Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Przedwiośnie ogrodu..:) 08:47, 03 lip 2012

Do góry
Koło ławeczki możesz postawić donice w czymś kwitnącym

Do góry
Komuś projektowałem taką łezkę - jakbyś te szmaragdy potraktowała jako to co tu jest na niższym pniu to chyba bałoby fajnie

To wysokie to wiśnia umbraculifera, żółte to ileź crenata golden gem - i bukszpanowa obwódka wokół.

Do góry
Chyba, że zrobisz wg swojego pomysłu, a wypełniisz w ten sposób - też będzie dobrze
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:45, 03 lip 2012

Do góry
Sebek wspaniały trawnik...wypasiony, miękki....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:28, 03 lip 2012

Do góry
Sebek ale na ucztę zdjęciową trafiłam u Ciebie. Fajnie wszystko rośnie i zachwyca

Gratuluję występu w TV, fajnie wypadłeś
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:35, 03 lip 2012

Do góry
Teraz nawożę Yara Mil Complex - tan stosuje również Danusia. Ale florovit też jest dobry
Marzy mi się Siedlisko.... 00:30, 03 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Ona jest taka niziutka - dostałem ją od Alinak w tym roku - podzieliłem każdą na dwa, trzy pędziki i obciąłem- no a teraz włażą na siebie

I sam się zajmuję ogrodem - nie ma tego aż tak dużo to w sumie ogarniam

Wygląda na duży.Ja w sumie też ogarniam, ale czasem daje popalić

To wrzuć zdjęcie tego maleństwa,pooglądam.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:28, 03 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Trawa po nawożeniu dostała niezłego kopa

wow faktycznie pięknie!!!
a czym nawozić teraz w lipcu? saletra już podobno nie? tylko na wiosnę?
Marzy mi się Siedlisko.... 00:25, 03 lip 2012

Do góry
AniaK napisał(a)

Sebek, hmm trawnik , no cóż jak się patrzy z daleka to może i ładny, ale naprawdę bywał ładniejszy.Nie pokusiłabym się o takie zbliżenie jak w Twojej wizytówce.On chyba tęski za moim M bo właśnie na wyjeździe i chyba lubi jak on się nim zajmuje.Tak naprawdę, to nie mamy nawadniania i czasem mu się podeschnie, a potem potrzebuje trochę czasu żeby się zregenerować, całe szczęście zaczęło u nas padać od niedawna i już jest trochę lepiej. A twoja kocimiętka, to taka jak moja po strzyżeniu, czy taka prawdziwa mini??
Czy ty tak sam ogarniasz i doglądasz swój piękny ogród?

Ona jest taka niziutka - dostałem ją od Alinak w tym roku - podzieliłem każdą na dwa, trzy pędziki i obciąłem- no a teraz włażą na siebie

I sam się zajmuję ogrodem - nie ma tego aż tak dużo to w sumie ogarniam
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 00:21, 03 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
gdzieś tu widziałam fajnie wpisane koła w rabaty ... może tak ... sama rabata powiela kształt tarasu w jakiejś części a w nią wpisane jest koło lub dwa zachodzące na siebie i przenikające się kolorami żwirku np ...

gdzie to było? u Niki? ...

Mam ! To u Kasi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/53-kasia-w-ogrodzie?page=20
Marzy mi się Siedlisko.... 00:01, 03 lip 2012

Do góry
EPODLAS, Moniko352, Reni, Sebek, agata_chrosc, cieszę sięi że zajrzeliście do mnie i dziękuję za miłe słowa.Pozdrawiam was wszystkich gorąco.

EPODLAS, Bożenko dziękuję, to taka namiastka siedliska, takie prawdziwe na razie w marzeniach. Bodziszek bardzo szybko rośnie i co najważniejsze jest kępiasty więc nie rozłazi się na boki i jak sama wiesz napewno pięknie liście przebrwiają się na czerwono jesienią.Tak naprawdę on bardziej wpada w fiolet tylko coś mi się w aparacie porobiło i fiolet zamienia na niebieski, ale na zdjęciu fajnie to wygląda. Musze popróbować coś pozmieniać może wróci do normalności.
Jak on dalej będzie tak szalał to w następnym roku będę musiała go dzielić i rozdawać .
A u ciebie (tak sobie podglądałam po cichutku) to dopiero siedliskowe klimaty takie prawdziwe,pięknie u ciebie i ta okolica cudowna o każdej porze roku.Szczęściara

Moniko352, dziękuję.Plac zabaw miał być rozbudowany w drugiej części, ale czasu starczyło tylko na część huśtawkowo-ślizgawkową i jakoś tak zostało, a teraz dzieci już trochę podrosły i ślizgawka będzie likwidowana i trochę będzie przeobrażony (chcemy dodać jakąś siatkę, może drążki,zobaczymy co nam wyobraźnia podpowie), ale to może jesienią jak M będzie miał czas .

