Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

kasja83 07:55, 17 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)

Jakie lato.. noce zimne... basen zwijam.. bo woda już nie osiągnie temperatury dla ludzi.. i ani razu nie skorzystałam z basenu

No ten sezon niestety mało łaskawy dla lubiących się moczyć.A mały ludek przeuroczy-mój chrześniak też jest na etapie zjadania wszystkiego co widzi-kamienie uwielbia
Basilikum 08:08, 17 sie 2016

Muminkowych zdjec mi nigdy za duzo. Do mnie tez Taki jeden poltoraroczny w odwiedziny wpada i rozrabia. Uwielbia grac na mojej gitarze i nosic kapelusz dziadka, ba wszystkie kapelusze i kazdy na 5 sekund
Ostatnio robilam fotki i chcialam na Forum wstawic ale szlag karte trafili i nie chce sie otworzyc, pisze, ze mam formatowac i ze strace wszystkie fotki buuuu

Zapisy na rosliny u nas sa popularna forma sprzedarzy. Nawet ten pan, ktory ma piwoniowe pola w mojej okolicy i moim zdaniem ma gdzie trzymac tez tak sprzedaje no bo przeciez jak Taki okaz wykopie to musi pchnac dalej, bo wykopywanie oslabia rosline.

Wlaczylam odcinek 522 bede go dzis ogladac w przerwach albo z przerwami
Kindzia 11:57, 17 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)

Byłam na rewizycie.. ale nic nie napisałam.. tak świnka ze mnie

Daj nazwę tej żółtej jeżówki Aniu, na salonową będę potrzebować wiosną. Pięknie się prezentuje.
dajana 14:47, 17 sie 2016

Vanilki mają tak ogromne kwiaty? o matko jakie śliczne i taki kolor mi potrzebny do śliwy wiśniowej i traw. To nowa rabata co prawda posadziłam dwie różowe hortensje ale mysle że mnie pani ze szkółki oszukała ,miały kwitnąc na tegorocznych pędach Nie dość ze zmarzły to nie kwitły niestety, zamienę je na wanilki, dwie wystarczą. Niebieskie w ogóle zmarzły i ani śladu po nich .Nie będę więc dzieliła jeżówek, a werbenę mogę przesadzić w trawy? z ziemią oczywiście tak aby nie naruszyć systemu korzeniowego czy nie ruszać Mam ją w różach, ale róże kasuję przynajmniej te z wiecznie szarą pleśnią. Róże w tym roku mam brzydkie, nawet bardzo brzydkie ,jedynie hortensje limki są cudne .Powtykałam na podmurowaną skarpę gałązki floksów na całej długości przy brzegu aby zwisały Na tę druga zaś ubiorek wiecznie zielony. Miałam ogromne dwa ubiorki nawet nie wiedziałam czy się go dzieli, a on tak pięknie się przyjął i już wypuszcza nowe listki z tych kawałeczków które powtykałam Jak mi się nie spodoba to przeniosę gdzie indziej. Zbieram od sąsiadów skoszoną trawę i rozkładam ją na skarpie aby ograniczyć chwasty ,nawet to działa Przykro mi że miałaś podobną serie do mojej ;( Kiedy moja wnusia była mała tez spała w pokoju w namiocie, a ja musiałam się tam wczołgać bo chciała z babcią spać hi,hi. Jak ten czas biegnie wnuki nam rosną w mgnieniu oka a my? wciąż takie same ,Nic to, że kolor włosów się zmienił ,wzrok już nie ten sam ,zmarszczek przybyło, nadal to my nie nikt inny Za miesiąc mam powrót mamy ,zbieram siły bo to będzie trudny okres .Chciałam cię jeszcze zapytać o coś Aniu Mam śliczną stipę ,bardzo już dużą czy jej tez mogę podkraść tzw siewki ?
ren133 15:41, 17 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)
Miłego dnia...

Śliczne kulkowisko uwielbiam takie!!!!!!!
Kondzio 15:51, 17 sie 2016

Aniu buziam was bardzo bardzo będziemy mieć dla was niespodziankę hi hi hi
Urszulla 17:08, 17 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)

Poczytałam o maluchach, przebarwieniach jesiennych, zamówieniach. Koniec lata ogłoszę w niedzielę i zwinę basen, mój jest mały a i tak był w użyciu kilka razy w tym sezonie. Ładne wrzosiki
leon60 19:07, 17 sie 2016

jaka fajna niebieska kulka
malgorzata_s... 21:25, 17 sie 2016

Próbowałam nadrobić,poległam. Pooglądałam zimne zestawienie, Muminka w kulkach,sajgon w babciowym salonie i inne fotki tylko. Wolę jesień zwykłą i kofam muminkową Babcię zalatanąBuziaki
Madzenka 07:05, 18 sie 2016

Mam proso , co potrzebujesz wiedzieć? Startuje mniej więćej w tym samym czasie co miskanty
Mam proso Squaw i shenandoah