dlatego nie ubieram się elegancko ...)
I ostatnio się dowiedziałam, że gaz w wypasionym BMW też nie przystoi.... ale tego to nie wiedziałam.....
To nigdy nie będzie spójne jako całość..
Tu pasuje fioletowa tawułka.. znalazłam.. mam taką.. tylko jak ma przeżyć pod jodłami .. u Danusi tak inspiracja była..
Kochani moi odezwę się później, najprawdopodobniej dopiero po weekendzie. Ścigam się z czasem, jestem totalnie mega niewyrobiona a za chwilę zjadą się goście. Czasu na życie ostatnio mi brak ale wpadłam zaprezentować wam dzisiejsze dzieło. Robiliśmy w deszczu i do późna ale udało się skończyć. Oto moje ciurkadełko je jak oceniacie?