Reni, dziękuję.

Sebek, hmm trawnik , no cóż jak się patrzy z daleka to może i ładny, ale naprawdę bywał ładniejszy.Nie pokusiłabym się o takie zbliżenie jak w Twojej wizytówce.On chyba tęski za moim M bo właśnie na wyjeździe i chyba lubi jak on się nim zajmuje.Tak naprawdę, to nie mamy nawadniania i czasem mu się podeschnie, a potem potrzebuje trochę czasu żeby się zregenerować, całe szczęście zaczęło u nas padać od niedawna i już jest trochę lepiej. A twoja kocimiętka, to taka jak moja po strzyżeniu, czy taka prawdziwa mini??
Czy ty tak sam ogarniasz i doglądasz swój piękny ogród?

agata_chrosc, ale czemu w jednym roku??? Zdjęcia są od 2009. A piwonię dostałam od teściów z ich ogrodu sadzona w maju 2009 i w 2010 już miała 15 kwiatów.Dobrze zasilona obornikiem co roku a i czasem gnojówka z pokrzyw jej się dostanie,swój kompost i jak to mówią trzeba poprosić żeby rosły. Nie ukrywam, ze dużo czasu poświęcam na pracę w ogrodzie.Ale byliny szybko sie rozrastają, nawet za szybko czasami chciałoby się powiedzieć stop ty już nie rośnij, dla ciebie było tylko tyle miejsca przewidziane.Myślałam, że jak już wszystko posadzę,to będę przez kilka lat oglądać jak wszystko rośnie, a tu w trzecim roku widzę, że już przyszedł czas na korekty i dzielenie, zmniejszanie i przesadzanie.Chyba przerzucę się na iglaki .
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:49, 02 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Śpicie koleżanko?????

Może nadal świętuje??

Sebku pomówienia ... i co z domniemaniem niewinności ... he ??? ...

Marzenko wgapiam się w Twoje skrawki pięknego ogrodu i mózg mi paruje ... dyżurny neuron zdycha z przepracowania ... bo jak na mikro przestrzeni zgapić kawałek pięknego świata ... no jak ???

Aniu ze schodkami schody były ... bo gdybym umieściła je z węższej strony zyskałabym regularny kształt przedogródka ... ale w parze z nudnym wejściem na wprost drzwi do domu ... dlatego lekko będę kluczyć pomiędzy furtką a schodkami ... za to mam w planach ten slalom uprawiać pomiędzy mini rabatkami ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:46, 02 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Śpicie koleżanko?????

Może nadal świętuje??

Nie biega po ogrodach
Lecę w kulki... 23:39, 02 lip 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Chciałem Cię zobaczyć tnącą tyle topiarów nożyczkami z Ikei- no i zobaczyłem - palce Nie zazdroszczę takiej roboty - ja szpalerowymi ciach i gotowe

....tylko palce...bo ogrodniczka w bikini

Ania te kilkadziesiąt tawuł takimi delikatnymi nożyczkami tniesz???
Jak Twoje palce po tym wyglądają? Bo plecy to wiem w bikini strzaskane na brąz
Kolorowy ogród na piasku 23:33, 02 lip 2012

Do góry
Ależ przepiękne te róże, a miniaturka to wcale nie taka mała
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 23:29, 02 lip 2012

Do góry
Ale cudnie w ogrodzie, a ta altana po prostu powala na kolana - ile tam musiało być pracy włożone! Ślicznie też rysujesz
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:25, 02 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Śpicie koleżanko?????

Może nadal świętuje??
Ogród u stóp klasztoru 23:25, 02 lip 2012

Do góry
abiko napisał(a)
czyli tylko pręciki.. nawet nie wiem czy się rozrosną.. miały być różne wyszły dwie i to w kolorach, których nie zamawiałam..

lilie dobrze się mnożą jak nie przekopujesz głęboko ziemi w koło nich wtedy cebule wypuszczają dużo młodych .
Sebek dobrze pisze -pręciki obrywaj , bo roślina nie zużywa papu na tworzenie owoców - coś podobnie jak z tulipanami.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:22, 02 lip 2012

Do góry
I kolejny prezent - dracena wonna

Donicę - a w niej drugą dostałem oddzielnie - była w niej druga doniczka przyozdobiona nachyłkami i butelką Donica jest śliczna Tylko zdjęcia mi jakoś przepadły tej drugiej ...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:20, 02 lip 2012

Do góry
Trawa po nawożeniu dostała niezłego kopa

Cisy - może jutro się zdecyduję na cięcie? a mogę już pryskać miseczniki???

Hortensja silver dollar - chyba dużo kwiatów w tym roku nie będzie...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies