Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród z lustrem 09:46, 04 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Obok rośnie wielka wierzba, jej gałęzie włażą na świerki

Pomóżcie proszę co rośnie porzed tujami fioletowy kolor ?
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:42, 04 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
U nas przymrozku jeszcze nie było, całe szczęście.

A u nas od poniedziałku co rano mrozi... a dziś już przegięło i zamroziło na amen..... liście z drzew lecą jak głupie... dosłownie opadają cały czas.. a pogoda bezwierzna to tak sobie wolno lecą.. widok aż nierealny. za to słonko wreszcie sie pojawiło. Może coś porobię w ogrodzie, bo tak zimno było że nie miałam ochoty .. i czasu też..
Lece sprawdzić co u mnie na wątku bo jeszcze tam nie byłam.. dziś przyjęłam inna taktykę.. najpierw do innych a potem do siebie..
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:39, 04 paź 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)
Danusiu,
tak jednym zdaniem to tylko: dziękujemy że jesteś

a słowem wyjaśnienia...

dzięki Tobie i Ogrodowisku, 2 lata temu zrozumiałam, że ze mną nie dzieje się nic złego...
...kiedy każdy wolny grosz wydaję w szkółkach....
każdą wolną chwilkę spędzam z paznokietkami zanurzonymi w ziemi....
...ponad wszystkie zajęcia na świecie...uwielbiam latanie po ogrodzie i z łopatą i najlepiej jeszcze z aparatem fotograficznym na szyi...
...wieczorami czytać Twoje artykuły....
....zimą po raz setny oglądać wspaniały fotorelacje a angielskich ogrodów....to w 100% mój świat...
....i koniec końców.. najważniejsze w tym wszystkim ....
...zaraziłam tymi wszystkimi szaleństwami mojego męża...

pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz ...dziękuję że jesteś

Odpowiadam, dziękuję, to bardzo miłe, a takich słów u mnie coraz mniej... ale wiem że tak myślicie, nie chcę popadać w samouwielbienie, bo to mnie zaprowadzi do zguby

Wolę się rozwijać i wdrażać nowe pomysły i projekty, także plany publicystyczne, o których nie chcę trąbić aby nie zapeszyć

Chciałabym takich wpisów widzieć więcej, żeby mieć świadomość, że ciągle tutaj coś znaczę, w końcu to moja i Michała strona, pracujemy dla Was, a ja staram się i dziękuję, że nie zapomnieliście o mnie.
Pszczelarnia 09:34, 04 paź 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Dawno mnie tutaj nie było..piękny jesienny ogród, nie wspomnę juz o ławeczce...uroczy zakątek
.takimi nożycami mój Tato strzgł owce...a Mama przędła wełnę...tylko gdzie są teraz te nożyce nie wiem?...dziękuję za przywołanie wspomnień
Pozdrawiam

Aniu, ja także kolekcjonuję takie nożyce, a aktualnie mam takie w naszym sklepie, co prawda Bentley a nie antyk, ale tną doskonale. Będą niedługo w Mai, bo cięłam nimi bonsaia a antyki pokazałam.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:31, 04 paź 2013

Do góry
Mira, trawę koszę póki rośnie, w każdym roku inaczej, ale pewnie w listopadzie, a może raz w grudniu? Miłego dzionka i może jakieś fotki dzisiaj uskutecznię
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:29, 04 paź 2013

Do góry
anika napisał(a)
Danusiu, czy nie jest zapóźno na dosianie trawy w łysych miejscach? W nocy są już temperatury minusowe.

Nie jest za późno, to chwilowe ochłodzenie a jeszcze będzie cieplej, bez minusów nocą. Ja jeszcze mam zamiar siać trawnik pod koniec października.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:20, 04 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Basiu, dzięki za przypomnienie drzew, buki, wiśnie Umbraculifera, sliwy wiśniowe, ambrowce, grujeczniki, miłorzęby Kto je sadził przed Ogrodowiskiem?

A u mnie minus jeden, a nad ranem minus dwa ma być, okryłam dekoracje na stole, szkoda żeby już teraz zmarzły.

kupiłam ambrowca, śliwę wiśniową i marikena a zastanawiam się nad zakupem buka jakiś taki płaczący mi polecano
jak na razie usilnie sadzę i przesadzam a sąsiad się śmieje ze mnie że teraz się już nic nie robi w ogrodzie

jak zacznę zagospodarowanie działki przy budowie to się będzie działo

jak ja nie lubię zimy
(tak po cichu to ozdoby świąteczne uwielbiam i jak dla mnie tylko w tym okresie mogłaby być zima)

EDIT:
zapomniałam iż hortensje też kupiłam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 01:08, 04 paź 2013

Do góry
Basiu, dzięki za przypomnienie drzew, buki, wiśnie Umbraculifera, sliwy wiśniowe, ambrowce, grujeczniki, miłorzęby Kto je sadził przed Ogrodowiskiem?

