wklejam zdjęcie planu mojego przedogródka, jeszce nie jest dopracowany, liczę na jakies rady i opinie. to pierwsz rzecz jaka zaplanowałam

1. Taki miałam pierwszy pomysł, z tym że nie wiem co w obszarze tam gdzie jest nr 13( coś na pinu.)
2. Tam gdzie zaplanowałam trzmielinę Nr 14, może lepiej posadzic jakś Hortensję zamiast trzmieliny?
3. Ten różowy prostokąt to jes ławka i przed nią ma być żwirek.
4. Dojście do ławeczki miało by byc między roslinami nr 13.( w tym miejscy=u niska obwódka)
5. wzdłóz siatki po lewej stronie bedzie sciezka dla psa wyłozona kostką. ale chciałm się od niej trochę odgrodzić więc te Szmaragdy wymysliłam z tej strony i ekran z cisa. Może jaies inne rozwiązanie?
6. rosliny jednoroczne, kwiaty ( oprocz Hortensji i róż) zaplanowałam w donicach, takze nic tutaj takiego nie chce sadizc.
7. Wybrałam róże Schneewitchen, ponoc nie rosna wysokie, mam tu 3 sztuki. Chyba Danusia miała je gdzies u siebie,wtedy prosze o rade czy to dobry wybór tutaj?
8. Przy wejsciu do przedogródka tam gdzie sa kóka ołowkiem to nie specjalnie mam pomysł, czy jkies stozlki i kule, najpierw myslałam , ze moze po obu stronach posadze szmaragdy Po 3 i po 1 kuli na pniu.?????????
9. Jest to strona poudniowa.
10. Ekran z cisa 7(1) konczy część przedogródka , wymysliłam tam ten ekran, gdyż dalej ciągnie sie taki pas na 3,5m szer.i długi na ok 14 i tam chciałam tez jakąs inna czesc zaptojekktowac i miało to tez sprawiac wrazenie , ze jest szerszy ten fragment.????
11. po odu stronach ławeczki chciałam początkowo horensje Anabel, ale chyb sie nie zmiesci, wiec nie wiem co tam, moze jaies kulki na pniu?
12.Kolorystyka ogrodu to zielen, biały i róż.
13. Na siatce po lewej str. planuję bluszcz, bo teraz nie ma tam jeszcze ogrodzenia, no chyba , ze w tym roku jeszcze sie zdecydujemy na ogrodzenie, ale to nie zmienia faktu założenia ścieżki dla psa.