EPODLAS,
Moniko352,
Reni,
Sebek,
agata_chrosc, cieszę sięi że zajrzeliście do mnie i dziękuję za miłe słowa
.Pozdrawiam was wszystkich gorąco.
EPODLAS, Bożenko dziękuję, to taka namiastka siedliska
, takie prawdziwe na razie w marzeniach
. Bodziszek bardzo szybko rośnie i co najważniejsze jest kępiasty więc nie rozłazi się na boki i jak sama wiesz napewno pięknie liście przebrwiają się na czerwono jesienią.Tak naprawdę on bardziej wpada w fiolet tylko coś mi się w aparacie porobiło i fiolet zamienia na niebieski
, ale na zdjęciu fajnie to wygląda. Musze popróbować coś pozmieniać może wróci do normalności
.
Jak on dalej będzie tak szalał to w następnym roku będę musiała go dzielić i rozdawać
.
A u ciebie (tak sobie podglądałam po cichutku
) to dopiero siedliskowe klimaty takie prawdziwe,pięknie u ciebie
i ta okolica cudowna o każdej porze roku.Szczęściara
Moniko352, dziękuję.Plac zabaw miał być rozbudowany w drugiej części, ale czasu starczyło tylko na część huśtawkowo-ślizgawkową i jakoś tak zostało, a teraz dzieci już trochę podrosły i ślizgawka będzie likwidowana i trochę będzie przeobrażony (chcemy dodać jakąś siatkę, może drążki,zobaczymy co nam wyobraźnia podpowie), ale to może jesienią jak M będzie miał czas
.
Reni, dziękuję.
Sebek, hmm trawnik
, no cóż jak się patrzy z daleka to może i ładny, ale naprawdę bywał ładniejszy.Nie pokusiłabym się o takie zbliżenie jak w Twojej wizytówce
.On chyba tęski za moim M bo właśnie na wyjeździe i chyba lubi jak on się nim zajmuje
.Tak naprawdę, to nie mamy nawadniania i czasem mu się podeschnie, a potem potrzebuje trochę czasu żeby się zregenerować, całe szczęście zaczęło u nas padać od niedawna i już jest trochę lepiej. A twoja kocimiętka, to taka jak moja po strzyżeniu
, czy taka prawdziwa mini??
Czy ty tak sam ogarniasz i doglądasz swój piękny ogród?
agata_chrosc, ale czemu w jednym roku??? Zdjęcia są od 2009. A piwonię dostałam od teściów z ich ogrodu sadzona w maju 2009 i w 2010 już miała 15 kwiatów.Dobrze zasilona obornikiem co roku a i czasem gnojówka z pokrzyw jej się dostanie,swój kompost i jak to mówią trzeba poprosić żeby rosły
. Nie ukrywam, ze dużo czasu poświęcam na pracę w ogrodzie.Ale byliny szybko sie rozrastają, nawet za szybko czasami chciałoby się powiedzieć stop ty już nie rośnij, dla ciebie było tylko tyle miejsca przewidziane
.Myślałam, że jak już wszystko posadzę,to będę przez kilka lat oglądać jak wszystko rośnie, a tu w trzecim roku widzę, że już przyszedł czas na korekty i dzielenie, zmniejszanie i przesadzanie
.Chyba przerzucę się na iglaki
.