A u mnie minus jeden, a nad ranem minus dwa ma być, okryłam dekoracje na stole, szkoda żeby już teraz zmarzły.

Irga - Cotoneaster 01:05, 04 paź 2013

Do góry
Irga Ursynów narasta, nie jest niska i jest zimozielona, a pozioma jest kiepska, bo gubi liście, chociaż łądnie się przebarwia na czerwowo jesienią. Moim zdaniem w ogrodzie Chenies Manor rośnie irga właśnie pozioma (Cotoneaster horizontalis).

W okolice róż może Mooncreper?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:59, 03 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wpadłam poodpisywałam tam gdzie pomoc była potrzebna Studiuję tematy bożonarodzeniowe... haha, a ja nie cierpię zimy

Na okres zimy to ja najchętniej na Bahamy bym wyjechała tak jej nie znoszę jeszcze nad świętami nie myślałam, muszę trochę powietrza wpuścić do ogródka pozdrawiam Danusiu słońce Ty nasze
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:52, 03 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Chodzi o dekoracje, trzeba już teraz myśleć, a tak gwoli imprez to może byśmy jakieś ognisko w pobliżu stolicy zrobili?
Kto ma pomysła? Jakieś miejsce w ogrodzie? Kiełbaske każdy by przywiózł Co Wy na to?

O! ja uwielbiam dekoracje świąteczne
I pierniczenie Robię ponoć pyszne i całkiem ładne pierniczki na choinkę
Krążkowe chwastowisko 22:42, 03 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Gdzieś takie wkleiłam, bo to są takie przykłady na temat i widać jak można te nasadzenia robić, schematy, a rośliny dobierasz kolorystycznie.

No tak właśnie mi się kojarzy, że były gdzieś na Ogrodowisku wcześniej. Nie pamietam jaki wątek ale za to zapamiętałam projekty - bo naturalnie są świetne Raz jeszcze bardzo Ci dziękuję za ich podrzucenie.
Będę planować, rysować i zmieniać I pytać oczywiście Niech tylko wreszcie przekopią tą moją działkę :/
Małymi kroczkami do celu... 22:02, 03 paź 2013

Do góry
Pomagam w podpisie

Zrób cytuj i zobaczysz kod podpisu poniżej, Skopiuj go i wklej w swoim profilu w podpisie

Małymi kroczkami do celu
Link w podpisie 21:59, 03 paź 2013

Do góry
A wklej ten podpis czyli jego kod w post, zobaczę na podglądzie co jest źle.
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:50, 03 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

U mnie o dziwo też nie, Ania Antre pisała, że u niej był, ale zimno jest takie zimowe szczególnie wieczorem, już centralne grzeje w domu, bo nie sposób wytrzymać pozdrawiam Danusiu
Rododendronowy ogród II. 21:44, 03 paź 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ciuuuuuup ... Nie wiedziałam ,że są też białe ziemowity .... Noo teraz to już się będę serio zastanawiać ... Bo fiolet to mi troszku nie konweniował , ale biaaałyyyyyy .. Achhhh..

Parę dni temu pokazywałam białe zimowity, nie ziemowity
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:42, 03 paź 2013

Do góry
Miniary Megabasi :) 21:41, 03 paź 2013

Do góry
Płoteczki są urocze, pasują do domku, wesoło jest i rustykalnie.

Jakbym miała coś podpowiedzieć, żeby było ładniej to bym nie robiła palisadek i białego żwirku i tak nie szatkowała trawnika wąskimi rabatkami, każda z palisadą. To wprowadza za dużo bałaganu i za dużo się dzieje.

To nie krytyka ale podpowiedź co zrobić, żeby było ładniej.

Przy płocie masz za wąskie rabaty a na środku trawnika niepotrzebne. Jakbyś dała planik czyli rzut z góry to może być coś lepiej podpowiedziała na konkretnym obrazku

Witaj w naszym gronie i teraz to już może być tylko lepiej.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:33, 03 paź 2013

Do góry
Chodzi o dekoracje, trzeba już teraz myśleć, a tak gwoli imprez to może byśmy jakieś ognisko w pobliżu stolicy zrobili?
Kto ma pomysła? Jakieś miejsce w ogrodzie? Kiełbaske każdy by przywiózł Co Wy na to?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:31, 03 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wpadłam poodpisywałam tam gdzie pomoc była potrzebna Studiuję tematy bożonarodzeniowe... haha, a ja nie cierpię zimy

Takich, to tu na forum więcej
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies