no właśnie te igiełki nie są jeszcze brązowe a nawet tylko żółte, na razie zrobiły się jaśniejsze i to na dwóch z trzech jodeł mniej więcej od środa wysokości ku górze. Igiełki mają jaśniejszy kontur taki żółty, zrobię zdjęcie z bliska, na razie tak to wygląda.
a tak czubek raz w jedna raz w druga stronę, czasem jest prosto, dziwne ..
coś się dzieje popatrzcie jeszcze na ten krzew zdjecie nr 3 z tyłu w tle, też brązowieje, nie mam pojęcia co jest nie tak
Ona mi w ogóle nie wypuściła nawet. Kupiłam za wcześnie kłącze i trzymałam posadzony w domu a potem nic nie ruszyło.
Może gdzieś trafię na ten mandżurski albo prosty i kupię gotową ładną sadzonkę. Liczę na expo.
Gosiu przejrzałam teraz wątek i przyznaję, że owocówki praktycznie niewidoczne. Wstawiam moje ulubione kwadraciki czerwone
Teraz widać nieco lepiej ich istnienie, bo zwyczajnie większe są
Warzywnik swoją miejscówkę ma raczej na stałe- jest za płotkiem. Planuję tylko grunt zastąpić skrzyniami.
Akurat może nie trafiłaś na najlepszy czas dla tej jeżówki bo dopiero rozkwita, i kolor biały nie jest atrakcyjny u jeżówek (najładniejsze są ciemnoróżowe)
Cieszę się, że oglądasz, może znajdziesz i u mnie inspiracje
mam ciut jakby formalnie, ciut dziko, ciut angielsko, zimozielono, zeby ogród nie straszył...
Preriowa ma tez akcenty śródziemnomorskie, bo musi byc element ziomozielony, w tym wypadku głogowniki i azalie..sama jestem ciekawa, jak to ostatecznie wyjdzie...na razie 30 traw posadziliśmy
w tej chwili schody do wejscia na rabatę mąż robi
ketmia tak wielka, ze nie da się przejsć
ale jak ją przesadzić...tam plątanina korzeni tamryszka, kaliny, forsycji i jasminowca
cedry uwielbiam
co rok sa podkasywane od spodu
dzięki temu róże mają się coraz lepiej
Astrid i okrywowa NN