Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 23:12, 16 sie 2016

alis napisał(a)

Wooow Iwonka, jak miło Cię widzieć Ślicznaś Ty i śliczne te Twoje rabaty, zachwycam się nimi.
hihi dzięki Alu
iwka 23:14, 16 sie 2016

Toszka napisał(a)
ja proponuje "męski świat przesłonić żywopłotem tak, by przejście było bardziej w prawo (na planie), aby zapraszało widocznym przejściem w głąb i odwracało uwagę od męskiego zakamarka Tak jak zaznaczyłaś przejście na planie, to zmusza cię do "wchodzenia w męskie sprawy" No chyba, że o to chodzi, a ja mącę

Krótko mówiąc - eMusiowi zrobić oddzielny ogrodowy pokój

nie umiem inaczej planu zrobić, tu naniosłam wszytki budynki na działce. Wiem, że to wszystko nie tak jak powinno być ale teraz już nic nie zmienię. Na środku stoi nowy dom. Od wjazdu prosto do garażu, ale chcąc dojechać do garaży dalej trzeba całą prawą stronę domu objechać. Zaznaczyłam na szaro trasę przelotową oczywiście wybrukowane będzie tylko kawałek przed domem i wjazd, ale to w dalekiej przyszłości. Tak samo do rozbiórki będzie stary dom (budynek na samym dole po lewej stronie) ale to dopiero jak się przeprowadzimy. Budynek w kształcie L to piwnica, która chyba raczej zostanie.

na różowo zaznaczyłam pokój męża,na samym końcu mam warzywnik, maliny, porzeczki itp.

z prawej strony (południe) mam świerki i tuje. Z lewej do obsadzenia i w poprzek zasłaniając eMa.

czytelnie teraz to opisałam ?
babka 23:17, 16 sie 2016

iwka napisał(a)

Bordowe kwiatki to kosmos czekoladowy w FC

A no widzisz to moje upodobania są trwałe, w ubiegłym roku tez się nimi u Ciebie zachwycałam
Jednak sobie ich nie kupiłam, nie bardzo mam je gdzie wsadzić. Pomysła znaczy się nie mam. A one jakoś wyższe mi się rok temu zdawały ...
iwka 23:24, 16 sie 2016

wyższe były faktycznie bo rosły tylko w trawach, a teraz rozchodniki je zabiły, na fotce nie widać bo ten biedny kosmos szukał słońca i tak się wyciągnął, ogólnie słabe w tym roku
amelia_b 23:33, 16 sie 2016

O jaki ty piękny plan zrobiłaś nadrobię jutro, buziaki zostawiam
anbu 08:09, 17 sie 2016

iwka napisał(a)

czytelnie teraz to opisałam ?

Bardzo czytelnie teraz to opisałaś No teraz rozumiem wszystko
A oddzielny pokój dla eMa super pomysł
kasja83 08:10, 17 sie 2016

iwka napisał(a)
wszystkie tulipany mam z biedronki i lidla, dwa lata kwitły bez zastrzeżeń, pomyłki też się nie zdarzyły, no może z lidla miały być piękne różowe a były takie liliowe

A Iwonka cena za cebulę Sapporo to myślisz, że spoko?
Mirka 08:19, 17 sie 2016

Iwona plan bardzo czytelny.Ciekawa jestem realizacji Jakie wymiary ma twoja działka?Wstawiłam u siebie rozchodnika z podziału zobacz czy to Matrona.str.336
Mixtoorka 09:01, 17 sie 2016

iwka napisał(a)

size=288x480]

urocze
Juzia 09:09, 17 sie 2016

To masz trochę tego ogrodu do zrobienia